Home Δυτική αθήνα Σπείρα που έκλεβε φορτηγά στα δίχτυα της ΕΛΑΣ
Σπείρα που έκλεβε φορτηγά στα δίχτυα της ΕΛΑΣ

Σπείρα που έκλεβε φορτηγά στα δίχτυα της ΕΛΑΣ

0
0

Εξαρθρώθηκε από την ΕΛ.ΑΣ. σπείρα που διέπραττε κλοπές φορτηγών και οχημάτων βαρέως τύπου και απάτες σε βάρος ενδιαφερόμενων αγοραστών οχημάτων. Συνελήφθησαν έξι άτομα εκ των οποίων οι τρείς είναι αλλοδαποί, ενώ εξιχνιάσθηκαν 13 περιπτώσεις.

Συγκεκριμένα την 21-6-2018, στον Ασπρόπυργο, στο Ζεφύρι, στην Μάνδρα και στην ευρύτερη περιοχή των Αθηνών, έπειτα από συντονισμένη επιχείρηση συνελήφθησαν τα έξι μέλη της εγκληματικής σπείρας που είχε συστηθεί από τον περασμένο Φεβρουάριο με σκοπό την διάπραξη απατών καθώς και κλοπών φορτηγών και μηχανημάτων βαρέως τύπου.

 

Τρεις μεθόδους χρησιμοποιούσε η σπείρα

Η σπείρα χρησιμοποιούσε τρεις διαφορετικές μεθόδους με τους οποίους δρούσε:
Ο πρώτος τρόπος αφορούσε κλοπές βαρέως τύπου οχημάτων (μηχανήματα έργου, γεωργικά μηχανήματα, φορτηγά ψυγεία κλπ), τα οποία αφού πρώτα εντόπιζαν, μετέφεραν σε μάντρες στον Ασπρόπυργο. Για τις μεταφορές χρησιμοποιούσαν γερανοφόρα οχήματα, τους οδηγούς των οποίων εξαπατούσαν, εμφανιζόμενοι ως ιδιοκτήτες των οχημάτων. Στη συνέχεια, είτε τα αποσυναρμολογούσαν για να τα πουλήσουν ως ανταλλακτικά εντός και εκτός Ελλάδος, είτε τα διέθεταν προς πώληση μέσω αγγελιών σε ηλεκτρονικές ιστοσελίδες.

Στη δεύτερη περίπτωση, εντόπιζαν σταθμευμένα-ακινητοποιημένα οχήματα μηχανημάτων έργων, φορτηγά και γεωργικά μηχανήματα, σε διάφορες περιοχές της Αττικής τα οποία φωτογράφιζαν, με σκοπό να τα διαθέσουν προς πώληση σε ηλεκτρονικές αγγελίες. Ακολούθως, οι ενδιαφερόμενοι μετέβαιναν σε προκαθορισμένο ραντεβού στο σημείο στάθμευσης και στις περιπτώσεις που εκδηλωνόταν ενδιαφέρον αγοραπωλησίας, οι δράστες τους χορηγούσαν πλαστογραφημένα έγγραφα.

Στην τρίτη περίπτωση, τα μέλη της σπείρας εντόπιζαν αγγελίες πώλησης διαφόρων προϊόντων ανά την επικράτεια και προέβαιναν σε παραγγελίες, για την πληρωμή των οποίων, κατάρτιζαν πλαστά έγγραφα, αποδεικτικά της μεταφοράς των χρημάτων μέσω τραπέζης.

 

Τα ευρήματα των ερευνών

Από τις έρευνες σε οικίες και χώρους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρία οχήματα, πλήθος κινητών τηλεφώνων και καρτών sim, το χρηματικό ποσό των 200 ευρώ και μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης.

Επιπλέον, στην ίδια υπόθεση κατηγορούνται δύο υπάλληλοι διαδικτυακής εταιρείας για υπόθαλψη εγκληματία.