Home Πετρούπολη Σ.Ε.Κ.: ΚΡΙΤΙΚΗ ΨΗΦΟ ΣΤΟΝ ΣΙΜΟ
Σ.Ε.Κ.: ΚΡΙΤΙΚΗ ΨΗΦΟ ΣΤΟΝ ΣΙΜΟ

Σ.Ε.Κ.: ΚΡΙΤΙΚΗ ΨΗΦΟ ΣΤΟΝ ΣΙΜΟ

0
0

ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΠΙΛΕΓΟΥΝ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΗΣ ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ  ΔΗΛΩΝΟΝΤΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΕΝΔΟΑΡΙΣΤΕΡΟ ΕΜΦΥΛΙΟ

 

 

Δεν μένουν αδιάφορα τα μέλη του ΣΕΚ που συμμετείχαν στο ψηφοδέλτιο της Ανυπότακτης Πετρούπολης, όπως δηλώνουν σε ανακοίνωσή της που αφορά τη στάση τους στο δεύτερο γύρο των εκλογών. Υποστηρίζουν ότι η προηγούμενη θητεία του Στέφανου Βλάχου είχε αρνητικό πρόσημο, ενώ η στήριξη προς τον Σίμο είναι υπό προϋποθέσεις και καλούν τη Λαϊκή Συσπείρωση να δράσει σε ενιαίο μέτωπο με όλες τις αριστερές δυνάμεις.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

Μετά τις εκλογές – Να οργανώσουμε από τώρα τις επόμενες μάχες. Επιμένουμε αριστερά και αντικαπιταλιστικά.

Οι κάλπες της Κυριακής 26 Μάη έφεραν μια σκληρή ήττα για τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα προσωπικά. Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι. Η ψαλίδα με τη Νέα Δημοκρατία έφτασε κοντά στις 10 μονάδες. Οι υποψήφιοι της “κυβερνώσας αριστεράς” στις τοπικές εκλογές καταγράφουν παντού πτώση. Αλλά πέρα από τα νούμερα, υπάρχει η πολιτική παραδοχή της ήττας από τον Τσίπρα που δήλωσε ότι θα ζητήσει από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την άμεση προκήρυξη βουλευτικών εκλογών. Ο ΣΥΡΙΖΑ κλείνει την κυβερνητική θητεία του παραδίνοντας την εξουσία στη Νέα Δημοκρατία. Οι ευθύνες για αυτή την εξέλιξη βαραίνουν πέρα από κάθε αμφιβολία την καταστροφική προσαρμογή της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ στις πολιτικές επιλογές της άρχουσας τάξης και στις ανάγκες του ελληνικού καπιταλισμού. Κανένας υπουργός του Τσίπρα δεν μπορεί να μεταθέσει τις ευθύνες του πάνω στον κόσμο που “στράφηκε προς τα δεξιά”. Η ΕΕ και τα επιτελεία της βρίσκονται παντού εξασθενισμένα απέναντι στη μαζική οργή του κόσμου της εργασίας που αναζητάει τρόπους για να εκφράσει την αντίθεσή του στη διαιώνιση της λιτότητας και στη διαφθορά των πολιτικών και οικονομικών ελίτ.

Δεν υπάρχει κανένας αυτοματισμός που να μετατρέπει τις δυνατότητες που ανοίγει η κρίση του συστήματος σε βήματα μπροστά για την Αριστερά. Αυτό το ζουν οι εργάτες και οι εργάτριες σχεδόν παντού. Οι εκλογικές μάχες δεν είναι ενδοαριστεροί εμφύλιοι που γίνονται για να μοιραστεί μια συρρικνούμενη επιρροή. Τα μέλη του Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος (ΣΕΚ) και της Εργατικής Αλληλεγγύης στην Πετρούπολη χαιρετίζουμε αρχικά τους συναγωνιστές και φίλους της Ανυπότακτης Πετρούπολης για τον αγώνα που δώσαμε για τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Η έδρα για την Ανυπότακτη Πετρούπολη έχει χαθεί αυτή την στιγμή για κάποιες ψήφους. Παρ’ όλα αυτά δεν μας είναι αδιάφορη η σύνθεση του δημοτικού συμβουλίου, οι αποφάσεις που θα παίρνονται, ούτε ποιος θα είναι στην θέση του δημάρχου!

Παράλληλα, με την κήρυξη βουλευτικών εκλογών από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ γίνεται αντιληπτό πως δεν έχουμε χρόνο για εφησυχασμό! Έχουμε μπροστά μας αγώνες ενάντια στις απολύσεις, τις περικοπές και τις ιδιωτικοποιήσεις. Το απεργιακό κίνημα χρειάζεται τη στήριξη πρωτοβουλιών όπως το Συντονιστικό των Νοσοκομείων και ο Συντονισμός, πρωτοβουλιών κοινής οργάνωσης της εργατικής αντίστασης από τα κάτω χωρίς αποκλεισμούς. Έχουμε να συνεχίσουμε και να κλιμακώσουμε την πάλη ενάντια στον ρατσισμό και τη φασιστική απειλή.

