Home Πετρούπολη Πληρωμή οφειλών μέσω του petroupoli.gov.gr
Πληρωμή οφειλών μέσω του petroupoli.gov.gr

Πληρωμή οφειλών μέσω του petroupoli.gov.gr

0
0

Στην προσπάθεια εκσυγχρονισμού των υπηρεσιών του ο δήμος Πετρούπολης προχωρά στη διάθεση υπηρεσίας υποστήριξης συναλλαγών εισπράξεως με κάρτες πληρώμης από το διαδικτυακό τόπο petroupoli.gov.gr., για την πληρέστερη και αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση των πολιτών.

 

Έτσι εκτός από τις δυνατότητες εξόφλησης των υποχρεώσεων τους πρώτον μέσω POS σε τέσσερα Δημοτικά σημεία συναλλαγής, δεύτερον μέσω ταμειακών ειδοποιήσεων που περιέχουν αποκλειστικό κωδικό αριθμό οφειλής και τρίτον μέσω e-banking, θα προστεθεί και μία τέταρτη επιλογή πληρωμής οφειλής μέσω κάρτας από το διαδικτυακό τόπο petroupoli.gov.gr., για όσους το επιθυμούν και διαχειρίζονται καινοτόμους τρόπους συναλλαγής, ακόμη και μέσω κινητού τηλεφώνου ή Tablet.

 

Μέσω Εθνικής Τράπεζας

 

Οι εν λόγω συναλλαγές καρτών θα πραγματοποιούνται στο site του Δήμου (το οποίο βρίσκεται σε διαδικασία γενικότερης αναβάθμισής του), και προσφέρεται η δυνατότητα διασύνδεσης με το σύστημα της συνεργαζόμενης Εθνικής Τράπεζας για τους σκοπούς της έγκρισης και εκκαθάρισης των εντολών χρέωσης των καρτών.

Ο πολίτης μπορεί επίσης να πιστοποιηθεί στο Δήμο και να του παρασχεθούν αποκλειστικοί κωδικοί αριθμοί πρόσβασης στους λογαριασμούς οφειλών του. Έτσι θα έχει τη δυνατότητα άμεσης ηλεκτρονικής ενημέρωσης αλλά και διαχείρισης των συναλλαγών του όλο το εικοσιτετράωρο.

Ομοίως, η Ταμειακή Υπηρεσία του Δήμου μέσω πιστοποιημένων υπαλλήλων της έχει τη δυνατότητα άμεσης και σε πραγματικό χρόνο ενημέρωσης και διαχείρισης των συναλλαγών, ανεξαρτήτως τύπου συναλλαγής. Η αμοιβή της Εθνικής Τράπεζας για τη συγκεκριμένη υπηρεσία καθορίζεται σε ποσοστό 0,75% επί της ονομαστικής αξίας κάθε επιτυχημένης συναλλαγής, με κάρτες πληρωμής όλων των Τραπεζών και απαλλάσσεται του ΦΠΑ.

 

Πίστωση σε μία ημέρα

 

Η πίστωση στο λογαριασμό του Δήμου πραγματοποιείται εντός μίας εργάσιμης ημέρας από τη διαβίβαση της συναλλαγής στην Τράπεζα προς εκκαθάριση.

Η υπηρεσία αυτή, πλήρως πιστοποιημένη σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα ασφάλειας, είναι ένας ακόμη τρόπος συναλλαγής εξ αποστάσεως με στόχο την πληρέστερη και αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση των συναλλασσομένων πολιτών.