Home Πετρούπολη ΡΑΚ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ: ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΗ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ
ΡΑΚ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ: ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΗ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ

ΡΑΚ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ: ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΗ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ

0
0

ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΡΑΚ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΣΕ ΥΓΕΙΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑ

 

Μια νέα θεματική εκδήλωση, την τρίτη κατά σειρά, με θέμα τις υποδομές, υγείας, κοινωνικής πολιτικής και παιδείας πραγματοποίησε στις 20 Ιανουαρίου στο Πνευματικό Κέντρο Πετρούπολης η δημοτική παράταξη Ριζοσπαστική Αγωνιστική Κίνηση Πολιτών Πετρούπολης.

Με κύριους ομιλητές τους Σπύρο Σασσάνη και Αντρέα Κολίσογλου, παρουσιάστηκαν τα προβλήματα σε θέματα Κοινωνικής Πολιτικής και οι προτάσεις της παράταξης καθώς και οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα ΑΜΕΑ στην πρόσβασή τους σε κοινόχρηστους χώρους, δημόσια κτίρια, υπηρεσίες.

Επισημάνθηκε ότι για τον αποκλεισμό που υφίστανται τα άτομα με αναπηρία δεν ευθύνεται η μορφολογία του εδάφους της πόλης, αλλά η απουσία πολιτικής επιλογής και βούλησης ώστε να δοθούν οι αναγκαίες λύσεις που θα καθιστούν τα άτομα αυτά ενεργούς πολίτες.

Ο εκπαιδευτικός Δημήτρης Κοντός παρουσίασε τα προβλήματα στα σχολικές υποδομές και τα υπεράριθμα τμήματα που αριθμούν περισσότερα από 90 στα σχολικά κτίρια της Πετρούπολης, καθώς και τις ελλείψεις σε παιδικούς σταθμούς και νηπιαγωγεία.

Ο υποψήφιος δήμαρχος και επικεφαλής της ΡΑΚ, Νίκος Σακούτης παρουσίασε τις προτάσεις για μια καλύτερη και ανθρώπινη Πετρούπολη και έκανε γνωστά τα πρώτα 29 ονόματα που θα συνθέσουν τη λίστα των υποψηφίων του συνδασμού.

Οι υποψήφιοι που ανακοινώθηκαν ήταν οι :

Απειρανθίτης Νίκος, Βαρβαρήγος Δημήτρης, Βαρσαμάκης Γιώργος, Γκέλη Θεοδώρα, Δαβέτας Γιάννης, Δεδεμάδη Αναστασία, Δρακόπουλος Γιάννης, Ζαχαράκης Κώστας, Καραμπαλίκογλου Ρούλα, Κατσούνας Γιώργος, Κολίσογλου Αντρέας, Κοντός Δημήτρης, Λάππας Κώστας, Λουκάς Λουκάς, Μαρινάκου Ελένη, Μπουλάκη Βάλια, Μπούρος Παναγιώτης, Παναγιώτου Θοδωρής, Παναγιώτου Κώστας, Παπαγιαννακόπουλος, Πέτρος, Παπαθανασίου Τίμος, Πολίτου Δέποινα, Πορής Βαγγέλης, Σκεντέρης Κώστας, Τσαφάρα Μαρία, Τσέκου Τασία, Τσούλιας Βαγγέλης, Τσώτσου Βάσια.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν οι δημοτικοί σύμβουλοι Πετρούπολης Θοδωρής Λάππας, (επικεφαλής της Πετρούπολη Μαζί) και Θέμης Μπουρνάς, ο δημοτικός σύμβουλος Περιστερίου Νίκος Ζούτσος, ο επικεφαλής των Ενεργών Πολιτών Πετρούπολης Μανόλης Μπουσούνης, πολλοί πρόεδροι συλλόγων και φορέων.