Home Πετρούπολη ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΘΑ ΔΩΣΕΙ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΑΛΙΟΥΡΑΣ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΘΑ ΔΩΣΕΙ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΑΛΙΟΥΡΑΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΘΑ ΔΩΣΕΙ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΑΛΙΟΥΡΑΣ

0
0

ΜΙΑ ΕΦ΄ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΥΛΗΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΑΧΡΗΣΕΙ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΑΛΙΟΥΡΑΣ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ (22/9, 10:30)

 

Ανοιχτή συνέντευξη Τύπου θα παραχωρήσει ο επικεφαλής της Δ.Α.Κ Δημήτρης Ταλιούρας την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου στις 10.30 το πρωί στο Πολιτιστικό κέντρο. (Εθνικής Αντιστάσεως 61).

Ο κ. Ταλιούρας αναμένεται να μιλήσει για το αποτέλεσμα των εκλογών, τη χάραξη της πολιτικής γραμμής της παράταξής του, αλλά και όλα τα καυτά θέματα που απασχολούν την Πετρούπολη.

Με ανάρτησή του στο προσωπικό του λογαριασμό στο facebook o Δημήτρης Ταλιούρας δίνει το στίγμα για την επόμενη ημέρα της παράταξης του.

«Με την έναρξη της Δημοτικής περιόδου (2019-2023), εκφράζουμε τις ευχές μας, για υγεία και δύναμη στο σύνολο των συμπολιτών μας με σεβασμό και τιμή. Καλή και παραγωγική τετραετία για την Πετρούπολη και τον λαό μας.

Ως παράταξη οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους εκείνους (3.300), που μας τίμησαν με την ψήφο τους.

Η Δ. Α. Κ είναι εδώ και συνεχίζουμε. Το αποτέλεσμα των εκλογών και βέβαια οι πολιτικές μας θέσεις- απόψεις τοποθετούν αυτονόητα την παράταξή μας στον χώρο της αντιπολίτευσης. Υλοποιώντας τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις, όπως αυτές κατεγράφησαν στον δεύτερο γύρο των εκλογών, δεν συμμετέχουμε στη διοίκηση του Δήμου και δεν διεκδικούμε αξιώματα.

Μετά την ορκωμοσία των δημοτικών συμβούλων, ακολούθησε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Η κατάργηση στην ουσία της απλής αναλογικής μετά και τις νέες μεταρρυθμίσεις του Αυγούστου, προσέδωσε υπερεξουσίες στους Δημάρχους και στους Περιφερειάρχες.

Σύμφωνα με τον νέο νόμο, είχαμε υποχρέωση να συμμετάσχουμε ως μέλη στις δύο βασικές επιτροπές του Δήμου. Σε κάθε περίπτωση, όμως την πλειοψηφία θα έχει πάντα η διοίκηση. Μετά από ψηφοφορία εξελέγη ο επικεφαλής της παράταξης μας, Δημήτρης Ταλιούρας ως τακτικό μέλος της οικονομικής επιτροπής με αναπληρωματικό μέλος την κ. Καραχάλιου Ουρανία. Στην επιτροπή ποιότητας ζωής τακτικό μέλος εξελέγη η κ. Γεωργακά Γεωργία με αναπληρωματικό μέλος τον κ. Νίκο Ταλιούρα.

ΕΝΑΡΞΗ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

Οι τέσσερις δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξής μας, είχαμε παρουσία κατά τον αγιασμό σε πέντε διαφορετικά σχολεία Γυμνάσια Λύκεια, εκφράζοντας ευχές στους μαθητές, στους γονείς και στους εκπαιδευτικούς για μια δημιουργική σχολική χρονιά.

 

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥ 2ου ΛΥΚΕΊΟΥ

Ο σεισμός της 19ης Ιουλίου επέφερε ακόμα μεγαλύτερες βλάβες στο δεύτερο Λύκειο της πόλης, οι οποίες ήταν ήδη γνωστές. Η αλήθεια είναι, ότι υπήρξε καθυστέρηση στην επίλυση του προβλήματος, το οποίο είχε ήδη καταγραφεί στο τέλος Ιουλίου. Η άψογη συνεργασία όμως του κινήματος των γονέων, η ώριμη στάση μεγάλης μερίδας μαθητών και βέβαια των εκπαιδευτικών κατεγράφησαν στην έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Η παράταξή μας με διαχρονική άποψη για τις ελλείψεις στη σχολική στέγη και τους αντίστοιχους αντισεισμικούς ελέγχους, κατέθεσε προτάσεις, οι οποίες κατά την εκτίμηση μας προσέφεραν μετά από διαλογο στην αυτονόητη λύση για το πρόβλημα.

1) Πρωινό ωράριο για όλους με δεδομένες τις ανάγκες των μαθητών για δραστηριότητες το απόγευμα.

2) Άμεση προμήθεια λυόμενων οικίσκων για φιλοξενία – στέγαση των μαθητών με συνοπτικές και διαφανείς διαδικασίες.

3) Δέσμευση του Υπουργείου για τη συντομότερη αποκατάσταση των ζημιών στο 2ο Λύκειο.

 

Ως παράταξη σε κάθε περίπτωση θα παρεμβαίνουμε, ώστε να τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα, που αφορούν στην υλοποίηση των αποφάσεων αυτών και βέβαια θα συμβάλουμε στο μέτρο, που μας αναλογεί στην επίλυση των προβλημάτων της παιδείας- εκπαίδευσης στην πόλη μας.

Άλλωστε η παιδεία και η υγεία είναι κορυφαία ζητήματα για την Πετρούπολη, τα οποία οφείλουν να ενώνουν και όχι να διχάζουν τος συμπολίτες μας. Δεν πρέπει να υπάρχουν μικροπαραταξιακές, κομματικές και προσωπικές σκοπιμότητες. Η αγωνιστική διάθεση και η ενότητα στα μεγάλα ζητήματα, που αφορούν στην πόλη μας – καθαριότητα, Ποικίλο Όρος, χωματερή, λυματολάσπη και έργα υποδομής ταλανίζουν την Πετρούπολη επί δεκαετίες.

Οφείλουμε να είμαστε παρόντες, ως ένδειξη σεβασμού σε όσους μας τίμησαν και μας τιμούν διαχρονικά με την ψήφο τους, αλλά και στο σύνολο των συμπολιτών μας. Άλλωστε αποτελεί αυτονόητη υποχρέωση για κάθε πολίτη να είναι ενεργός, ενημερωμένος και υποψιασμένος.