Home Πετρούπολη ΤΙΜΗΣΑΝ ΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΜΙΝΩΑ ΒΟΛΑΝΑΚΗ
ΤΙΜΗΣΑΝ ΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΜΙΝΩΑ ΒΟΛΑΝΑΚΗ

ΤΙΜΗΣΑΝ ΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΜΙΝΩΑ ΒΟΛΑΝΑΚΗ

0
0

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΜΙΝΩΑ ΒΟΛΑΝΑΚΗ, ΕΜΠΝΕΥΣΤΗ ΤΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΠΕΤΡΑΣ, ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕ Ο ΔΗΜΟΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ

 

Με αφορμή τη συμπλήρωση 20 ετών από το θάνατο του Μίνωα Βολανάκη, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 13 Ιανουαρίου στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Πετρούπολης, εκδήλωση-αφιέρωμα που διοργάνωσε ο Δήμος με το Σωματείο «Φίλοι του Μίνωα Βολανάκη» για να τιμήσουν τη μνήμη του.

 

Ο Μίνως Βολανάκης ήταν ο εμπνευστής της κατασκευής του Θεάτρου Πέτρας στο χώρο του πρώην Λατομείου πάνω από το Καμίνι.

Τη δεκαετία του 80′ μαζί με την τότε Υπουργό Πολιτισμού Μελίνα Μερκούρη, δημιούργησαν το Θέατρο Πέτρας αλλάζοντας έτσι τον πολιτιστικό χάρτη της Δυτικής Αττικής.

Ήταν μια ξεχωριστή βραδιά με εκλεκτούς καλεσμένους ομιλητές, αναλυτές για την προσωπικότητα και το έργο του πολιτιστικού ευεργέτη της πόλης μας, του οραματιστή και δημιουργού του θεάτρου Πέτρας, του εμβληματικού Μίνωα Βολανάκη.

Την εκδήλωση άνοιξε η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού-Αθλητισμού Χρυσάνθη Παχίδου, που είχε την ιδέα της εκδήλωσης. Η Αντιδήμαρχος ευχαρίστησε θερμά για τη συνεργασία το Μιχάλη Παπαμιχάλη (σκηνοθέτη), αντιπρόεδρο του “Σωματείου Φίλοι Μίνωα Βολανάκη” και τον Βασίλη Κονταξή για τη σκηνοθετική και οργανωτική επιμέλεια της εκδήλωσης.

Στη συνέχεια μίλησε για τον σπουδαίο θεατράνθρωπο ο Δήμαρχος Στέφανος Βλάχος, ο οποίος μεταξύ άλλων, εξήρε το έργο του Μίνωα Βολανάκη που είχε όπως είπε τη «θεία έμπνευση» να αξιοποιήσει το χώρο του Λατομείου στην Πετρούπολη και να ιδρύσει το Θέατρο Πέτρας, του οποίου ήταν καλλιτεχνικός Διευθυντής τα πρώτα χρόνια!

Ο πρώην Δήμαρχος Γιώργος Γιώγος παίρνοντας τον λόγο αναφέρθηκε στην παρακαταθήκη που άφησε ο αείμνηστος Μίνωας Βολανάκης, ενώ παρότρυνε μεταξύ άλλων να κατασκευαστεί η είσοδος του Θεάτρου και να διαμορφωθεί ο περιβάλλων χώρος.

Ακολούθησαν, ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος Νίκος Κολοβός, η Θεατρολόγος Κωνσταντίνα Σταματογιαννάκη, οι ηθοποιοί Κώστας Αρζόγλου, Μπέτυ Αρβανίτη και Κωνσταντίνος Κωνσταντόπουλος.