Home Πετρούπολη Σύλληψη δύο γυναικών (μητέρας & κόρης) για το νεκρό βρέφος στην οδό Πίνδου
Σύλληψη δύο γυναικών (μητέρας & κόρης) για το νεκρό βρέφος στην οδό Πίνδου

Σύλληψη δύο γυναικών (μητέρας & κόρης) για το νεκρό βρέφος στην οδό Πίνδου

0
0

Στην εξιχνίαση της υπόθεσης με το νεκρό βρέφος που βρέθηκε σε κάδο απορριμμάτων στην οδό Πίνδου στις 26 Φεβρουαρίου, προχώρησε η Ελληνική Αστυνομία μετά τη σύλληψη μιας 19χρονης (η μητέρα του βρέφους) και της 54χρονης μητέρας της, που ομολόγησαν την ενοχή τους.

Οι δύο γυναίκες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα και εναντίον τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συναυτουργία και παραπέμφθηκαν στον ανακριτή από τον οποίο ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία για τις απολογίες τους.
Μητέρα και κόρη θα βρεθούν ενώπιον του 3ου τακτικού ανακριτή την Πέμπτη όπου και θα απολογηθούν για τη δολοφονία του βρέφους της 19χρονης.

Ο συνήγορός τους ζήτησε μετατροπή της κατηγορίας σε παιδοκτονία για την 19χρονη και συνέργια σε ανθρωποκτονία για τη μητέρα της. Παράλληλα, ζητήθηκε ο διορισμός ψυχιάτρου πραγματογνώμονα, καθώς η υπεράσπιση υποστηρίζει πως η 19χρονη πάσχει από επιλόχειο κατάθλιψη και βρίσκεται σε κακή ψυχολογική κατάσταση.

 

Η ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 19χρονη υποστηρίζει πως η κύηση πρόεκυψε από μία περιστασιακή σχέση με άνδρα που γνώρισε από το facebook και αντιλήφθηκε την εγκυμοσύνη της στον 7ο μήνα, και όπως τόνισε δεν ήθελε με τίποτα να κρατήσει το μωρό

Στην κατάθεσή της είπε: «Κατάλαβα ότι ήμουν έγκυος όταν έφτασα στους 7 μήνες. Δεν το είπα ποτέ στην μάνα μου. Εκείνη όμως ήταν στο μπάνιο και με βοήθησε να γεννήσω. Όταν βγήκε η μητέρα μου από το μπάνιο, τότε το έπνιξα το μωρό. Δεν ήθελα να το σκοτώσω. Του έσφιξα το λαιμό με ένα κορδόνι για να σταματήσει να κλαίει. Το παιδί όμως έβγαλε αίμα από το στόμα και τις ζήτησα χαρτοπετσέτες για να σταματήσω το αίμα. Η μάνα δεν έβλεπε όμως τι έκανα, ήταν έξω από την μισάνοιχτη πόρτα του μπάνιου και μου έδινε τις χαρτοπετσέτες. Κάποια στιγμή σταμάτησε να αναπνέει».

Η 54χρονη μητέρα της 19χρονης, η οποία συνελήφθη επίσης καθώς ήταν αυτή που πέταξε το βρέφος στον σκουπιδοτενεκέ, είπε στην απολογία της: «Χτύπαγα την πόρτα και την ρωτούσα «τι κάνεις μέσα τι κάνεις μέσα». Όταν μου άνοιξε, μπήκα μέσα και βρήκα το παιδί νεκρό μέσα στη σακούλα».

 

Κοινά σημεία με την υπόθεση της Ν. Σμύρνης

«Η εξιχνίαση της υπόθεσης που αφορά το βρέφος το οποίο πέταξε η 22χρονη μητέρα του στον ακάλυπτο χώρο πολυκατοικίας, στη Νέα Σμύρνη, έδειξε τον δρόμο για το περιστατικό με το νεογέννητο που εντοπίστηκε νεκρό σε κάδο απορριμμάτων, στην Πετρούπολη», τονίζουν αστυνομικές πηγές.

«Οι δύο υποθέσεις έχουν πολλά κοινά σημεία. Μητέρες μικρής ηλικίας, που είχαν ανεπιθύμητη κύηση και ήθελαν με κάθε τρόπο να “ξεφορτωθούν” το νεογέννητο παιδί τους, το οποίο πέταξαν, μάλιστα, πολύ κοντά στο σημείο που διέμεναν. Έπειτα από την υπόθεση της Νέας Σμύρνης, μπήκε στην τελική ευθεία η εξιχνίαση με το νεκρό βρέφος στην Πετρούπολη», σημειώνουν οι ίδιες πηγές.
Οι έμπειροι αστυνομικοί έφτιαξαν προφίλ της γυναίκας, ακολουθώντας ηλικιακά αλλά και πιθανά κοινωνικά χαρακτηριστικά. Σχεδίασαν ομόκεντρους κύκλους ερευνών γύρω από την περιοχή που βρέθηκε το νεκρό βρέφος, συνολικής απόστασης μέχρι και ένα χιλιόμετρο, και εντόπισαν περίπου 20-30 γυναίκες κάτω των 25 χρόνων. Σιγά σιγά έφτασαν και στην 19χρονη και τη μητέρα της. Έγινε λήψη DNA υλικού οπότε και αποδείχθηκε πως η νεαρή ήταν η μάνα του μωρού.

 

Απίστευτη μαρτυρία γείτονα 19χρονης

«Την έβλεπα για μέρες να έρχεται στον κάδο των σκουπιδιών και να αφήνει κουκλάκια και παιχνίδια», λέει γείτονας της 19χρονης βρεφοκτόνου.
«Για μέρες ερχόταν εδώ που είναι ο κάδος και άφηνε κουκλάκια και παιχνίδια. Φαίνεται ότι είχε τύψεις. Το έβλεπα και μου έκανε εντύπωση, αλλά δεν μπορούσα να φανταστώ τι πραγματικά έχει συμβεί. Όπως λέει ακόμα, για πολύ καιρό η αστυνομία ήταν παντού στην γειτονιά γιατί προφανώς είχε υποψιαστεί τι έχει συμβεί, αλλά οι γείτονες δεν είχαν καμία υποψία. Όσο για την 19χρονη την περιγράφει σαν μια ωραία κοπέλα που δεν έδειχνε να την απασχολεί κάτι, ούτε έδειχνε να έχει κατάθλιψη.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