Home Πετρούπολη ΣΤΕΦ. ΒΛΑΧΟΣ: ΠΑΛΕΨΑΜΕ ΜΕ ΑΝΤΙΞΟΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ
ΣΤΕΦ. ΒΛΑΧΟΣ: ΠΑΛΕΨΑΜΕ ΜΕ ΑΝΤΙΞΟΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ

ΣΤΕΦ. ΒΛΑΧΟΣ: ΠΑΛΕΨΑΜΕ ΜΕ ΑΝΤΙΞΟΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ

0
0

Για αιφνιδιασμό έκανε λόγο ο δήμαρχος Πετρούπολης Στέφανος Βλάχος όσον αφορά τη σφοδρότητα της χιονόπτωσης αλλά και υπερπροσπάθεια των εργαζομένων για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν.

Τον δικό του απολογισμό για τα όσα συνέβησαν κατά την χιονόπτωση έκανε ο δήμαρχος Πετρούπολης με ανάρτησή του στο προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, απαντώντας και στην έντονη κριτική που δέχθηκε ο ίδιος και οι συνεργάτες του για την αποτελεσματικότητα των συνεργείων του δήμου.

 

Ο κ. Βλάχος παραδέχθηκε ότι αιφνιδιάστηκαν αλλά επιστρατεύθηκαν όλες οι διαθέσιμες δυνάμεις. Στάθηκε στην υπερπροσπάθεια που έκανε το προσωπικό, οι εργαζόμενοι και οι προϊστάμενες αρχές, αλλά όπως ανέφερε δεν έφτανε λόγω του μεγάλου όγκου χιονιού που έπεσε.

 

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΤΕΦ. ΒΛΑΧΟΥ

«ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ : 12 ώρες μετά την λήξη της Μήδειας το 99% των δρόμων της πόλης έχει καθαριστεί . Σήμερα με πρόσθετο ειδικό εκχιονιστικό (από την περιφέρεια) έγινε εκτεταμένη παρέμβαση στην άνω Πετρούπολη και στην Αγία  τριάδα. Πάνω κάτω και οι γειτονικοί δήμοι σήμερα το απόγευμα τελείωσαν (χωρίς τις ορεινές κλίσεις της Πετρούπολης). Καταναλώθηκαν 35 τόνοι αλατιού (τα στοιχεία υπάρχουν στην περιφέρεια και στον ΑΣΔΑ). Η μεγάλη ποσότητα αλατιού έπεσε σ όλη την πόλη το βράδυ της Δευτέρας μέχρι την 5η πρωινή. Η χιονόπτωση (μαζική) άρχισε μετά. Σε ορισμένα σημεία έφθασε και τα σαράντα εκατοστά. Τότε άρχισαν κάποιοι συμπολίτες (από το διαδίκτυο) να ζητούν να ρίξουμε αλάτι ενώ συνεχίζονταν μέχρι το απόγευμα η χιονόπτωση . Σ αυτές τις περιπτώσεις η ρίψη αλατιού δεν ενδείκνυται . Η υπηρεσία άνοιγε δρόμους για να κλείσουν αμέσως μετά από την ποσότητα που έπεφτε. Ο Δήμος διαθέτει ένα εκχιονιστικό του 2005 (παλαιό πλέον) που είχε αγοράσει η διοίκηση μου τότε. Έκτοτε δεν έγινε καμία προμήθεια από τις επόμενες  διοικήσεις (δυστυχώς ούτε βίδα  και αυτό μπορεί να το μάθει οιοσδήποτε). Οι εργαζόμενοι έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό, πάλεψαν μέσα στο κρύο σε αντίξοες συνθήκες, κόπηκαν σαράντα επικίνδυνα δένδρα , αλλά τριάντα έκοψε η πυροσβεστική τα αυτοκίνητα της οποίας απεγκλωβίσαμε δυο φορές από το χιόνι.

Ευχαριστώ θερμά όλο το προσωπικό, τον αντιδήμαρχο Φώτη Χριστόπουλο, (έμεινε στη θέση του τρία  μερόνυχτα) τον διευθυντή κ. Μανωλάκο, τον προϊστάμενο κ. Βογιατζή, τον αντιδήμαρχο  Νίκο Κακαβά που συνόδεψε πάσχοντες ο ίδιος με το προσωπικό του αυτοκίνητο για αιμοκάθαρση, όπως και άλλοι συνόδεψαν εργαζομένους στη βραδινή βάρδια τους. Τον αντιδήμαρχο κ. Θανάση Σκαλιστήρα και τον προϊστάμενο κ. Τσουμπό. Τον αντιδήμαρχο κ. Κάκαλη. Δεχθήκαμε πολλές επιθέσεις στο διαδίκτυο, άλλες ήταν καλοπροαίρετες (ευπρόσδεκτες) άλλες κακοήθεις από τα γνωστά τρολ που είναι γνωστά πλέον στην πόλη. Εχθρός του καλού είναι το καλύτερο. Κάποιος αιφνιδιασμός υπήρχε (όπως και σε πιο οργανωμένους δήμους).

Όμως επιστρατεύσαμε όλες τις δυνάμεις που διαθέταμε για μια θεομηνία που κανείς δεν προέβλεψε σ’ αυτή την έκταση.