Home Πετρούπολη ΣΤΕΦ. ΒΛΑΧΟΣ: ΤΙ ΖΗΤΗΣΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ
ΣΤΕΦ. ΒΛΑΧΟΣ: ΤΙ ΖΗΤΗΣΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

ΣΤΕΦ. ΒΛΑΧΟΣ: ΤΙ ΖΗΤΗΣΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

0
0

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ ΣΤΕΦ. ΒΛΑΧΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΙ ΣΥΖΗΤΗΣΕ ΜΕ ΤΟΝ Γ. ΠΑΤΟΥΛΗ

Το Δημοτικό Συμβούλιο ενημέρωσε ο Δήμαρχος Στεφ. Βλάχος για τι ειπώθηκε στη συνάντηση που είχε με τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη.

Χωματερή, έργα και Θέατρο Πέτρας έπεσαν στο τραπέζι από τον κ. Βλάχο με τον κ. Πατούλη να δείχνει πρόθυμος για να συνδιοργανώσει η Περιφέρεια με τον Δήμο εκδηλώσεις στο Θέατρο Πέτρας.

Ο Δήμαρχος στην ενημέρωση που έκανε είπε αναλυτικά:

«Στη συνάντηση που είχα με τον Περιφερειάρχη η μοναδική δέσμευση που έκανε ήταν ότι δεν θα χρησιμοποιηθεί το Λατομείο Μουσαμά σε ενδεχόμενη επέκταση της Χωματερής. Σε αυτό που δεν μας έδωσε μία καταφατική απάντηση είναι όσον αφορά τι θα γίνει με το εργοστάσιο του ΕΜΑΚ και την επένδυση που θα γίνει σε αυτό. Η πρόταση του για το θέμα της χωματερής θα εμπεριέχεται μέσα στην εκδήλωση που θα γίνει στις 30 του μήνα στο Ζάππειο. Μας τόνισε ότι θα είμαστε σε διαβούλευση. Του έδωσα το κείμενο των επτά Δημάρχων. Του είπα ότι είναι μία αγωνία όλης της Δυτικής Αθήνας η λειτουργία της χωματερής και του επισήμανα πως θα έπρεπε ήδη να έχει αρχίσει η διαδικασία ενός χρονοδιαγράμματος απομάκρυνσης.

Συζητήσαμε επίσης για τα έργα που χρειάζεται ο δήμος,  η χρηματοδότηση ενός τεχνικού προγράμματος που έχει ανάγκη η Πετρούπολη και μέσα σε αυτά τα πλαίσια βάλαμε παιδικές χαρές, την αποκατάσταση των πρανών, συντήρηση του οδικού δικτύου, μπετόδρομους, ανάπλαση πεζοδρομίων, ανάπλαση της εισόδου του Θεάτρου Πέτρας, και μάλιστα ο ίδιος προθυμοποιήθηκε να συμμετάσχει η Περιφέρεια σε συνδιοργανώσεις εκδηλώσεων στο Θέατρο Πέτρας την οποία την αποδεχθήκαμε βέβαια στο βαθμό που ενισχυθούμε οικονομικά. Θα ήθελα να σας πω ότι στα πλαίσια αυτά έστειλα και μία επιστολή στο υπουργείο Εσωτερικών την κοινοποίησα σε όλους τους βουλευτές της Δυτικής Αθήνας, στο γραφείο του πρωθυπουργού, όπου ο δήμος απαιτεί την επιχορήγηση με 500.000 ευρώ, λόγω του ότι είναι ένας δήμος που βρίσκεται πολύ κοντά στη χωματερή, ο πιο κοντινός δήμος στη χωματερή, ώστε να προβούμε σε επιδημιολογικές μελέτες, σε περιβαλλοντικές μελέτες και να ενισχύσουμε το πράσινο εδώ στην περιοχή. Η επιστολή αυτή πήγε και στον πρόεδρο της ΚΕΔΕ και πιστεύω ότι θα έχουμε μία γρήγορη απάντηση. Δηλώσαμε μέσα ότι παρανόμως και παραλόγως πληρώνει ο δήμος 1.100.000 ευρώ αντισταθμιστικά για τη λειτουργία της χωματερής τα οποία τα παίρνουν κάποιοι άνθρωποι οι οποίοι έχουν βάλει στόχο στη ζωή τους να δυσκολέψουν τη δική μας ζωή. Εμείς όχι μόνο δεν  απαιτούμε  αντισταθμιστικά, αλλά είμαστε ενάντια σε αυτή τη λογική που είναι καταδικαστική για τους κατοίκους της περιοχής».