Home Πετρούπολη ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ & ΤΗΝ Ε.Ε.Ε.Δ.Ε.Α.
ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ & ΤΗΝ Ε.Ε.Ε.Δ.Ε.Α.

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ & ΤΗΝ Ε.Ε.Ε.Δ.Ε.Α.

0
0

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΡΕΥΝΑΣ & ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ

 

Τη δυνατότητα εκπαίδευσης στις Πρώτες Βοήθειες παρέχει ο Δήμος Πετρούπολης στους δημότες μέσα από σεμινάριο διάρκειας πέντε ωρών από  την Ελληνική Ένωση Έρευνας & Διάσωσης Εθελοντών Αττικής.

Με θέμα τη «Βασική Υποστήριξη Ζωής» (B.L.S.) οι υπεύθυνοι διασώστες της Ε.Ε.Ε.Δ.Ε.Α. θα παρέχουν τη τεχνογνωσία σε όσους βρεθούν την Τετάρτη 27 Νοεμβρίου στις 17:00 στο Πολιτιστικό Κέντρο Πετρούπολης.

 

Ο Δήμος μας, για άλλη μια φορά, στηρίζει το αναμφισβήτητα σπουδαίο έργο της Ε.Ε.Ε.Δ.Ε.Α. και στέκεται αρωγός στην προσπάθεια για σωστή ενημέρωση/εκπαίδευση, όσον αφορά στην παροχή Πρώτων Βοηθειών σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης και σε περιστατικά που ενδέχεται να εκτυλιχτούν στην καθημερινότητά μας.

 

Ως εκ τούτου, είναι άκρως σημαντικό για όλους μας να μπορούμε να παρέχουμε επαρκώς τις Πρώτες Βοήθειες στους δικούς μας ανθρώπους, σε συναδέλφους, σε φίλους, σε συγγενείς, ώστε να μην είμαστε απλώς αυτόπτες μάρτυρες! Η γνώση των Πρώτων Βοηθειών αποτελεί πολύτιμο “εργαλείο” στα χέρια όλων μας, για να μπορούμε να ανταποκριθούμε και να αντιδράσουμε σωστά σε κρίσιμες στιγμές, για να αποτρέψουμε δυσάρεστες εξελίξεις που ενδέχεται να κοστίσουν ακόμη και μια ανθρώπινη ζωή!

 

Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου, θα αναπτυχθούν τα εξής θέματα: Ασφάλεια σκηνής, Πλάγια θέση ασφαλείας, ΚΑΡΠΑ, Χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή, Αντιμετώπιση πνιγμονής.

 

Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ (οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να προσέλθουν εγκαίρως στην αίθουσα, προκειμένου να μην διακόπτεται η εκπαιδευτική ροή).