Home Ελλάδα ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΟ ΗΜΙΜΕΤΡΟ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ!
ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΟ ΗΜΙΜΕΤΡΟ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ!

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΟ ΗΜΙΜΕΤΡΟ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ!

0
0

ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΚΑΘΕ ΕΞΩΣΧΟΛΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ, ΕΙΤΕ ΑΦΟΡΑ ΑΥΤΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ, ΦΟΡΝΤΙΣΤΗΡΙΑ, ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΑ – ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ Η ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΡΑΓΔΑΙΑ!  

Οι εξελίξεις όσον αφορά τον Κορονοϊό είναι ραγδαίες και τα δεδομένα αλλάζουν από λεπτό σε λεπτό. Ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε  στις 6 μ.μ. το κλείσιμο όλων των βαθμίδων της δημόσιας και ιδιωτικής εκπαίδευσης με άμεση εφαρμογή ως προληπτικό μέτρο για την υγεία των μαθητών αλλά και τη δημόσια υγεία.

ΓΝΩΜΗ:  Γράφει ο ΘΟΔΩΡΗΣ ΓΟΥΛΑΣ

Αυτό όμως αποτελεί ημίμετρο καθώς το μέτρο δεν επεκτάθηκε στα φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης και ξένων γλωσσών, ή σε άλλες δραστηριότητες όπου συμμετέχουν οι μαθητές, που είναι αθλητικοί και πολιτιστικοί σύλλογοι, σχολές χορού, μπαλέτου, γυμναστήρια κ.α.

Αντίθετα η συνέχιση λειτουργίας όλων των άλλων εξωσχολικών δραστηριοτήτων εγκυμονεί μεγαλύτερους κινδύνους εξάπλωσης του ιού, γιατί σε αυτούς τους συλλόγους υπάρχει συνάθροιση μαθητών από διαφορετικά σχολεία, διαφορετικές εκπαιδευτικές κοινότητες.

Για παράδειγμα, αν δεν έκλειναν τα σχολεία και ένας μαθητής ασθενούσε από τον κορονοϊό, με το κλείσιμο της συγκεκριμένης σχολικής δομής και τις αναγκαίες οδηγίες προς τον μαθητή και την οικογένεια του, θα περιοριζόταν η εξάπλωση του ιού. Αν όμως ένας μαθητής ασθενήσει και συμμετέχει σε ένα αθλητικό σύλλογο ή πηγαίνει σε ένα φροντιστήριο, όπου υπάρχουν μαθητές από διαφορετικά σχολεία τότε όταν θα ανοίξουν και πάλι τα σχολεία υπάρχει το ενδεχόμενο ο ιός να έχει εξαπλωθεί σε περισσότερες από μία εκπαιδευτική κοινότητα, οπότε το μέτρο θα έχει αποδειχθεί αναποτελεσματικό.

Μάλιστα σε αυτήν την περίπτωση το κλείσιμο των σχολείων, σημαίνει απλά μια παράταση της εξάπλωσης. Γιατί όταν θα ανοίξουν τα σχολεία θα μπορεί ήδη να έχουν ασθενήσει οι μαθητές από τις άλλες εξωσχολικές του δραστηριότητες.

Για να έχει ουσιαστικό αποτέλεσμα το κλείσιμο των σχολείων, θα πρέπει παράλληλα να σταματήσουν κάθε εξωσχολική δραστηριότητα των μαθητών.