Home Ίλιον ΣΥΣΣΩΜΗ Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ «ΚΡΕΜΑΣΕ» ΤΟΝ ΖΕΝΕΤΟ! [VIDEO]
ΣΥΣΣΩΜΗ Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ «ΚΡΕΜΑΣΕ» ΤΟΝ ΖΕΝΕΤΟ! [VIDEO]

ΣΥΣΣΩΜΗ Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ «ΚΡΕΜΑΣΕ» ΤΟΝ ΖΕΝΕΤΟ! [VIDEO]

0
0

ΟΙ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΜΕΝΟΙ ΤΑ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΠΛΗΣ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗΣ
ΔΕΝ «ΕΠΕΤΡΕΨΑΝ» ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ Η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

 

Δεν πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιλίου στις 19 Νοεμβρίου λόγω μη ύπαρξης απαρτίας, καθώς δεν προσήλθε το σύνολο των παρατάξεων της αντιπολίτευσης.

 

Η κίνηση αυτή ήταν η αντίδραση των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, όπως ισχυρίζονται, στην προσπάθεια να φέρει το θέμα της τροποποίησης του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας προς ψήφιση, την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη διαβούλευση με το σωματείο Εργαζομένων αλλά και τις δημοτικές παρατάξεις.

Το ίδιο θέμα είχε εισαχθεί προς συζήτηση στην ημερήσια διάταξη του Δημοτικού Συμβουλίου της 17ης Οκτωβρίου 2019 και ύστερα από αίτημα της αντιπολίτευσης είχε αποσυρθεί προκειμένου να γίνει διαβούλευση. Σύμφωνα με τη διοίκηση του δήμου η διαβούλευση ολοκληρώθηκε και κατά συνέπεια το θέμα επανήλθε προς συζήτηση, ώστε να πραγματοποιηθούν απαραίτητες αλλαγές με σκοπό την αποκατάσταση δυσλειτουργιών και τη βελτίωση παροχής υπηρεσιών προς τους δημότες.

Από την άλλη πλευρά οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης καταγγέλλουν τη διοίκηση Ζενέτου για προσπάθεια απαξίωσης τους και μάλιστα αναφέρουν ότι ζητήθηκε πριν τη συνεδρίαση να αποσυρθεί εκ νέου, αλλά το αίτημα δεν έγινε δεκτό.

 

 

Ν. ΖΕΝΕΤΟΣ: «Ο ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ…»

Ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος με ανάρτηση στο facebook  αναφέρει: «Σας καλούμε να παρακολουθήσετε όσα διαδραματίστηκαν στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο της 19ης Νοεμβρίου 2019, το οποίο δεν πραγματοποιήθηκε μετά την ΠΡΩΤΟΦΑΝΗ συμφωνία και μεθόδευση των παρατάξεων της αντιπολίτευσης να μην προσέλθουν ώστε να μην υπάρξει απαρτία.

Η Δημοτική Αρχή είχε ως πρώτο θέμα ημερήσιας διάταξης στο Δημοτικό Συμβούλιο την ψήφιση της επιμέρους τροποποίησης του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου, προκειμένου να μπορέσει να κάνει τις απαραίτητες αλλαγές προϊσταμένων, ειδικότερα στον τομέα της καθαριότητας, προκειμένου να διορθώσει δυσλειτουργίες και να βελτιώσει την παροχή υπηρεσιών στους δημότες.

Το ίδιο θέμα είχε εισαχθεί προς συζήτηση στην ημερήσια διάταξη του Δημοτικού Συμβουλίου της 17ης Οκτωβρίου και ύστερα από αίτημα της αντιπολίτευσης είχε αποσυρθεί προκειμένου να γίνει διαβούλευση. Μετά την πραγματοποίηση της διαβούλευσης τόσο με τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης όσο και με το σύλλογο των εργαζομένων το θέμα επανήλθε προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο της 19ης Νοεμβρίου

Είναι προφανές, ότι εκείνο που θέλει κάθε Διοίκηση είναι να προσφέρει έργο στους Δημότες, ενώ η αντιπολίτευση να το δυναμιτίσει με κάθε τρόπο, όπως έπραξε με την αποχή της προκρίνοντας μικροπολιτικά συμφέροντα και όχι την απρόσκοπτη λειτουργία των υπηρεσιών. Δηλαδή, το κοινό καλό.

