Home Δυτική αθήνα ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΣΙΡΜΠΑΣ: ΑΝΑΓΚΑΙΑ Η ΕΠΙΤΑΧΥΝΣΗ ΒΑΣΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΥΠΟΔΟΜΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ
ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΣΙΡΜΠΑΣ: ΑΝΑΓΚΑΙΑ Η ΕΠΙΤΑΧΥΝΣΗ ΒΑΣΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΥΠΟΔΟΜΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ

ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΣΙΡΜΠΑΣ: ΑΝΑΓΚΑΙΑ Η ΕΠΙΤΑΧΥΝΣΗ ΒΑΣΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΥΠΟΔΟΜΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ

0
0

ΤΙΣ ΑΜΕΣΕΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ ΚΑΙ ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ ΕΠΙΣΗΜΑΝΕ Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΣΙΡΜΠΑΣ ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΤΟΥΛΗ

 

Αντιπλημμυρικά έργα, διευθέτηση ρεμάτων, έργα ανάπλασης και υποδομές που βελτιώνουν τη ζωή και την ασφάλεια των κατοίκων αποτελούν τις προτεραιότητες που έθεσε ο Δήμαρχος Αγίων Αναργύρων – Καματερού Σταύρος Τσίρμπας στη συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2020.

 

ΤΑ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΑ ΕΡΓΑ

Ο κ. Τσίρμπας επισήμανε την ανάγκη ολοκλήρωσης των αντιπλημμυρικών έργων καθώς ο δήμος αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα ακόμη κα από μία μεσαίας έντασης βροχόπτωση.

Επίσης τόνισε πως είναι αναγκαίο να δρομολογηθεί η διαδικασία διευθέτησης ρεμάτων κυρίως στο Καματερό, μία περιοχή ιδιαίτερα υποβαθμισμένη.

Υπογράμμισε πως απαιτούνται έργα ανάπλασης στη συγκεκριμένη περιοχή τονίζοντας ότι έχει σοβαρές ελλείψεις κυρίως σε πεζοδρόμια και υποδομές που θα βελτιώσουν αισθητά την ποιότητα ζωής των κατοίκων.

Ο κ. Τσίρμπας επισήμανε την αναγκαιότητα υλοποίησης οδικών έργων ανάπλασης κυρίως σε δρόμους όπου τίθεται θέμα ασφάλειας των κατοίκων και έχουν συμβεί θανατηφόρα τροχαία.

 

Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ: ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΑΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΟΣ

Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης υπογράμμισε πως έχει ήδη δοθεί μεγάλη βαρύτητα στην αντιπλημμυρική θωράκιση της Αττικής. «Έχω δώσει εντολή στις υπηρεσίες μου να τρέξουν με γρήγορες διαδικασίες όσα έργα σχετίζονται με την αντιπλημμυρική προστασία των πόλεων μας καθώς είναι προτεραιότητα» είπε χαρακτηριστικά, ενώ επισήμανε πως στη σχετική  μελέτη που έχει γίνει στην Περιφέρεια συμπεριλαμβάνονται έργα διευθέτησης ομβρίων υδάτων σε κρίσιμα σημεία της περιοχής.

Αναγνώρισε την ανάγκη δρομολόγησης βελτιωτικών παρεμβάσεων σε δρόμους του οδικού δικτύου που υπάρχει επικινδυνότητα, τονίζοντας πως η ασφάλεια των πολιτών είναι αδιαπραγμάτευτη.

Τέλος τόνισε ότι: «Όταν έχουμε στη διάθεση μας ώριμες μελέτες από τους Δήμους θα προχωράμε με γρήγορους ρυθμούς στην υλοποίηση των αναγκαίων υποδομών που θα αναβαθμίσουν τις τοπικές κοινωνίες. Κανένας Δήμος  δεν θα είναι μόνος του και κανένας πολίτης δεν θα νιώθει απροστάτευτος».

Στη συνάντηση μετείχαν επίσης ο Αντιδήμαρχος Αγίων Αναργύρων-Καματερού Σ. Δανάκος, ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Α. Καλογερόπουλος και υπηρεσιακά στελέχη του Δήμου.