Home Δυτική αθήνα ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΑ ΠΟΛΗ: ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΡΚΟ ΤΡΙΤΣΗ ΝΑ ΓΥΡΙΣΕΙ ΣΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΑ ΠΟΛΗ: ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΡΚΟ ΤΡΙΤΣΗ ΝΑ ΓΥΡΙΣΕΙ ΣΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΑ ΠΟΛΗ: ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΡΚΟ ΤΡΙΤΣΗ ΝΑ ΓΥΡΙΣΕΙ ΣΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ

0
0

ΚΑΜΠΑΝΑΚΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΤΡΙΤΣΗ ΧΤΥΠΗΣΕ Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΑ ΠΟΛΗ ΜΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΥ ΕΞΕΔΩΣΕ

Για παθογένειες του παρελθόντος και εικόνες παρακμής στο Πάρκο Τρίτση που ήταν το αποτέλεσμα των κυβερνητικών χειρισμών κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η Αλληλέγγυα Πόλη που επισημαίνει πως δεν θα επιτρέψει να χαθεί η σημαντική δουλειά που έγινε τα τρία τελευταία λεπτά

 

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΑΣ ΠΟΛΗΣ

Το τελευταίο διάστημα έχουν παρατηρηθεί εκτεταμένα περιστατικά απώλειας,  φθορών και καταστροφών σε υποδομές (ξύλινα τραπέζια επισκεπτών, πάγκοι, κάδοι σκουπιδιών κ.α.) εντός του Πάρκου Τρίτση.

Τα παραπάνω γεγονότα έρχονται και ως συνέπεια των τραγικών επιλογών του Υπουργού Περιβάλλοντος, κ. Χατζηδάκη, και του Περιφερειάρχη Αττικής, κ. Πατούλη, οι οποίοι με τους χειρισμούς τους άφησαν επί μήνες τον Φορέα Διαχείρισης του Πάρκου Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης Αντώνη Τρίτσης «ακέφαλο», χωρίς Πρόεδρο, χωρίς καν Διοικητικό Συμβούλιο.

Το γεγονός ότι οι συγκεκριμένες φθορές έχουν προκληθεί εδώ και μέρες, αλλά κανείς δεν δείχνει διατεθειμένος να τις αποκαταστήσει, μας προβληματίζει ιδιαίτερα.

Ως δημοτική κίνηση όλα τα προηγούμενα χρόνια, πήραμε πρωτοβουλίες, κινητοποιηθήκαμε, πρωταγωνιστήσαμε σε όλες τις δράσεις για τη διάσωση, ανάταση και ανάδειξη του Πάρκου Τρίτση.

Δηλώνουμε σε όλους τους τόνους πως δεν θα επιτρέψουμε να γυρίσουν πίσω οι γνωστές παθογένειες του παρελθόντος και οι εικόνες παρακμής που τόσο ταλαιπώρησαν τον χώρο και τους επισκέπτες του επί χρόνια.

Ούτε βεβαίως πρόκειται να επιτρέψουμε να τεθεί εν αμφιβόλω – πόσο μάλλον να καταστραφεί –  η σημαντική δουλειά σε έργα υποδομής και αναπλάσεις που έγινε εντός του Πάρκου τα τρία τελευταία χρόνια.

Θα πρέπει να γίνει κατανοητό από όλες τις πλευρές πως η διαχείριση της δύσκολης καθημερινότητας του Πάρκου Τρίτση δεν έχει καμία σχέση, με τα λίγα παραπάνω «φλας δημοσιότητας» ή τις δημόσιες σχέσεις που επιδιώκουν κάποιοι να κάνουν, στην πλάτη των αναγκών του ίδιου του πάρκου και των κατοίκων της περιοχής.