Home Ίλιον «ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΑΝΤΙΚΡΥ», ΤΟ ΝΕΟ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ ΤΟΥ ΘΟΔΩΡΗ ΔΕΥΤΟΥ!
«ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΑΝΤΙΚΡΥ», ΤΟ ΝΕΟ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ ΤΟΥ ΘΟΔΩΡΗ ΔΕΥΤΟΥ!

«ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΑΝΤΙΚΡΥ», ΤΟ ΝΕΟ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ ΤΟΥ ΘΟΔΩΡΗ ΔΕΥΤΟΥ!

0
0

ΤΟ ΕΒΔΟΜΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΘΟΔΩΡΗ ΔΕΥΤΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΛΕΙΔΑΡΙΘΜΟΣ.

Με τίτλο «Το Πέρασμα Αντίκρυ» το νέο μυθιστόρημα του συγγραφέα Θοδωρή Δεύτου βασίζεται σε μαρτυρίες και πραγματικά γεγονότα σχετικά με την πολύπαθη Βόρειο Ήπειρο και τους ομογενείς που ζουν στα εδάφη των προγόνων τους.

«1955. Πέντε νέοι Βορειοηπειρώτες προσπαθούν να διαφύγουν στην Ελλάδα αλλά έρχονται αντιμέτωποι µε τις αλβανικές περιπόλους και το ηλεκτροφόρο συρματόπλεγμα κατά μήκος της συνοριογραμμής. Μόνο ο Οδυσσέας καταφέρνει να γλιτώσει και να περάσει αντίκρυ… Καταλήγει στην Αμερική, τα χρόνια περνούν, αλλά δεν παύει να αγωνιά για τη μοίρα των δικών του και της Όλγας, του μεγάλου του έρωτα. Να ’ναι άραγε ζωντανοί ή άφησαν την τελευταία τους πνοή στις απάνθρωπες φυλακές του Σπατς;

 

1989. Η πτώση του τείχους του Βερολίνου αποτελεί έναυσμα για την κατάρρευση του σκληρού καθεστώτος του Ενβέρ Χότζα. Μετά από τριάντα τέσσερα χρόνια, το πέρασμα αντίκρυ έχει αρχίσει να ανοίγει και ο Οδυσσέας αποφασίζει να αφήσει την οικογένειά του πίσω στην Αμερική και να επιστρέψει στο χωριό του. Η καταβύθιση στα γεγονότα του παρελθόντος και η απρόσμενη συνάντηση µε αγαπημένα πρόσωπα θα αλλάξουν την πορεία της ζωής του για πάντα…».

 

«ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΞΥΠΝΑΣ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ!!!»

 

Η αναγνώστρια Ανατολή Σωτηριάδου από την όμορφη Θεσσαλονίκη, Πόντια στην καταγωγή, μου έστειλε τις εντυπώσεις της για το νέο μου βιβλίο «ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΑΝΤΙΚΡΥ» που αφορά τον Ελληνισμό της Βορείου Ηπείρου και ότι αυτός πέρασε επί Ενβέρ Χότζα.

«Μεγάλο όπλο τελικά η πέννα κύριε Δεύτο!! Μόνο που δεν λαβώνει το σώμα αλλά την ψυχή… κι εσύ ΑΡΙΣΤΟΣ σκοπευτής… ΓΕΜΙΖΕΙΣ με αισθήματα… ΟΠΛΙΖΕΙΣ με μνήμες και ΣΗΜΑΔΕΥΕΙΣ καρδιά και μυαλό. ΑΝΟΙΓΕΙΣ ΠΥΡΑ και χωρίς να αφήνεις ίχνος αίματος, μας ξεριζώνεις τα σωθικά. Γρονθοκοπείς τα στομάχια μας… Σφίγγεις τις καρωτίδες μας και μας κόβεις την ανάσα… Ασκείς βία στις κόρες των ματιών μας κάνοντάς τες να κλαίνε ασταμάτητα… Αναστατώνεις τους σφυγμούς μας κάνοντας τους να χτυπούν ακανόνιστα…
Συνέχισε! Συνέχισε έτσι κύριε Δεύτο…
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΞΥΠΝΑΣ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ !!!

 

Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Ο Θοδωρής Δεύτος γεννήθηκε στα Γιάννενα και σπούδασε Μαθηµατικά στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήµιο Αθηνών. Υπηρέτησε τη δηµόσια εκπαίδευση για τριάντα χρόνια, έχει διατελέσει πρόεδρος της Ένωσης Ηπειρωτών Ιλίου (2001-2011) και το 2006 εκλέχτηκε στο Δ.Σ. της Πανηπειρωτικής Συνοµοσπονδίας Ελλάδος. Από το 2006 εκλέγεται Δηµ. Σύµβουλος στον Δήµο Ιλίου. Πρωτοεµφανίστηκε στα γράµµατα το 2004 και έκτοτε έχουν εκδοθεί έξι βιβλία του: «Ο ηπειρωτικός γάµος», «Μη ρωτάς γιατί», «Σµύρνη, συγγνώµη», «Μήπως αγάπησα λάθος πατρίδα;», «Τραπεζούντα, το διαµάντι της Ανατολής», «Είµαι πολίτισσα, τζάνουµ!».