Home Πετρούπολη ΠΟΡΕΙΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΧΥΤΑ ΦΥΛΗΣ ΑΠΟ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ
ΠΟΡΕΙΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΧΥΤΑ ΦΥΛΗΣ ΑΠΟ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ

ΠΟΡΕΙΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΧΥΤΑ ΦΥΛΗΣ ΑΠΟ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ

0
0

ΠΟΡΕΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΧΥΤΑ ΦΥΛΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΑΝ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 20 ΑΠΡΙΛΙΟΥ.

Πορεία διαμαρτυρίας από περίπου 150 πολίτες της Πετρούπολης κατά του ΧΥΤΑ Φυλής και της επέκτασης του στο λατομείο Μουσαμά, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 20 Απριλίου στην 25ης Μαρτίου.

Ήταν μία ακόμη πρωτοβουλία που συνδιοργάνωσε ηκίνηση πολιτών «Χωματερή STOP-πολίτες εν δράσει» μαζί με τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Δ. Γληνός», την Αγωνιστική Παρέμβαση Εργαζομένων Δ. Πετρούπολης, τον Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο «Βοτανικός Κήπος» και με την στήριξη των παρατάξεων Ανυπότακτη Πετρούπολη και Ασυμβίβαστο Ίλιον.
Η πορεία ξεκίνησε από την πλατεία Ηρώ ως τα όρια του δήμου με το Ίλιον και επιστροφή ως το δημαρχείο Πετρούπολης. Ήταν από τις μαζικότερες διαμαρτυρίες κατά της Χωματερής και ταυτόχρονα με την ελαχιστότατη συμμετοχή 150 πολιτών αν λογαριάσουμε ότι η Πετρούπολη κατοικείται από 70000 και πλέον κατοίκους που δυστυχώς αδιαφορούν για την ίδια την υγεία τους.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο επικεφαλής της Ανυπότακτης Πετρούπολης Πάνος Σαμοθρακίτης και ο επικεφαλής της ΑΔΕΚ, Στέφανος Βλάχος.

Την πραγματική σημασία αυτής της κινητοποίησης δίνει με το δικό του μήνυμα στο facebook o Συμεών Μαϊστρέλης, που έγραψε το τραγούδι «Δεν θέλουμε Χωματερές» με τη συμμετοχή μικρών μαθητών!

«Μια μαζική τοπική κινητοποίηση και ένα χάρτινο καραβάκι»

Απολαύστε ολόκληρο το τραγούδι μας ''Δεν θέλουμε χωματερές''….με τους μικρούς μας φίλους στην συμμετοχή..Εύχομαι σε όλους σας υγεία, ευτυχία και να αντιληφθείτε όλοι την νέα χρονιά το παιδί που έχετε κρύψει μέσα σας…Ίσως έτσι να υπάρξει μια ελπίδα….εκεί έξω.

Gepostet von Συμεών Μαϊστρέλης am Sonntag, 30. Dezember 2018

Αν βλέπετε το καραβάκι στη φωτογραφία, να ξέρετε ότι αυτό το καράβι μου το χάρισε ένα μικρό κοριτσάκι σήμερα. Ναι, γράφει το ”παιδικές με έψιλον” ε και? Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή.

Με μια κιθάρα στο χέρι και τον μικρό μου γιο Παναγιώτη σχεδόν να κρέμεται επάνω της, λες και θα μας φύγει και το βάρος διπλό, διασχίσαμε την πλατεία Ηρώ για να φτάσουμε στην άλλη άκρη της κεντρικής λεωφόρου. Εκεί μας περίμεναν αρκετοί πολίτες της Πετρούπολης και του Ιλίου για την μεγάλη πορεία μας κατά των χωματερών. Ήταν πολύ νωρίς και ελάχιστος ο κόσμος που περίμενε και αυτό ήταν πραγματικά κόμπος στον λαιμό…Αλλά σιγά σιγά όσο πέρναγε η ώρα ο κόσμος αυξανόταν και εμείς νιώθαμε πιο δυνατοί. Με τη συνοδεία μιας κιθάρας και τα παιδιά γύρω, τραγουδούσαμε δυνατά για να μάθουν όλοι το τραγούδι μας: «Δεν θέλουμε χωματερές στην παιδική χαρά μας ανακυκλώστε τις φωνές σώστε τα όνειρά μας»

