Home Δυτική αθήνα Το παλιό σιδηροδρομικό σταθμό ζητά ο δήμος Αγ. Αναργύρων από την ΓΑΙΑ ΟΣΕ
Το παλιό σιδηροδρομικό σταθμό ζητά ο δήμος Αγ. Αναργύρων από την ΓΑΙΑ ΟΣΕ

Το παλιό σιδηροδρομικό σταθμό ζητά ο δήμος Αγ. Αναργύρων από την ΓΑΙΑ ΟΣΕ

0
0

Το Δημοτικό Συμβούλιο Αγίων Αναργύρων – Καματερού ζητά από την ΓΑΙΑ ΟΣΕ, την απόδοση όλων των χώρων στην πόλη των Αγίων Αναργύρων που δεν χρησιμοποιούνται πια από τον ΟΣΕ, συμπεριλαμβανομένης της έκτασης του παλαιού σιδηροδρομικού σταθμού, του αμαξοστάσιου και των μη χρησιμοποιούμενων σιδηροδρομικών γραμμών, ώστε να χρησιμοποιηθούν για κοινωφελείς και κοινόχρηστες χρήσεις.

Σύμφωνα με την αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών κα Παπαναγιωτάκη: “Οι χρήσεις του ΟΣΕ καταλάμβαναν πάντα μεγάλη έκταση μέσα στον οικιστικό ιστό της πόλης των Αγίων Αναργύρων. Και όταν η πόλη αναπτύχθηκε πληθυσμιακά και πολεοδομικά, η δέσμευση αυτή των χώρων δημιουργούσε όλο και σοβαρότερα προβλήματα στην καθημερινή ζωή των κατοίκων και στην τοπική οικονομία. Με την υπογειοποίηση του προαστιακού, την ανάπλαση των υπερκείμενων χώρων και την παραχώρηση χρήσης τους στον Δήμο λύθηκε ένα μέρος από αυτά τα προβλήματα. Όμως εξακολουθούν να υπάρχουν σημαντικοί χώροι που δεν έχουν παραχωρηθεί για χρήση στον δήμο και οι οποίοι ταυτόχρονα δεν έχουν πια καμιά χρησιμότητα για τον ΟΣΕ. Ο κυριότερος χώρος, είναι ο παλιός σιδηροδρομικός σταθμός και η περιβάλλουσα έκταση μαζί με τις αχρησιμοποίητες πια γραμμές της παλιάς σύνδεσης με την Πελοπόννησο. Πολλές είναι οι φορές έχουν ζητηθεί από την ΓΑΙΟΣΕ, την παραχώρηση του χώρου, που βρίσκεται σε ένα πολύ κεντρικό σημείο της πόλης και μπορεί να αξιοποιηθεί για χρήσεις πολιτισμού, αναψυχής ή ακόμη και για αναπτυξιακές πρωτοβουλίες του Δήμου με κατάλληλη χρηματοδότηση.
Επίσης υπάρχουν σημεία γύρω από την ανάπλαση πάνω από την υπογειοποίηση, που ακριβώς επειδή δεν περιλαμβάνονταν στο έργο που έγινε, δεν εντάχθηκαν στην παραχώρηση χρήσης της έκτασης στον Δήμο με την ολοκλήρωση του έργου”.