Home Πετρούπολη ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΡΟΥΧΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΡΟΥΧΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΡΟΥΧΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ

0
0

ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΕΙΔΩΝ ΕΝΔΥΣΗΣ/ΥΠΟΔΗΣΗΣ!

Ενα πρωτοπόρο πρόγραμμα ανακύκλωσης θα εφαρμόσει για πρώτη φορά ο δήμος Πετρούπολης, που αφορά μεταχειρισμένα ρούχα, υποδήματα και λευκά είδη, τσάντες και άλλα αξεσουάρ.

 

Πρόκειται για μία σημαντική διαδικασία με σκοπό πρωτίστως την προστασία του περιβάλλοντος, την εξοικονόμηση πόρων και πρώτων υλών αλλά και την ενθάρρυνση των κατοίκων να γίνει η ανακύκλωση συνήθειά τους.

Στις 31 Ιανουαρίου 2019, υπεγράφη συμφωνητικό συνεργασίας μεταξύ του δήμου μας και της εταιρίας ανακύκλωσης RECYCOM, για την εφαρμογή του προγράμματος ανακύκλωσης.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα, θα εφαρμοστεί σε σύντομο χρονικό διάστημα για πρώτη φορά στην πόλη μας με την τοποθέτηση 30 ειδικών κάδων σε διάφορα σημεία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εταιρία RECYCOM, έπειτα από την διαλογή των περισυλλεγμένων υλικών, θα προσφέρει μέρος αυτών σε απόρους, ενώ το άλλο μέρος θα εξάγεται με σκοπό την επαναχρήση (τα ακατάλληλα για επαναχρήση ρούχα θα ανακυκλώνονται για δημιουργία ρούχων καθαρισμού, στουπιών, μονωτικού και άλλου υλικού). Επίσης, θα διατίθενται ανταποδοτικά κάθε μήνα τρόφιμα και άλλα προϊόντα στις κοινωνικές δομές του Δήμου.