Home Πετρούπολη ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΠΕΤΡ. : ΑΣΦΑΛΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΑΣ!
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΠΕΤΡ. : ΑΣΦΑΛΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΑΣ!

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΠΕΤΡ. : ΑΣΦΑΛΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΑΣ!

0
0

Την ομαλή επιστροφή επιστροφή στην καθημερινότητα των σχολείων ζητούν με ανακοίνωσή της η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Πετρούπολης χωρίς εξετάσεις, χωρίς την ελάχιστη βάση εισαγωγής χωρίς περαιτέρω άγχος.

 

 

Με ανακοίνωσή της η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Πετρούπολης καταγγέλει την κυβέρνηση ότι δεν πήρε κανένα ουσιαστικό μέτρο για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων και από τις «μάσκες – σεντόνια», όπως αναφέρει , του Σεπτεμβρίου  το τερμάτισαν με τα self test και την ατομική ευθύνη των μαθητών.

 

Οι μαθητές μεταξύ άλλων ζητούν να μην δοθούν προαγωγικές εξετάσεις, να γίνει αναπροσαρμογή της διδακτέας ύλης, να γίνουν τα self test με ευθύνη του ΕΟΔΥ, να μην γίνει από φέτος η εφαρμογή της ελάχιστης βάσης εισαγωγής, ώστε η επιστροφή στα σχολεία να γίνει χωρίς να δημιουργηθεί επιπλέον άγχος.

 

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΣΤΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΉΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ

Όλα τριγύρω αλλάζουνε…κι όλα τα ίδια μένουν!

Τι άλλαξε από τότε που έκλεισαν τα σχολεία μας:

  • Πρωί- μεσημέρι- βράδυ οι μαθητές είμαστε μπροστά από μια οθόνη υπολογιστή, τάμπλετ ή κινητού για να κάνουμε τηλεκπαίδευση!
  • Σύμφωνα με έρευνες υπήρξε 650% αύξηση των αντικαταθλιπτικών και αγχολυτικών χαπιών στους μαθητές
  • το 91% των μαθητών επηρεάστηκε αρνητικά από το κλείσιμο των σχολείων
  • με τόσους μήνες τηλεκπαίδευση, ΔΕΝ ΜΑΘΑΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ!

 

Τι έμεινε ίδιο από τότε που άνοιξαν τα σχολεία μας:

  • παρέμειναν τα 25άρια τμήματα, κάνουμε μάθημα ο ένας πάνω στον άλλον και κάποιοι συμμαθητές μας σε κοντέινερ. (Μάλλον γιαυτό μας μοιράσατε στην αρχή της χρονιάς μάσκες αερόστατα!)
  • συνεχίζει η γνωστή ιστορία να κλείνουν τάξεις λόγω κρούσματος, όπως στο 3ο ΓΕΛ! Βρε παιδιά απορούμε πως έγινε αυτό; Αφού η κυβέρνηση λέει πως όλα τα έκανε καλά!
  • μας λέτε ακόμα ότι δεν υπάρχει φράγκο για καθηγητές και καθαρίστριες (βλ.4ο ΓΕΛ Πετρούπολης) την ίδια ώρα που μας βάλατε να χρυσοπληρώσουμε 1,5 εκ. ευρώ για την τηλεκπαίδευση!
  • Η τράπεζα θεμάτων παραμένει και η κα. Κεραμέως συνεχίζει να μας επιδεικνύει τη παιδαγωγική της ευαισθησία λέγοντας το εξής:“ΣΚΟΠΟΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΔΟΘΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΠΡΟΑΓΩΓΙΚΕΣ, ΑΦΟΥ Η ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΠΗΓΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΥΦΘΗΚΕ Η ΥΛΗ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ ΤΡΟΠΟ!”. Αλλού βαρούν τα τύμπανα, αλλού χορεύει η θειά μου λέμε εμείς…

 

ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΣΦΑΛΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΑΣ! ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΟ ΤΟ ΝΑ ΑΝΟΙΓΟΚΛΕΙΝΟΥΝ!

 

Μετά από τόσους μήνες τηλεπκπαίδευσης, άγχους, ψυχολογικής κούρασης η κυβέρνηση ΔΕΝ ΠΗΡΕ ΚΑΝΕΝΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων μας, για να μην κολλήσουμε κορωνοιό! Όταν έχουμε πάνω από 4.000 κρούσματα τη μέρα…Είχατε δώσει, έτσι και αλλιώς, από την αρχή της χρονιάς δείγματα γραφής ότι προσποιείστε ότι παίρνετε μέτρα, με τις μάσκες – σεντόνια, με την άθλια διαδικασία της τηλεκπαίδευσης.

Τώρα το τερματίζετε με τα self test! Δηλαδή τα συχνά και επαναλαμβανόμενα τεστ στα πλαίσια του σχολείου από ειδικευμένο προσωπικό, που διεκδικούσαμε το φθινόπωρο και μας λέγατε πως “αυτά δε γίνονται”, τα μεταφράσατε σε δυο τεστ την εβδομάδα που θα τα κάνουμε μόνοι μας! Και θέλετε να πούμε και ευχαριστώ! Εσείς εκεί στο Υπουργείο κάνετε μόνοι σας τεστ και βγάζετε και σωστό αποτέλεσμα; Και άμα το κάνουμε λάθος και κολλήσουμε τους συμμαθητές μας ποιος θα πάρει την ευθύνη; Εσείς θα λέτε πάλι «Το Υπουργείο τα έκανε όλα τέλεια!» . Πάμε καλά; Σε λίγο θα μας πείτε να κάνουμε και μάθημα ο ένας στον άλλον, για να μην προσλάβετε καθηγητές!

 

ΚΑΝΤΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΚΑΤΙ ΚΑΛΑ!

ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ!

ΦΕΤΟΣ ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΕΣ ΔΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΘΟΥΝ!

 

Υπολογίστε την κούραση, το άγχος και την αγωνία που έχουμε. Καταλάβετε την ανάγκη μας να επιστρέψουμε στη σχολική τάξη χωρίς να έχουμε την πίεση των εξετάσεων. Γιατί δεν μας λείπουν οι εξετάσεις και τα διαγωνίσματα -αυτά φροντίσατε να μας τα βάλετε σε πολλές των περιπτώσεων και μέσω τηλεκπαίδευσης. Αυτό που μας λείπει είναι να γυρίσουμε στην καθημερινότητά μας, στο σχολείο. Να δούμε φίλους και συμμαθητές. Να καλύψουμε τα κενά που έχουμε. Να μη μας δημιουργηθεί επιπλέον άγχος.

Για αυτό και το πιο σημαντικό που πρέπει να κάνετε είναι ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΥΣΕΤΕ!

 

Μελετήστε πως θα καλυφθούν τα κενά μας συνολικά και για τώρα και για τις επόμενες τάξεις, πχ ένα παιδί της Α Γυμνασίου πως θα είναι έτοιμο για τη Β’ με τέτοια κατάσταση; Πρέπει να δείτε την ύλη και των δύο τάξεων, τι θα διδαχθεί τώρα, τι του χρόνου και πάει λέγοντας… ΜΕ ΔΥΟ ΛΕΞΕΙΣ: ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ ΥΛΗΣ!

Πάρτε μέτρα για να λειτουργήσει ενισχυτική διδασκαλία εκεί όπου είναι απαραίτητο. Ξέρετε στον κόσμο υπάρχουν και μαθητές που δεν πάνε φροντιστήριο (που λύνει ότι δεν λύνει το σχολείο).

Αποφασίστε να μη δοθούν φέτος ενδοσχολικές εξετάσεις. Πως θα δώσουμε με Τράπεζα Θεμάτων σε μια ύλη που δεν έχει βγει;

Παγώστε τις αλλαγές που περάσατε εν μέσω πανδημίας για τους φετινούς υποψήφιους της Γ Λυκείου. Σε μια τέτοια χρονιά δε ντρέπεστε λίγο να δοκιμάζετε τόσο σκληρά αυτούς τους μαθητές; Ξέρετε πόσοι λόγω απογοήτευσης δε θα δώσουν καν εξετάσεις, τα παράτησαν;

 

ΓΙΑ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΜΑΣ ΠΕΤΑΤΕ ΤΟ ΜΠΑΛΑΚΙ ΚΑΙ ΣΑΣ ΑΠΑΝΤΑΜΕ!

 

Παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας! Ξέρουμε τι φοβάστε! Την οργανωμένη απάντηση μας! Κρίμα που δεν θα ξεφύγετε ποτέ από τους φόβους σας! Ήδη σε μια σειρά σχολεία συνεδριάζουν 5μελή και 15μελή! Ήδη κάναμε τις πρώτες μας καταλήψεις! Καλομελετήστε και σας έρχεται!

ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΣΕ:

  • Γενικές Συνελεύσεις σχολείων, ενημερώσεις στις τάξεις, συνεδριάσεις 5μελών & 15μελών. Βάζουμε πανό στα σχολεία μας, βγάζουμε ανακοινώσεις στα τοπικά μέσα και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αναδεικνύουμε την κατάσταση στα σχολεία μας!
  • Κυριακή 18/4 όλοι στη Συνέλευση της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών Πετρούπολης, στις 12:00 στην πλ.Ηρώ!!!!
  • Συμμετέχουμε στην μεγάλη ανοιχτή συνεδρίαση της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών Αθήνας, με όλα τα μέτρα προστασίας, την Κυριακή 25/4 στις 17.00 στην Γκράβα.

Διεκδικούμε:

  1. ΝΑ ΜΗΝ ΔΟΘΟΥΝ ΦΕΤΟΣ ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ, ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΜΕ ΤΡΑΠΕΖΑ ΘΕΜΑΤΩΝ. ΔΕΝ ΛΕΙΠΕΙ ΑΥΤΟ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΑΣ.
  2. ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΔΙΔΑΚΤΕΑΣ ΥΛΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ Α’ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΕΩΣ ΤΗ Β’ ΛΥΚΕΙΟΥ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΤΑ ΜΟΡΦΩΤΙΚΑ ΚΕΝΑ. ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΓΙΑ ΕΝΙΣΧΥΤΙΚΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΣΕ ΜΑΘΗΤΕΣ ΠΟΥ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ.
  3. ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΜΑΣ: ΜΑΖΙΚΑ ΤΕΣΤ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΕ ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΕΟΔΥ, ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΣΕ ΤΑΞΕΙΣ, ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ- ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗ. ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΑΣ ΣΤΟ 4ο ΓΕΛ ΠΕΤΡΟΥΠΛΗΣ! ΝΑ ΛΥΘΕΙ ΤΟ ΚΤΙΡΙΑΚΟ ΤΟΥ 2ου ΓΕΛ!!!
  4. ΝΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΙ ΑΜΕΣΑ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ Η ΗΜΕΡ/ΝΙΑ ΤΩΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ. ΝΑ ΜΗΝ ΙΣΧΥΣΕΙ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΣΤΙΣ ΦΕΤΙΝΕΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ Η ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΒΑΣΗ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ.
  5. ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΠΙΣΩ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΔΙΚΕΣ ΑΠΟΥΣΙΕΣ ΠΟΥ ΜΠΗΚΑΝ ΣΤΗ ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΕ ΜΑΘΗΤΕΣ ΠΟΥ ΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΑΤΕ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΗ!

 

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