Home Δυτική αθήνα ΧΥΤΑ ΦΥΛΗΣ: ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ
ΧΥΤΑ ΦΥΛΗΣ: ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ

ΧΥΤΑ ΦΥΛΗΣ: ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ

0
0

ΒΡΟΝΤΕΡΟ ΠΑΡΩΝ ΕΔΩΣΑΝ ΦΟΡΕΙΣ, ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΕΣ, ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΕΔΣΝΑ ΟΠΟΥ ΖΗΤΗΣΑΝ ΝΑ ΑΚΥΡΩΘΟΥΝ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΣΧΕΔΙΑ ΓΙΑ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΧΥΤΑ ΦΥΛΗΣ

Δυναμική παρέμβαση πραγματοποίησε το πρωί της Τετάρτης 20 Μαΐου 2020 η Διαδημοτική Επιτροπή Δράσεων Δυτικής Αθήνας – Αττικής έξω από τα γραφεία του ΕΔΣΝΑ, όπου διαμαρτυρήθηκε για τη δημιουργία νέας χωματερής στη Φυλή.

Φορείς, συλλογικότητες, δημοτικές παρατάξεις, σωματεία εργαζομένων και απλοί πολίτες την ώρα που εντός των γραφείων του ΕΔΣΝΑ κατατίθονταν οι προσφορές του διαγωνισμού για τους νέους ΧΥΤΑ στη Φυλή, διαδήλωναν την αντίθεσή τους στη διαιώνιση του περιβαλλοντικού εγκλήματος που συνεχίζεται στη Φυλή.
Με συνθήματα όπως «καμία επέκταση στον ΧΥΤΑ Φυλής, να κλείσουν όλες οι εγκαταστάσεις» και η «υγεία μας είναι πάνω από τα κέρδη τους» οι διαδηλωτές επέρριψαν ευθύνες στην κυβέρνηση και στην περιφέρεια που με τις καταστροφικές πολιτικές τους δείχνουν να αδιαφορούν για τις επιπτώσεις στο περιβάλλον και στην υγεία των κατοίκων της Δυτικής Αθήνας και Αττικής.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Οι Συντονιστικές Επιτροπές Δυτικής Αττικής και Δυτικής Αθήνας με κύριο αίτημα να μην προχωρήσουν εν μέσω πανδημίας οι σχεδιασμοί κυβέρνησης και Περιφέρειας Αττικής για τη διαχείριση των απορριμμάτων της Αττικής, διαδήλωσαν έξω από τα γραφεία του ΕΔΣΝΑ με αφορμή την αποσφράγιση των προσφορών του διαγωνισμού για την κατασκευή του νέου ΧΥΤΑ στη Φυλή.

Όπως τονίζουν οι υπεύθυνοι «θα μας βρίσκουν συνέχεια μπροστά τους, καλούμε το λαό της Δυτικής Αττικής και Δυτικής Αθήνας στο πόδι για να μπλοκαριστούν τα απαράδεκτα σχέδια της κυβέρνησης και της Περιφέρειας».

Μάλιστα έδωσαν το επόμενο ραντεβού, με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα Περιβάλλοντος, την Παρασκευή 5 Ιούνη, στις 7 μ.μ., στη διασταύρωση των λεωφ. Φυλής και Θηβών.

ΧΩΜΑΤΕΡΗ STOP: ΜΟΝΟ ΜΑΖΙΚΑ ΘΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΦΡΕΝΟ ΣΤΑ ΒΡΩΜΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ

Από τις συλλογικότητες που διαδήλωσαν ήταν και η Χωματερή ΣΤΟΠ-Πολίτες εν δράσει που σε δελτίο Τύπου που εξέδωσαν αναφέρουν: «Η κινητοποίηση έξω από τα γραφεία του ΕΣΔΝΑ που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 20 Μάη, έδειξε τη δυνατότητα ενωτικής δράσης των τοπικών κινήσεων που εναντιώνονται στην επέκταση του ΧΥΤΑ Φυλής και τη δημιουργία εργοστασίου καύσης απορριμμάτων. Ήταν μια χρήσιμη δράση, στην οποία η τοπική κίνηση πολιτών “ΧΩΜΑΤΕΡΗ STOP – Πολίτες εν δράσει” κάλεσε και συμμετείχε. Αυτές οι δράσεις όμως δεν μπορούν να υποκαταστήσουν το μαζικό ενωτικό τοπικό κίνημα στην περιοχή μας και τις μαζικές του δράσεις (συγκεντρώσεις, διαδηλώσεις, ακόμα και προκήρυξη τοπικής απεργίας), που είναι το μόνο φρένο στην υλοποίηση των ‘βρώμικων σχεδίων’ τους και για τη δημιουργία του οποίου, δημόσια καλούμε για ακόμα μία φορά».

ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ: ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΦΥΛΗΣ

Τη δική τους φωνή ένωσαν με τις άλλες και η Αντικαπιταλικστική Ανατροπή στην Αττική όπου συμμετείχε στη παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία του ΕΔΣΝΑ. Στο σύνθημα τους «έξω οι ιδιώτες από τη διαχείριση των απορριμμάτων» συμπλήρωσαν ότι εμείς απ’ έξω διαδηλώνουμε για να σταματήσουμε το έγκλημα  της νέας χωματερής και τα ΜΑΤ μέσα στα γραφεία φυλάνε τους εργολάβους.