Ένα μικρό κοριτσάκι δείλιαζε να τραγουδήσει, σε λίγο όμως ένιωσε και αυτό πόσο σπουδαίες ήταν οι παρουσίες των παιδιών και φώναζε σιγά σιγά πιο δυνατά, μέχρι που τους πέρασε όλους. Έφτιαξε ένα χάρτινο καράβι και μου το χάρισε, ήταν μια πολύ συγκινητική στιγμή, έγραψε με πολύ αγάπη αυτά τα λόγια και δεν με πείραξε καθόλου το ”πεδικές”, μην πω ότι το λάτρεψα. Τα παιδιά ενθουσίασαν τον κόσμο με το τραγούδι και οι περαστικοί τα χάζευαν αρκετές φορές που παίξαμε.

Μετά από λίγο ο Γιώργος Κασαμπαλάκος μίλησε εκ μέρους όλης της ομάδας ”Χωματερή stop – πολίτες εν δράσει” για τα σοβαρά προβλήματα που επικρατούν εδώ και καιρό και ότι θα υπάρξουν και χειρότερα αν δεν πάρουμε δραστικά μέτρα, ευχαρίστησε τους περίπου 120 συναγωνιστές που συγκεντρωθήκαμε και σε λίγο ξεκινήσαμε την πορεία μας κλείνοντας το ένα ρεύμα της καθόδου στον κεντρικό δρόμο της Πετρούπολης. Ο κόσμος που καλέστηκε από τους συνδιοργανωτές (τον Βοτανικό Κήπο Πετρούπολης, την Αγωνιστική Παρέμβαση Εργαζομένων του δήμου, τον τοπικό σύλλογο ΔΟΕ Δ. Γληνός) και τις 2 δημοτικές παρατάξεις που στήριξαν την κινητοποίηση (Ανυπότακτη Πετρούπολη και Ασυμβίβαστο Ίλιον) μπήκε στα μπλοκ και ξεκίνησε να φωνάζει τα συνθήματά του. Τα πιτσιρίκια πήραν το δικό τους πανό που ζωγράφιζαν όση ώρα περίμεναν μέχρι να φύγουμε. Μπήκαν μπροστά από όλους, γιατί οι φωνές τους είναι πεντακάθαρες σαν τις ψυχές τους και είναι τα μόνα που θα μπορούσαν να ταρακουνήσουν τον κόσμο. Κάποιοι από το πεζοδρόμιο φώναζαν «μπράβο σε όλους σας».

Τα συνθήματα πήγαιναν και έρχονταν και από τους μεγάλους, αλλά από τα παιδιά είχαν μια ιδιαίτερη βαρύτητα και αποδοχή: «ΘΕΛΟΥΜΕ ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΚΑΘΑΡΗ – ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΩΡΑ Η ΧΩΜΑΤΕΡΗ». Αφού φτάσαμε στον προορισμό μας γυρίσαμε και από την άλλη πλευρά και ανεβήκαμε την Πετρουπόλεως, τελειώνοντας την πορεία λίγο πιο πάνω από το δημαρχείο.

Ήταν κάτι μοναδικό, δεν θυμάμαι ποτέ όσο μένω στην Πετρούπολη, να έκλεισαν με αυτό τον τρόπο οι δρόμοι και τόσοι κάτοικοι να ξεχύθηκαν στους δρόμους φωνάζοντας γιατί απλά αγαπούν την ζωή…

Συμεών Μαϊστρέλης – μέλος κίνησης ‘ΧΩΜΑΤΕΡΗ STOP – πολίτες εν δράσει’