Home Πετρούπολη ΠΟΙΚΙΛΟ ΟΡΟΣ: ΠΑΡΑΤΥΠΟ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ ΖΩΩΝ Νο2
ΠΟΙΚΙΛΟ ΟΡΟΣ: ΠΑΡΑΤΥΠΟ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ ΖΩΩΝ Νο2

ΠΟΙΚΙΛΟ ΟΡΟΣ: ΠΑΡΑΤΥΠΟ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ ΖΩΩΝ Νο2

0
0

ΔΕΚΑΔΕΣ ΜΙΚΡΟΙ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΤΑΦΟΙ ΖΩΩΝ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑΣ 100 ΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΚΑΤΟΙΚΗΜΕΝΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΣΟΥΛΙΟΥ

 

Αν στο προηγούμενο ρεπορτάζ νιώσαμε σοκ στη θέα 20 τουλάχιστον τάφων στην Αγία Τρίαδα, σήμερα αισθανθήκαμε πραγματικό δέος, όταν αντικρίσαμε δεκάδες τάφους στην δασική μπάρα της οδού Σουλίου.

Μόλις 300 μέτρα από την μπάρα και λίγα μέτρα από το δασικό δρόμο, σε μία έκταση 200 τετραγωνικών μέσων βρίσκονταν δεκάδες τάφοι μικρών ζώων. Μικροί πέτρινοι λοφίσκοι που φανέρωναν ότι από κάτω βρίσκονταν τα οστά ενός μικρού ζώου. Εν ζωή χάριζε συντροφιά και αγάπη σε κάποιον άνθρωπο, τώρα όμως αποτελεί μία εστία μόλυνσης για εκατοντάδες περιπατητές.

Κόκκαλα και κρανία διάσπαρτα παντού. Κουβέρτες, πανιά, πλαστικές σακούλες μουσαμάδες, μισοθαμμένα κρύβουν από κάτω νεκρά ζώα. Ζωάκια που μπορεί να πέθαναν από φυσικά αίτια, ή από μία μολυσματική νόσο που μπορεί να είναι μεταδοτική στον άνθρωπο.
Περπατώντας στην έκταση που υπάρχει το δεύτερο παράτυπο νεκροταφείο, τα παπούτσια μας βούλιαζαν σε μαλακό έδαφος, που επίσης φανέρωναν την ύπαρξη παλιών ή «κρυφών» τάφων. Κατά διαστήματα υπήρχαν και ανοιχτοί κενοί λάκκοι που επίσης φανέρωναν ότι κάποιο ζώο είχε ξεθάψει και φάει το νεκρό ζώο. Απόδειξη για αυτό τα διασκορπισμένα κόκκαλα.

ΚΟΝΤΑ ΣΕ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ

Αυτό που μας προκαλεί εντύπωση ήταν ότι 50 μέτρα από τις τελευταίες πολυκατοικίας υπήρξαν δύο τάφοι, ο ένας μάλιστα ιδιαίτερα μεγάλος και σε εμφανέστατο σημείο. Μάθαμε από περίοικους ότι τα Σαββατοκύριακα και κυρίως το καλοκαίρι το συγκεκριμένο κατακλύζεται από παιδιά της περιοχή που παίζουν. Οι κάτοικοι της περιοχής δεν ενοχλούνται από αυτούς διασκορπισμένους τάφους. Δεν φοβούνται μήπως κάποιο μικρό παιδί πάει και τραβήξει κάποια κουβέρτα μισοθαμμένη από περιέργεια.