Home Πετρούπολη ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ: #GOPAFREE ΣΤΟ ΑΛΣΟΣ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ: #GOPAFREE ΣΤΟ ΑΛΣΟΣ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ: #GOPAFREE ΣΤΟ ΑΛΣΟΣ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

0
0

Με μία περιβαλλοντική δράση στις 5 Ιουνίου στο Άλσος Αγ. Δημητρίου ο Δήμος Πετρούπολης τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, εγκαινιάζοντας το πρόγραμμα ανακύκλωσης αποτσίγαρων.

 

 

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Ιουνίου και με το σύνθημα «#gopafree καθαρίζουμε το Περιβάλλον και ανακυκλώνουμε τα αποτσίγαρα», η διοίκηση του Δήμου Πετρούπολης στέλνει ανοιχτή πρόσκληση σε πολίτες, ομάδες, συλλόγους, φορείς και εθελοντές, καλώντας τους να συμμετέχουν σε μια δράση περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης, με στόχο ένα καθαρό και βιώσιμο περιβάλλον χωρίς απορρίμματα από τα τσιγάρα που ρυπαίνουν και μολύνουν καθημερινά τον δημόσιο χώρο.

Η δράση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 5 Ιουνίου 2021 και ώρα 10 π.μ. στο Άλσος Αγίου Δημητρίου (κεντρική είσοδος, στο τέρμα της οδού Αναπαύσεως).

Κατά τη διάρκεια της δράσης θα τοποθετηθούν οι πρώτοι ειδικοί κάδοι ανακύκλωσης για τα αποτσίγαρα και θα γίνει παρουσίασή τους από την Αστική Mη Κερδοσκοπική Εταιρεία Cigaret Cycle. Θα ακολουθήσει συμβολικός καθαρισμός της περιοχής από τις γόπες, καθώς και διανομή έντυπου ενημερωτικού υλικού.

Ελάτε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, για έναν Δήμο πιο ανθρώπινο, πιο βιώσιμο και πιο καθαρό! Γιατί ο σεβασμός στο περιβάλλον και η συμμετοχή στις δράσεις προστασίας του είναι δείγμα πολιτισμού της τοπικής κοινωνίας μας.