 

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ: Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΦΕΡΕ ΑΠΑΡΑΛΛΑΧΤΗ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ, ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ

Η Λαϊκή Συσπείρωση Ιλίου αποχώρησε από το δημοτικό συμβούλιο της 19ης Νοεμβρίου 2019 πριν από την έναρξή του. Ο λόγος ήταν ότι δεν έγινε δεκτό το αίτημα σύσσωμης της αντιπολίτευσης αλλά και του σωματείου των εργαζομένων να αποσυρθεί από την ημερήσια διάταξη το θέμα της τροποποίησης του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας (Ο.Ε.Υ.).

Αίτημα απολύτως δικαιολογημένο αφού κατά τη διάρκεια της διαβούλευσης που έγινε το προηγούμενο διάστημα, φάνηκε πως όλες οι παρατάξεις (πλην της δημοτική αρχής) αλλά και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι μέσω του σωματείου τους, είχαν εκφράσει – ο καθένας για τους δικούς του λόγους – ενστάσεις πάνω στην προτεινόμενη τροποποίηση. Παρά τις ενστάσεις αυτές, η δημοτική αρχή επέλεξε να φέρει την πρότασή της απαράλλαχτη.

Θυμίζουμε ότι ως Λαϊκή Συσπείρωση έχουμε ταχθεί κατά της συγκεκριμένης τροποποίησης του Ο.Ε.Υ. αφού λειτουργεί ως εργαλείο για την παγίωση της υποστελέχωσης του δήμου από το αναγκαίο προσωπικό και για τη χειροτέρευση των εργασιακών σχέσεων των εργαζομένων. Ταυτόχρονα έχουμε προβάλει μια σειρά διεκδικήσεις όπως:

  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στο δήμο ώστε να καλύπτονται πλήρως όλες οι ανάγκες.
  • Τη μετατροπή όλων των προσωποπαγών θέσεων εργασίας σε οργανικές ώστε να μην καταργούνται σε περίπτωση αποχώρησης του εργαζομένου.
  • Να μονιμοποιηθούν όλοι οι συμβασιούχοι χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Καμιά περικοπή στο ανθυγιεινό επίδομα.
  • Ανάκτηση όλων των μισθολογικών απωλειών.
  • Ενίσχυση των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας.

Εκτός από τη Λαϊκή Συσπείρωση, αποχώρησαν πριν από την έναρξη του δημοτικού συμβουλίου και οι υπόλοιπες παρατάξεις με αποτέλεσμα αυτό να μην πραγματοποιηθεί λόγω έλλειψης απαρτίας.

Αν η δημοτική αρχή επιμείνει να φέρει το θέμα σε επόμενο δημοτικό συμβούλιο, αγνοώντας τις αντιδράσεις, ως Λαϊκή Συσπείρωση δηλώνουμε πως θα δώσουμε τη μάχη μαζί με τους εργαζόμενους του δήμου ώστε να καταψηφιστεί.

 

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΒΟΥΡΑΣ: «ΑΠΑΞΙΩΣΕ ΤΗΝ ΔΙΑΒΟΥΛΕΣΗ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ»

Ο επικεφαλής της παράταξης «Αλληλέγγυα Πόλη – Συμμαχία για το Ίλιον», Κώστας Κάβουρας σε δική του ανάρτηση στο facebook ανέφερε: Η αντιπολίτευση δεν προσήλθε διότι ενώ ήταν σε εξελιξη διαβούλευση όλων των παρατάξεων του δημοτικού συμβουλίου και του σωματείου εργαζομένων για τον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας, η διοίκηση Ζενέτου την απαξίωσε/αγνόησε και έφερε το θέμα προς ψήφιση πριν αυτή ολοκληρωθεί. Ψευδώς λοιπόν αναφέρεται στο ΔΤ του Δήμου ότι ολοκληρώθηκε. Επίσης, νωρίτερα είχε ζητηθεί από τη διοίκηση να αποσύρει το συγκεκριμένο θέμα και να πραγματοποιηθεί το συμβούλιο κανονικά ως προς τα υπόλοιπα και αυτή αρνήθηκε».

  • Αξίζει να σημειωθεί ότι για  να υπάρχει απαρτία στο Δημοτικό Συμβούλιο Ιλίου είναι απαραίτητη η παρουσία 21 συμβούλων, ενώ η δύναμη της διοικούσας παράταξης είναι 20 έδρες.