Home Δυτική αθήνα ΣΤΟ ΕΣΠΑ 2021-27 ΘΑ ΕΝΤΑΧΘΕΙ Η ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ 2 ΤΟΥ ΜΕΤΡΟ
ΣΤΟ ΕΣΠΑ 2021-27 ΘΑ ΕΝΤΑΧΘΕΙ Η ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ 2 ΤΟΥ ΜΕΤΡΟ

ΣΤΟ ΕΣΠΑ 2021-27 ΘΑ ΕΝΤΑΧΘΕΙ Η ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ 2 ΤΟΥ ΜΕΤΡΟ

0
0

Ως περιβαλλοντικό έργο η επέκταση της γραμμής 2 του Μετρό προς Ίλιον και σε δεύτερο στάδιο προς Άνω Λιόσια, θα ενταχθεί στο ΕΣΠΑ 2021-27.

 

 

Λύση στην εύρεση χρηματοδότησης της επέκτασης της γραμμής 2 του Μετρό δίνει το ΕΣΠΑ 2021-27 το οποίο ξεκίνησε να σχεδιάζεται από τις 17 Ιανουαρίου και  με δήλωση του υπουργού Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη, θα δοθεί προτεραιότητα στην πράσινη οικονομία.

 

Η οριστικοποίηση της ένταξης του έργου στο ΕΣΠΑ 2021-27 θα οριστικοποιηθεί μέσα στη χρονιά και θα εξαρτηθεί  από το επίπεδο ωριμότητας των μελετών. Σύμφωνα με την Αττικό Μετρό οι τοπογραφικές, γεωτεχνικές μελέτες έχουν ήδη ολοκληρωθεί, ενώ η περιβαλλοντική μελέτη και οι μελέτες χάραξης και χωροθέτησης του έργου βρίσκονται σε καλό επίπεδο και μέσα στο έτος αναμένεται να ολοκληρωθούν ώστε να γίνει η δημοπράτηση του έργου.

 

ΤΡΕΙΣ ΝΕΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΣΤΗΝ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ 2

Η επέκταση της γραμμής 2 στο πρώτο της στάδιο θα καλύψει πυκνοκατοικημένες περιοχές της πρωτεύουσας στις περιοχές της Πετρούπολης, του Ιλίου και του δήμου Αγίων Αναργύρων-Καματερού. Έχει μήκος 4 χλμ. και αρχικό εκτιμώμενο κόστος 400 εκατ. ευρώ και περιλαμβάνει  τρεις σταθμούς. Ο πρώτος είναι ο σταθμός Παλατιανή, στη συμβολή των οδών Θηβών και Καππαδοκίας, ο δεύτερος είναι ο σταθμός Ίλιον, στη συμβολή των οδών Θηβών και Ελαιών και τον τερματικό σταθμό Άγιος Νικόλαος, στη συμβολή των οδών Αγίου Νικολάου και Παραμυθιάς στα σύνορα Ιλίου και Καματερού.

Μελλοντικά προβλέπεται η περαιτέρω επέκταση της Γραμμής 2 μέχρι το Ζεφύρι μέσω Καματερού στο ύψος της Αττικής Οδού, σε σύνδεση με το σταθμό του Προαστιακού Σιδηρόδρομου Άνω Λιοσίων. Η γραμμή 2 συνδέεται με τη γραμμή 3 στο Σύνταγμα και με τη γραμμή 1 σε Ομόνοια και Σταθμό Λαρίσης (Κεντρικός Σιδ. Σταθμός όπου συνδέεται και με τον Προαστιακό). Με το Τραμ η γραμμή συνδέεται σε Σύνταγμα, Συγγρού/Φιξ και Νέο Κόσμο.