Home Δυτική αθήνα Η ΠΡΩΤΗ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΤΟΥ 2020 ΣΤΟ ΟΡΟΣ ΑΙΓΑΛΕΩ
Η ΠΡΩΤΗ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΤΟΥ 2020 ΣΤΟ ΟΡΟΣ ΑΙΓΑΛΕΩ

Η ΠΡΩΤΗ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΤΟΥ 2020 ΣΤΟ ΟΡΟΣ ΑΙΓΑΛΕΩ

0
0

ΣΕ ΞΕΡΑ ΧΟΡΤΑ ΠΛΗΣΙΟΝ ΔΑΣΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΞΕΣΠΑΣΕ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ ΚΑΙ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ

 

 

Η πρώτη φωτιά της χρονιάς στα όρια της Δυτικής Αθήνας είναι γεγονός κάτι που θέτει σε κατάσταση επιφυλακής τις ομάδες πυρασφάλειας, ενόψει των πολύ υψηλών θερμοκρασιών που θα επικρατήσουν τις επόμενες ημέρες.

Πιο συγκεκριμένα φωτιά σημειώθηκε σε ξερά χόρτα δίπλα σε δασική περιοχή του όρους Αιγάλεω, στα όρια Κορυδαλλού και Αγίας Βαρβάρας. Λόγω της έντασης του αέρα έφτασε μέχρι τα πρώτα σπίτια του οικισμού. Με τη παρέμβαση κυρίως ισχυρών πυροσβεστικών δυνάμεων καθώς και του Δήμου Κορυδαλλού και του Δήμου Αγίας Βαρβάρας και της ομάδας πολιτικής προστασίας του ΠΕΣΥΔΑΠ (Περιβαλλοντικός Σύνδεσμος Δήμων Αθήνας – Πειραιά) αποτράπηκαν τα χειρότερα, τόσο για τον οικισμό όσο και για το δάσος. Παρόντες ήταν ο Δήμαρχος Κορυδαλλού Ν. Χουρσαλάς, ο Αντιπεριφερειάρχης Α. Λεωτσάκος, ο πρόεδρος του ΠΕΣΥΔΑΠ Γρ. Γουρδομιχάλης καθώς και ο αντιδήμαρχος Αγ. Βαρβάρας Γ. Πουλάκης. Σε συνεχή επικοινωνία ήταν η αντιπεριφερειάρχης Στ. Αντωνάκου και Δήμαρχος Αγ. Βαρβάρας Λ. Μίχος.

 

Με την ολοκλήρωση της επιχείρησης κατάσβεσης ο πρόεδρος του ΠΕΣΥΔΑΠ Γρ. Γουρδομιχάλης προέβη στην ανακοίνωση έκτακτων μέτρων. Ιδιαίτερα τόνισε ότι: “Λόγω του επερχόμενου καύσωνα του Σαββατοκύριακου ο ΠΕΣΥΔΑΠ εφαρμόζει άμεσα από την Πέμπτη, τα μέτρα πυρασφάλειας (κινητά περίπολα, κοπή χόρτων σε ευαίσθητες περιοχές, αποκατάσταση της βατότητας δασικών δρόμων, πλήρωση δεξαμενών κλπ.). Επίσης την Παρασκευή θα γίνει σύσκεψη πυρασφάλειας του Όρους Αιγάλεω. Στο πλαίσιο αυτό, έχουν προσκληθεί στα γραφεία του ΠΕΣΥΔΑΠ οι όμοροι δήμοι, οι αντιπεριφέρειες Πειραιά και Δυτικής Αθήνας, κρατικές αρχές και εθελοντές”.