Home Πετρούπολη ΩΔΕΙΟ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ: Η ΚΡΙΣΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ…
ΩΔΕΙΟ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ: Η ΚΡΙΣΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ…

ΩΔΕΙΟ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ: Η ΚΡΙΣΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ…

0
0

Το θέμα για τις αυξήσεις στις συνδρομές του Δημοτικού Ωδείου Πετρούπολης μπορεί να αποσύρθηκε προσωρινά προς διαβούλευση, αλλά μία παραίτηση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Ωδείου Γιώργου Χατζημιχελάκη προκάλεσε νέα κρίση.

 

 

Ο επικεφαλής των Ενεργών Πολιτών Μανώλης Μπουσούνης κάνει λόγο για περικοπές, απολύσεις και απαξίωση του Ωδείου Πετρούπολης με ανάρτηση στο προσωπικό του προφίλ.

Ο Δήμαρχος Πετρούπολης Στέφανος Βλάχος σε δηλώσεις του στον ΜΑΧΗΤΗ διαψεύδει τα γραφόμενα του κ. Μπουσούνη υποστηρίζοντας ότι η διοίκηση απαίτησε  από τον διευθυντή του Ωδείου να έχει φυσική παρουσία, ο ίδιος αρνήθηκε και δήλωσε παραίτηση.

 

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜΑΝΩΛΗ ΜΠΟΥΣΟΥΝΗ

Πιο συγκεκριμένα με ανάρτησή του στο προσωπικό του προφίλ, ο κ. Μπουσούνης αναφέρει ότι «οι μάσκες έπεσαν» και κάνει λόγο για διάλυση του δημοτικού ωδείου.

«Στο Δημοτικό ωδείο Πετρούπολης, η συντηρητική διοίκηση του κου Βλάχου επιβάλλει 50% περικοπές, απολύσεις και απαξίωση.

Ένας θησαυρός πολιτισμού και σημείο αναφοράς σε όλη την χώρα που η συντηρητική και ακραία νεοφιλελεύθερη Διοίκηση του κ. Βλάχου θέλει να τον πετάξει στα ΑΖΉΤΗΤΑ.

Το πολιτικό πραξικόπημα για τη διάλυση του δημοτικού ωδείου από τη Διοίκηση  πρέπει να ηττηθεί.

Η πρόσφατη παραίτηση του καλλιτεχνικού διευθυντή

πρέπει να ανακληθεί. Ο προϋπολογισμός του Ωδείου να μείνει στο ακέραιο, οι εργαζόμενοι με σύμβαση έργου να πληρωθούν και οι εγγραφές να ξεκινήσουν άμεσα.

Η δημοκρατική αντιπολίτευση όντας πλειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο οφείλουμε να ενωθούμε ως μια γροθιά απέναντι στην απαξίωση του Δήμου.

Εμείς καταθέσαμε πρόσφατα πρόταση για ενίσχυση του Ωδείου με πρόταση προς την Περιφέρεια Αττικής αλλά έχουμε και άλλες διεξόδους.

Αύριο συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο. Τα άμεσα προβλήματα στην πόλη πολλά, από τη δίχρονη προσχολική, τον πολιτισμό κ.α.

Οι Ενεργοί Πολίτες θα πολεμήσουμε για να μείνει η Πετρούπολη δημοκρατική και να εξελίσσεται συνεχώς η ποιότητα ζωής».

 

ΣΤΕΦ. ΒΛΑΧΟΣ: ΖΗΤΗΣΑΜΕ ΤΗ ΦΥΣΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ

Εμείς απαιτήσαμε από το διευθυντή του ωδείου να έχει φυσική παρουσία στο δήμο. Λείπει πέντε μήνες στη Χίο και θέλει να διευθύνει από εκεί. Αυτό δεν γίνεται. Αυτό απαιτήσαμε, μας είπε ότι δεν μπορεί να ανταπεξέλθει και παραιτήθηκε. Όσον αφορά την πρόταξη για τις συνδρομές στο Ωδείο την αποσύραμε θα μιλήσουμε με τις παρατάξεις αν συμφωνούμε να βελτιώσουμε την κατάσταση εκεί και θα προχωρήσουμε»