Home Πετρούπολη ΣΤΕΦ. ΒΛΑΧΟΣ: ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΕ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟ ΚΑΙ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟ!
ΣΤΕΦ. ΒΛΑΧΟΣ: ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΕ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟ ΚΑΙ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟ!

ΣΤΕΦ. ΒΛΑΧΟΣ: ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΕ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟ ΚΑΙ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟ!

0
0

ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΣ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΟ STATUS QUO ΣΤΙΣ ΣΥΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟ ΣΤΗΝ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ ΣΤΕΦ. ΒΛΑΧΟΣ – ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ Ο ΚΡΙΤΩΝ ΑΡΣΕΝΗΣ

Με δεύτερη επιστολή προς τον ΟΑΣΑ ο Δήμος Πετρούπολης διαμαρτύρεται για τις καθυστερήσεις στις λεωφορειακές γραμμές που εξυπηρετούν την πόλη, αλλά και τη συχνότητα των δρομολογίων.

Όπως ενημέρωσε ο Δήμαρχος Πετρούπολης στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου η συγκεκριμένη επιστολή εστάλη και σε όλους τους βουλευτές της Β’ Αθήνας, αλλά και τον πρωθυπουργό.

Μεταξύ άλλων στην ενημέρωση για το συγκεκριμένο θέμα ανέφερε: «Έχω επικοινωνήσει πολλές φορές με την ηγεσία του ΟΑΣΑ. Μας τόνισαν ότι έχουν ένδεια μέσων, ελλιπές προσωπικό. Επειδή είμαστε τερματικός δήμος και δεν έχουμε μέσα σταθερής τροχιάς δεσμεύθηκαν ότι θα πυκνώσουν τα δρομολόγια του 700.  Αλλά δεν έκαναν απολύτως τίποτα. Και μάλιστα επιδεινώθηκε η κατάσταση. Τους στείλαμε δεύτερη επιστολή. Την κοινοποιήσαμε  και σε όλους τους βουλευτές της Β’ Αθήνας σε όλα τα κόμματα, στο γραφείο του πρωθυπουργού. Στο βαθμό που δεν ανταποκριθούν είμαστε αποφασισμένοι να πάμε να διαδηλώσουμε μπροστά στα γραφεία του ΟΑΣΑ».

 

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΚΡΙΤΩΝ ΑΡΣΕΝΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

Ανταποκρινόμενος στην επιστολή του Δημάρχου ο βουλευτής του Μέρα25 Κρίτων Αρσένης, έκανε παρέμβαση στη Βουλή ζητώντας από τον υπουργό Μεταφορών να επιλύσει το πρόβλημα με το συγκοινωνιακό στην Πετρούπολη.

Με ανάρτησή του στο FB ο Κρίτων Αρσένης αναφέρει: «Πολύ καλά νέα για την Πετρούπολη! Ο Υπουργός Μεταφορών δέχθηκε την πρόταση μου να δείξει ειδική φροντίδα στην επίλυση του συγκοινωνιακού προβλήματος της Πετρούπολης. Αν και αρχικά είπε ότι δεν μπορεί να κάνει κάτι, όταν ανέφερα τα ιδιαίτερα δημογραφικά χαρακτηριστικά, τον νεανικό πληθυσμό δηλαδή της Πετρούπολης, πείστηκε να αλλάξει στάση. Τώρα μένει η υλοποίηση της δέσμευσης, που θα την παρακολουθήσω μέχρι οι μεγάλες καθυστερήσεις στα λεωφορεία της Πετρούπολη, ιδιαίτερα στη γραμμή 700 και 24, αλλά και στο Α11, Α13, Β11 να σταματήσουν».

Ο κ. Αρσένης στη συνέχεια επισκέφθηκε το Δήμαρχο Πετρούπολης για να υπάρχει ενημέρωση και για τις συγκοινωνίες αλλά και για το θέμα της χωματερής. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο κ. Βλάχος αναφέρει: «Συνάντηση με τον βουλευτή του Δυτικού Τομέα του ΜεΡΑ25 κ. Κρίτωνα Αρσένη. Ο κ Αρσένης μας ενημέρωσε ότι έθεσε το θέμα της συγκοινωνίας της πόλης μας στον αρμόδιο υπουργό. Συζητήθηκε επίσης το θέμα της χωματερής. Μας αποκάλυψε ότι ζήτησε εισαγγελική παρέμβαση για να βγει στην επιφάνεια η επιδημιολογική μελέτη που έγινε από την Asprofos για την επίδραση της χωματερής στο περιβάλλον. Τα πρώτα στοιχεία που διέρρευσαν από την μελέτη είναι συγκλονιστικά. Η μόλυνση είναι δυστυχώς τεράστια. Θα υπάρξουν εξελίξεις στο αμέσως επόμενο διάστημα».

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗ ΛΕΩΦΟΡΟ

Αποφασισμένος να αλλάξει το status quo της Λεωφόρου 25ης Μαρτίου εμφανίστηκε ο Δήμαρχος Πετρούπολης Στέφανος Βλάχος στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Όπως είπε χαρακτηριστικά θα υπάρξει μία πρόταση συνδιαμορφωμένη από όλες τις παρατάξεις. Με την οποία θα γίνει παρέμβαση στην Λεωφόρο ώστε από τριτοκοσμικό δρόμο να γίνει πιο ανθρώπινος. Τόνισε ότι η διοίκηση θα συγκρουστεί με τα μικροσυμφέροντα. Και θα προχωρήσει σε αυτό που δεν τόλμησε στην προηγούμενη θητεία της κυρίως λόγω των αντιδράσεων των εμπόρων που βλέπουν κοντόφθαλμα. Μάλιστα έφερε τα παραδείγματα της Εθνικής Αντιστάσεως στο Περιστέρι και της Ερμού, όπου και εκεί υπήρχαν αντιδράσεις των εμπόρων και πλέον είναι από τους πιο πετυχημένους και περιζήτητους εμπορικούς δρόμους.