Home Πετρούπολη Συγκέντρωση υπογραφών για τη Χωματερή από το δήμο Πετρούπολης
Συγκέντρωση υπογραφών για τη Χωματερή από το δήμο Πετρούπολης

Συγκέντρωση υπογραφών για τη Χωματερή από το δήμο Πετρούπολης

0
0

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της Πέμπτης 12 Οκτώβρη συζητήθηκε το θέμα της χωροθέτησης του παλιού Λατομείου Μουσαμά ως χώρο υποδοχής αποβλήτων και οι εξελίξεις αναφορικά με το ΧΥΤΑ ΦΥΛΗΣ. Ύστερα από εισήγηση της δημοτικής αρχής, αποφασίστηκε ομόφωνα να μην μη γίνει αποδεκτό σε καμία περίπτωση να μετατραπεί σε νέα χωματερή το ανενεργό Λατομείο Μουσαμά.

Για τον λόγο αυτό ο δήμος Πετρούπολης καλεί τους φορείς, τα σωματεία, τους συλλόγους και όλο τον λαό της πόλης μας να πάρει την υπόθεση στα χέρια του, να συμπαραταχθεί μαζί του και να συγκεντρώσει υπογραφές, οι οποίες θα κατατεθούν στην Περιφέρεια Αττικής, αλλά και στο Υπουργείο Περιβάλλοντος.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του δήμου Πετρούπολης οι διεκδικήσεις είναι:

– Να κλείσει άμεσα και οριστικά η χωματερή της Φυλής, να αποκατασταθεί ο χώρος και η ευρύτερη περιοχή, να μετεγκατασταθεί σε ασφαλή θέση ο αποτεφρωτήρας, να απαγορευθεί κάθε νέα δραστηριότητα διαχείρισης αποβλήτων στην ευρύτερη περιοχή, να εκπονηθεί ολοκληρωμένη επιδημιολογική μελέτη χωρίς άλλες καθυστερήσεις.
– Να ακυρωθεί η επιλογή του παλιού Λατομείου Μουσαμά ως χώρου υποδοχής αποβλήτων.
– Να καταργηθεί κάθε επιχειρηματική δράση στη διαχείριση των απορριμμάτων.
– Να μη μετατοπιστούν τα βάρη στις πλάτες των λαϊκών στρωμάτων μέσα από τα ανταποδοτικά τέλη και με οποιονδήποτε άλλο τρόπο.
– Να μπει τέρμα στην ιδιωτικοποίηση, στις ΣΔΙΤ και στις συμβάσεις παραχώρησης.
– Να διασφαλισθούν απόλυτα όλοι οι εργαζόμενοι χωρίς όρους και προϋποθέσεις, με πλήρη εργασιακά δικαιώματα. Να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος στους δήμους.

Οι υπογραφές θα συγκεντρώνονται στο Γραφείο Δημάρχου Πετρούπολης (Κ. Βάρναλη 76-78, 2ος όροφος).

Μπορείτε να δείτε το έντυπο των υπογραφών εδώ