Home Πετρούπολη ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΠΑΠΑΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟ ΤΟΜΥ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΠΑΠΑΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟ ΤΟΜΥ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΠΑΠΑΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟ ΤΟΜΥ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ

0
0

Εξόρμηση της οργάνωσης μελών του ΣΥΡΙΖΑ Πετρούπολης την Τρίτη 23/6/2020 σε δημόσιες δομές υγείας της περιοχής – 1η και 2η ΤΟΜΥ Πετρούπολης – και το Τοπικό Ιατρείο, μαζί με το βουλευτή Δυτικού Τομέα, Θανάση Παπαχριστόπουλο, για την ενημέρωση πολιτών, ιατρικού, διοικητικού και λοιπού προσωπικού σχετικά με τις προτάσεις του κόμματος για την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας.

 

 

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

Είναι απόλυτη ανάγκη η στήριξη των νοσοκομείων αλλά και της πρωτοβάθμιας υγείας. Το πραγματικό ευχαριστώ στους εργαζόμενους του Εθνικού Συστήματος Υγείας είναι η έμπρακτη στήριξη τους. Όχι με μπαλώματα και ημίμετρα, αλλά με τρόπο μόνιμο και οργανωμένο που θα καταστήσει τη χώρα και τους Έλληνες ασφαλείς σε κάθε ανάλογη περίπτωση όπως αυτή που ζούμε με την πανδημία.

 

ΜΕΤΡΑ

  • Ενίσχυση και αναβάθμιση του ΕΣΥ
  • Ανάπτυξη της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας
  • Ανάπτυξη ενός διευρυμένου δικτύου κοινοτικών υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας και Κινητών Μονάδων Ψυχικής Υγείας
  • Μισθολογική αναβάθμιση των γιατρών και του υπόλοιπου προσωπικού του ΕΣΥ
  • «Θωράκιση» των Υπηρεσιών Δημόσιας Υγείας με δημιουργία μόνιμου μηχανισμού επιδημιολογικής επιτήρησης της πανδημίας και κάθε επιδημικής έξαρσης που απειλεί τη Δημόσια Υγεία

 

Η πανδημία αναδεικνύει νέες προτεραιότητες και προκλήσεις που αφορούν τις υγειονομικές ανισότητες στη χώρα, στην Ευρώπη και στον κόσμο. Το πολιτικό αίτημα είναι η καθολική πρόσβαση όλων των ανθρώπων στα νέα τεστ, φάρμακα και εμβόλια για τον SARS-CoV-2 αλλά και για κάθε καινούργια διασυνοριακή απειλή Δημόσιας Υγείας. Ένα νέο μοντέλο για την ανάπτυξη της έρευνας και της φαρμακευτικής καινοτομίας, βασισμένο στη διεθνή συνεργασία, στη δημόσια χρηματοδότηση, στα ανοικτά δεδομένα, στη διαφάνεια για τον υπολογισμό του κόστους έρευνας και ανάπτυξης, στις «δίκαιες» τιμές, στην προστασία των δικαιωμάτων των ασθενών, είναι αναγκαίο και εφικτό.

 

  1. Γενναία ενίσχυση του ΕΣΥ με ανθρώπινο δυναμικό – ολοκληρωμένο σχέδιο μόνιμων προσλήψεων σε βάθος 4ετίας με 4000 θέσεις γιατρών – νοσηλευτών – λοιπού προσωπικού για το 2020.
  2. Σταδιακή σύγκλιση με τους μέσους όρους της Ευρώπης στις δημόσιες δαπάνες Υγείας, στον αριθμό νοσηλευτών και κλινών ΜΕΘ – μείωση ιδιωτικών δαπανών υγείας.
  3. Ολοκλήρωση της μεταρρύθμισης στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας , του θεσμού του οικογενειακού γιατρού για κάθε πολίτη και των Τοπικών Μονάδων Υγείας (ΤΟΜΥ)
  4. Μισθολογική αναβάθμιση των γιατρών και του υπόλοιπου προσωπικού του ΕΣΥ – ενισχυμένα κίνητρα για τις άγονες/νησιωτικές περιοχές – ένταξη των υγειονομικών στα ΒΑΕ
  5. Διευρυμένο δίκτυο κοινοτικών υπηρεσιών υγείας και κατ’ οίκον φροντίδας – Κινητές Μονάδες ΠΦΥ και Ψυχικής Υγείας
  6. Δράσεις πρόληψης και ενισχυμένης υγειονομικής φροντίδας σε πληθυσμούς ειδικής ευαλωτότητας (πρόσφυγες – Ρομά – γηροκομεία – σωφρονιστικά καταστήματα – προνοιακά ιδρύματα – άστεγοι)
  7. «Θωράκιση» των Υπηρεσιών Δημόσιας Υγείας – δημιουργία μόνιμου μηχανισμού επιδημιολογικής επιτήρησης και παρέμβασης σε απειλές Δημόσιας Υγείας
  8. Εθνικό Σχέδιο αναβάθμισης των κτιριακών υποδομών – εξοπλισμού του ΕΣΥ σε βάθος 5ετίας
  • Το σύνολο της παρέμβασης για την Υγεία ανέρχεται στο 1 δις μέχρι το τέλος του 2021 εκ των οποίων τα 500 εκ. εκτιμάται ότι θα αναλωθούν μέχρι τον Σεπτέμβρη του 2020.