Home Πετρούπολη ΤΟ «ΑΛΦΑΒΗΤΑΡΙ ΤΗΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ»:  ΑΠΟ ΤΟ Α ΕΩΣ ΤΟ Ω, ΜΑΘΑΙΝΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΟΥ
ΤΟ «ΑΛΦΑΒΗΤΑΡΙ ΤΗΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ»:  ΑΠΟ ΤΟ Α ΕΩΣ ΤΟ Ω, ΜΑΘΑΙΝΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΟΥ

ΤΟ «ΑΛΦΑΒΗΤΑΡΙ ΤΗΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ»:  ΑΠΟ ΤΟ Α ΕΩΣ ΤΟ Ω, ΜΑΘΑΙΝΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΟΥ

0
0

Σε μία λιτή εκδήλωση παρουσία του δημάρχου Πετρούπολης Βαγγέλη Σίμου, παρουσιάστηκε το «ΑλφαΒητάρι της Πετρούπολης».

 

Πρόκειται για μία πρωτότυπη ιδέα το ιστορικού συγγραφέα Ανδρέα Μηλιώνη η οποία πραγματοποιήθηκε με την συμβολή των μαθητών και των εκπαιδευτικών της πόλης μας!

Στις 60 σελίδες και μέσα από τα 24 γράμματα του ελληνικού αλφαβήτα ξετυλίγεται η ιστορία της πόλης. Κάθε γράμμα και μία ιστορία, κάθε γράμμα και ένα σύμβολο της πόλης στην οποία κατοικούμε!

 

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

Στον σύντομο χαιρετισμό του ο δήμαρχος της πόλης Βαγγέλης Σίμος επισήμανε ότι σκοπός αυτής της έκδοσης είναι να αναδειχθούν οι ξεχωριστές πολιτιστικές και ιστορικές πτυχές της πόλης μας οι περισσότερες από τις οποίες είναι άγνωστες ακόμη και σε εμάς τους μεγαλύτερους σε ηλικία.

 

Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΗΛΙΩΝΗΣ

Λίγα λόγια για το «ΑλφαΒητάρι της Πετρούπολης» είπε και ο εμπνευστής του Ανδρέας Μηλιώνης που τόνισε ότι η όλη προσπάθεια είναι πολύ σπουδαία καθώς υπήρχε μία συντονισμένη προσπάθεια μαθητών, εκπαιδευτικών, και της δημοτικής αρχής. Και επισήμανε πως η ενέργεια αυτή μπορεί να βοηθήσει ώστε η νέα γενιά να συμμετέχει πιο ενεργά στα κοινά της πόλης.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν η αντιδήμαρχος Παιδείας Ανθή Ζορμπά, οι δημοτικοί σύμβουλοι Θοδωρής Λάππας, Μανώλης Ραγκούσης και Ιωάννα Χαρακίδα και ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης και νεοεκλεγής δημοτικός σύμβουλος Μάνος Συλλιγνάκης. Ακόμη το παρών έδωσαν διευθυντές και εκπαιδευτικοί από τα σχολεία της πόλης!

ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΠΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΗΚΑΝ

Αξίζει να σημειωθεί ότι την επιμέλεια των κειμένων έκαναν μαθητές και εκπαιδευτικοί από τα παρακάτω σχολεία:

-4ο Δημοτικό Σχολείο Πετρούπολης

-6ο Δημοτικό Σχολείο Πετρούπολης

-12ο Δημοτικό Σχολείο Πετρούπολης

– 5ο Γυμνάσιο Πετρούπολης

– 6ο Γυμνάσιο Πετρούπολης

-1ο Γενικό Λύκειο Πετρούπολης

-3ο Γενικό Λύκειο Πετρούπολης