Μπροστά στο δεύτερο γύρο των εκλογών δεν μένουμε αδιάφοροι.

Μας είναι ξεκάθαρο ότι στον δεύτερο γύρο πρέπει να μαυρίσουμε το ψηφοδέλτιο της ΑΔΕΚ με υποψήφιο δήμαρχο τον Στέφανο Βλάχο. Είναι ένα ψηφοδέλτιο με συμμετοχές υποψηφίων από τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, μέχρι και την ακροδεξιά. Ένα ψηφοδέλτιο που επιλέχτηκε στην γειτονιά και από ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής στην Περιφέρεια,  που εκλέγει στο νέο δημοτικό συμβούλιο αμφιλεγόμενες προσωπικότητες. Από τις θέσεις του Στ. Βλάχου, μας είναι ξεκάθαρο ότι το μέλλον που προδιαγράφουν είναι η ιδιωτικοποίηση των κοινωνικών υπηρεσιών, του Πολιτισμού και του αθλητισμού, η πλήρης υπακοή και εφαρμογή των απαιτήσεων της αγοράς και η άγρια εφαρμογή των μνημονίων, τις συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ). Δεν είναι μακρινή η εμπειρία της προηγούμενης θητείας του στην δημαρχία της πόλης όπου σίγουρα είχε σε όλους τους τομείς αρνητικό πρόσημο και άφησε την πόλη εκτεθειμένη στις ορέξεις μεγαλοεργολάβων και μεγαλοσυμφερόντων.

Η εμπειρία από την σημερινή διοίκηση της Λαϊκής Συσπείρωσης δεν έχει θετικό πρόσημο. Από την πρώτη στιγμή υπέκυψαν στη διαχειριστική λογική φέρνοντας περικοπές και απολύσεις. Εφαρμόστηκαν όλες οι Μνημονιακές και Καλλικρατικές επιταγές, η επιτροπεία, η εξυπηρέτηση των δανείων προς τις τράπεζες. Προσλήφθηκαν εργαζόμενοι με κάθε λογής συμβάσεις. Χρησιμοποιήθηκαν προγράμματα ΕΣΠΑ μαζί με όλους τους όρους και τους αποκλεισμούς που επιβάλλει η ΕΕ. Δεν επιδίωξε να στραφεί στον κόσμο της γειτονιάς για να γίνει η Πετρούπολη κέντρο αγώνα και αντίστασης και διάλεξε τον μοναχικό δρόμο του απομονωτισμού αγνοώντας όλα τα καλέσματα και την ανάγκη για κοινή δράση και πάλη.

Για μας όμως η ψήφος ΚΑΙ στον 2ο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών είναι ταξική. Δεν μας είναι αδιάφορο αν η Αριστερά θα καταφέρει να πάρει το Δήμο. Έχουμε με συνέπεια ταχθεί ενάντια στον ενδοαριστερό εμφύλιο παρ’ όλες τις διαφορές μας. Γι αυτό στον δεύτερο γύρο, στην Πετρούπολη θα δώσουμε κριτική ψήφο στην Λαϊκή Συσπείρωση και τον υποψήφιο δήμαρχο τον Βαγγέλη Σίμο και καλούμε τους εργαζόμενους της Πετρούπολης να κάνουν το ίδιο ενάντια στον Στ. Βλάχο.

Η στήριξη αυτή για μια ακόμα φορά είναι με προϋποθέσεις. Καλούμε την Λαική Συσπείρωση να αφήσει πίσω τους συμβιβασμούς και την διαχείριση και να λειτουργήσει ενιαιομετωπικά με όλες τις αριστερές δυνάμεις ώστε:

Να μην καθορίζεται η κατεύθυνση του Προϋπολογισμού από τις οδηγίες του Κράτους, την επιτροπεία και την Τρόικα αλλά από τις λαϊκές ανάγκες. Να μην καταργηθεί καμία δομή και να μη γίνει καμία ιδιωτικοποίηση υπηρεσίας. Να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος, μονιμοποίηση των συμβασιούχων και μαζικές προσλήψεις προσωπικού βάση των αναγκών.

Δίνουμε ξεκάθαρα και αταλάντευτα την μάχη ενάντια στις αυταπάτες μιας αριστερής διαχείρισης, θα σταθούμε ενάντια σε κάθε απόπειρα εφαρμογής αντιλαϊκών μέτρων. Είτε μέσα είτε εκτός δημοτικού συμβουλίου θα είμαστε η φωνή της αντίστασης αλλά και του κοινού αγώνα. Επιμένουμε στην ανάγκη της ανεξαρτησίας της αντικαπιταλιστικής αριστεράς, της μόνης δύναμης που θα επιμείνει στους αγώνες για την ρήξη και την ανατροπή. Για να γίνει δυνατή η εναλλακτική προοπτική ενάντια σε ΕΕ-Ευρώ και ΔΝΤ, για την ανατροπή του σάπιου συστήματος του καπιταλισμού.

Γι αυτό και στις βουλευτικές εκλογές στηρίζουμε  και ψηφίζουμε ΑΝΤΑΡΣΥΑ.