Home Περιφέρεια ΠΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ: ΑΥΤΟΨΙΕΣ ΣΤΑ ΡΕΜΑΤΑ ΕΝΟΨΕΙ ΙΑΝΟΥ
ΠΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ: ΑΥΤΟΨΙΕΣ ΣΤΑ ΡΕΜΑΤΑ ΕΝΟΨΕΙ ΙΑΝΟΥ

ΠΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ: ΑΥΤΟΨΙΕΣ ΣΤΑ ΡΕΜΑΤΑ ΕΝΟΨΕΙ ΙΑΝΟΥ

0
0

 Εντατικοποιούνται οι αυτοψίες από τα τεχνικά συνεργεία της Περιφέρειας στα ρέματα της Περιφερειακής Ενότητας της Δυτικής Αθήνας λόγω της επικείμενης κακοκαιρίας.

 

Στο πλαίσιο συνεχούς επίβλεψης των ρεμάτων του Δυτικού Τομέα Αθηνών, με εντολή του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη διενεργούνται σήμερα εντατικοί έλεγχοι και αυτοψίες από τα τεχνικά κλιμάκια της Περιφέρειας, με αφορμή την πρόβλεψη για επικείμενη κακοκαιρία τις επόμενες ώρες και έκτακτα καιρικά φαινόμενα.

Παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη της Δυτικής Αθήνας, κ. Λεωτσάκου, πραγματοποιήθηκε αυτοψία σε επικίνδυνα σημεία των ρεμάτων και σε ζώνες υψηλής επικινδυνότητας, με στόχο την αποφυγή πλημμυρικών φαινομένων. Συγκεκριμένα, τεχνικά συνεργεία προχώρησαν σε εργασίες καθαρισμού και αποκατάστασης πιθανών προβλημάτων στα ρέματα Εσχατιάς, Πικροδάφνης και επί της οδού Κωστή Παλαμά, όπως και στα τεχνικά των οδών Κωνσταντινουπόλεως και Αχαΐας, Ναυσικάς, Μυκάλης, Πετμεζά και Ναπολέοντος Ζέρβα του Δήμου Αγ. Αναργύρων – Καματερού, για την απομάκρυνση φερτών υλικών.

Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους πολίτες και άμεση κινητοποίηση θωρακίζουμε τη Δυτική Αθήνα, με στόχο να προστατεύσουμε τη ζωή των κατοίκων και τις περιουσίες τους. Με συνέπεια και δέσμευση παραμένουμε άγρυπνοι στο πλευρό των πολιτών.

 

ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΥΤ. ΑΘΗΝΑΣ

Με εντολή του Περιφερειάρχη Γιώργου Πατούλη, συνεδρίασε σήμερα 17 Σεπτεμβρίου 2020, εκτάκτως το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας Δυτικού Τομέα Αθηνών με στόχο τον καλύτερο συντονισμό για την αντιμετώπιση της επικείμενης κακοκαιρίας «Ιανός».

Στη σύσκεψη, η οποία πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη κ. Λεωτσάκου, και στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι των Δήμων, της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, εθελοντικές ομάδες και υπηρεσιακοί παράγοντες, εξετάστηκαν θέματα σχετικά με την ετοιμότητα των Υπηρεσιών της Περιφέρειας, το σχεδιασμό δράσεων και τον προσδιορισμό μέτρων πρόληψης και ετοιμότητας για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών καθώς και την άμεση διαχείριση των συνεπειών τους.

Ο Αντιπεριφερειάρχης ενημέρωσε τους Δήμους για τις ακριβείς θέσεις στις οποίες θα βρίσκονται τα μηχανήματα της Περιφέρειας Αττικής, καθ’ όλη τη διάρκεια των φαινομένων, για να επέμβουν εφόσον παραστεί ανάγκη.

Επισημάνθηκε η ανάγκη συνεργασίας Περιφέρειας, Δήμων και Εθελοντών για την  έγκαιρη ενημέρωση των πολιτών προκειμένου να επιδείξουν ιδιαίτερη προσοχή, ατομική ευθύνη και μέριμνα με μέτρα αυτοπροστασίας, σύμφωνα με τις οδηγίες της ΓΓΠΠ.

Η Περιφέρεια Αττικής βρίσκεται σε συνεχή επαγρύπνηση προκειμένου να μην κινδυνεύσει καμία ανθρώπινη ζωή και συστήνει στους πολίτες, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων, τα εξής:

-Να περιορίσουν όσο κατά το δυνατόν τις άσκοπες μετακινήσεις

-Να μην διασχίζουν για κανένα λόγο χείμαρρους, ρέματα ή δρόμους που έχουν πλημμυρίσει, πεζοί ή με όχημα

-Να μην διέρχονται κάτω από μεγάλα δένδρα και πινακίδες καθ’ όλη τη διάρκεια των έντονων καιρικών φαινομένων.

-Να αποφεύγουν διαμονή σε υπόγειους και ημιυπόγειους χώρους κυρίως σε περιοχές που έχουν πλημμυρίσει στο παρελθόν ή βρίσκονται κοντά σε ποταμούς, χείμαρρους ή ακτές.