Home Πετρούπολη ΣΤ. ΒΛΑΧΟΣ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ: ΤΕΛΟΣ Η ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ!
ΣΤ. ΒΛΑΧΟΣ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ: ΤΕΛΟΣ Η ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ!

ΣΤ. ΒΛΑΧΟΣ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ: ΤΕΛΟΣ Η ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ!

0
0

ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΑΣ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΒΛΑΧΟΣ ΣΤΟ 7ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

 

Να βάλει τέλος στην απομόνωση της Πετρούπολης υποσχέθηκε ο δήμαρχος Στέφανος Βλάχος σε συνέλευση με τους πολίτες της Αγίας Τριάδας.

Η συνέλευση πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 17/9 στο 7ο Δημοτικό Σχολείο και ο δήμαρχος της πόλης παρουσία του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Βασίλη Φιλίππου, των αντιδημάρχων Θανάση Σκαλιστήρα, Φώτη Χριστόπουλου και Παναγιώτη Κάκαλη άκουσε δια στόματος των πολιτών τα προβλήματα που ταλανίζουν την περιοχή και υποσχέθηκε λύσεις και άμεσα.

 

ΣΤ. ΒΛΑΧΟΣ: ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΣΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ

Ο κ. Βλάχος ευχαρίστησε τους πολίτες για τη συμμετοχή τους και αυτό είναι το ζητούμενο να συμμετέχει στις αποφάσεις που θα παίρνει η διοίκηση.

Επισήμανε πως η ανάπτυξη θα πρέπει να είναι ισόρροπη σε όλες τις περιοχές της Πετρούπολης  γιατί δεν υπάρχουν 1ης και 2ης κατηγορίας περιοχές. Είπε ότι θα εκμεταλλευθεί κάθε πόρο που διαθέτει η Ευρώπη Ένωση, ώστε να βγάλει την πόλη από την απομόνωση.

Για ένα από τα πιο βασικά προβλήματα που απασχολεί τους κατοίκους της Αγίας Τριάδας, που είναι η παιδική χαρά τόνισε ότι θα πρέπει να γίνουν παρεμβάσεις ώστε να παραδοθεί στους γονείς και τα παιδιά τους χωρίς επικινδυνότητα για την υγεία τους.

Όσον αφορά τη χωματερή επισήμανε πως έχει κατατεθεί μήνυση προς κατά παντός υπευθύνου και αποτελεί αιτία πολέμου αν οποιοσδήποτε προσπαθήσει να απλώσει το χέρι του στο λατομείο Μουσαμά. Δεν θα επιστρέψουν να γίνει επέκταση στο Λατομείο Μουσαμά και είναι αποφασισμένος να κατεβάσει τον κόσμο στο δρόμο.

Για την καθαριότητα τόνισε ότι ήδη βγήκε το πλυντήριο των κάδων, ενώ σύντομα θα βγει και δεύτερο πλυντήριο. Όπως είπε θα καθαριστούν όλοι οι κάδοι, ενώ θα αντικατασταθούν σταδιακά όλοι οι κάδοι. Επίσης τόνισε ότι μέσω ευρωπαϊκού προγράμματος υπάρχει πρόβλεψη για τρία απορριμματοφόρα ανακύκλωσης, κάδους ανακύκλωσης και βυθιζόμενους κάδων έξω από καταστήματα εστίασης και χώρους όπου υπάρχει μεγάλη συγκέντρωση σκουπιδιών

Ακόμη ο δήμαρχος τόνισε ότι θα γίνει ενέργειες ώστε να αυξηθεί η ασφάλεια των πολιτών και να μειωθεί η παραβατικότητα που παρατηρείται σε γειτονιές της πόλης.

Τέλος ο κ. Βλάχος επισήμανε την αναγκαιότητα ενός Κέντρου Υγείας με όλες τις ειδικότητες και για το λόγο αυτό θα ζητήσει τη βοήθεια του υπουργείου Υγείας.

ΘΑΝ. ΣΚΑΛΙΣΤΗΡΑΣ: ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ

Μία σειρά παρεμβάσεων στην περιοχή της Αγίας Τριάδας εξήγγειλε ο αντιδήμαρχος Τεχνικής Υπηρεσίας Θανάσης Σκαλιστήρας, που υπογράμμισε πως οι δημότες θα είναι οι πρωταγωνιστές στην αλλαγή της πόλης. Οι δημότες είπε χαρακτηριστικά θα δίνουν τις κατευθύνσεις και θα βοηθούν τη διοίκηση να λύνει τα προβλήματα.

Στη συνέχεια μίλησε για μία σειρά παρεμβάσεων στην περιοχή και την πόλη γενικότερα αναγκαίες ώστε να βγει από το περιθώριο:

– Αντιπλημμυρικά έργα στην Αγία Τριάδα, με την με την κατασκευή υπόγειων δεξαμενών που θα προστατεύουν την περιοχή από τις πλημμύρες αλλά ταυτόχρονα θα εξοικονομείται και νερό για το πότισμα των χώρων πρασίνου.

– Ανάπλαση στα γήπεδα της Αγίας Τριάδας και ολοκλήρωση του έργου του Εθνικού Σταδίου. Τόνισε ότι ολοκληρώνεται η δημοπράτηση του διαγωνισμού για την στήριξη του πρανούς θα ακολουθήσει η ολοκλήρωση του έργου και θα γίνει και διαπλάτυνση του δρόμου που οδηγεί στα γήπεδα του αθλητικό κέντρο του Αίολου.

– Διαμόρφωση παιδικών χαρών στην Αγία Τριάδα και δημιουργία πεζόδρομου που να συνδέει την περιοχή με το Ποικίλο Όρος.

– Ανάπλαση του περιβάλλοντος χώρου του Θεάτρου Πέτρας εφόσον παρθεί η απαραίτητη άδεια από το δασαρχείο.

– Δημιουργία πενταψήφιο αριθμού όπου ο πολίτης θα μπορεί να επικοινωνεί με τις υπηρεσίες του δήμου να ενημερώνει ή να στέλνει φωτογραφία του προβλήματος σε ηλεκτρονική πλατφόρμα που θα δημιουργηθεί.

– Δημιουργία συνεργείων άμεσης επέμβασης με υπαλλήλους του δήμου για τις άμεσες ανάγκες του δήμου

– Φύλαξη των παιδικών χαρών της πόλης

 

ΕΥΘ. ΜΠΟΥΡΝΑΣ: ΑΝΑΓΚΗ ΑΜΕΣΩΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ

Παρέμβαση στη συνέλευση με τους πολίτες της Αγίας Τριάδας έκανε και ο δημοτικός σύμβουλος με τους Ενεργούς Πολίτες Ευθύμιος Μπουρνάς.

Όπως τόνισε δεν πρέπει να επιτραπεί καμία επέκταση της Χωματερής, ενώ θα πρέπει να δοθεί τέλος στις διεκδικήσεις του Ποικίλου Όρους και να αποδοθεί η περιοχή προς χρήση προς όλους τους πολίτες.  Ακόμη επισήμανε πως η διοίκηση βρίσκεται στη σωστή κατεύθυνση για την αλλαγή των τεχνικών προδιαγραφών των παιδικών χαρών και τέλος πως η πόλη χρειάζεται την ολοκλήρωση του Εθνικού Σταδίου ώστε οι πολίτες να μπορούν να αθλούνται χωρίς να καταφεύγουν σε αθλητικές εγκαταστάσεις άλλων δήμων.