Home Δυτική αθήνα Καματερό: Η Λαϊκή Συσπείρωση κατά Γαβρόγλου – Σαράντη
Καματερό: Η Λαϊκή Συσπείρωση κατά Γαβρόγλου – Σαράντη

Καματερό: Η Λαϊκή Συσπείρωση κατά Γαβρόγλου – Σαράντη

0
0

Με αφορμή τη δήλωση του υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου στον αγιασμό του 5ου Νηπιαγωγείου Αγίων Αναργύρων, περί πρωτοποριακού δήμου, όπου εφαρμόζεται η δίχρονη προσχολική Αγωγή, η Λαϊκή Συσπείρωση Αγίων Αναργύρων – Καματερού εξέδωσε ανακοίνωση.

Σε αυτή αναφέρει πως η πραγματικότητα είναι διαφορετική από την κανονικότητα του υπουργού Παιδείας και μίλησε για συνυπευθυνότητα της δημοτικής αρχής που θέλει να φαίνεται το «καλό παιδί» όλων των κυβερνήσεων.

 

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ

Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής:
Κατά την επίσκεψη του στο 5ο Νηπιαγωγείο Αγίων Αναργύρων την ημέρα του αγιασμού, ο Υπουργός Παιδείας κ. Γαβρόγλου χαρακτήρισε το Δήμο Αγίων Αναργύρων-Καματερού ως έναν από τους πρωτοποριακούς δήμους της χώρας όπου εφαρμόζεται η Δίχρονη Προσχολική Αγωγή και προσέθεσε ότι και από τα σχολεία που επισκέφθηκε στην περιοχή φαίνονται τα σημάδια κανονικότητας.
Για να έρθουμε τώρα όμως, από την …κανονικότητα του κ. Υπουργού στην πραγματικότητα που επικρατεί στα Νηπιαγωγεία του Δήμου Αγίων Αναργύρων-Καματερού. Λίγες εκατοντάδες μέτρα πιο μακριά από το Νηπιαγωγείο που επισκέφτηκε ο κ. Υπουργός, στο 1ο Νηπιαγωγείο Καματερού, για ένα τμήμα παιδιών η σχολική χρονιά δεν ξεκίνησε καν και πρόκειται να …φιλοξενηθούν σε χώρο που μέχρι πρότινος λειτουργούσε ως καφέ-μπαρ, με προφανή προβλήματα ακαταλληλότητας, όπως οι μεγάλες γυάλινες επιφάνειες περιμετρικά. Επίσης, σε άλλα Νηπιαγωγεία …αξιοποιούνται αίθουσες εκδηλώσεων δημοτικών σχολείων και κοντέινερ τοποθετημένα σε προαύλια.
Έτσι φαίνεται πως αντιλαμβάνεται η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ την εφαρμογή της Δίχρονης Υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής. Χωρίς να δώσει χρήματα ούτε για μια αίθουσα Νηπιαγωγείου, ούτε για έναν νηπιαγωγό παραπάνω. Το υπουργείο Παιδείας μπορεί να διαφημίζει το Δίχρονο Νηπιαγωγείο, όμως αυτό λειτουργεί μόνο για το 20-25% των παιδιών της αντίστοιχης ηλικίας και την ίδια στιγμή δεκάδες χιλιάδες παιδιά μένουν και εκτός των παιδικών σταθμών!
Η προσπάθεια του δημάρχου Σαράντη να παρουσιαστεί ως …θύμα της γραφειοκρατίας, δεν πείθει κανέναν. Η δημοτική αρχή είναι συνυπεύθυνη για την κατάσταση αυτή, γιατί στηρίζει σταθερά την αντιλαϊκή πολιτική, και στον τομέα της Παιδείας, αποτελεί το “καλό παιδί” όλων των κυβερνήσεων διαχρονικά. Είναι προνομιακός συνομιλητής στα υπουργικά γραφεία και αποφεύγει σαν το διάολο το λιβάνι τη λαϊκή κινητοποίηση και διεκδίκηση. Δεν είναι τυχαία άλλωστε και τα εύσημα του Υπουργού…
Δεν πρέπει να συμβιβαστούμε με την Παιδεία που σχεδιάζουν για τα παιδιά του εργαζόμενου λαού. Είναι ανάγκη να οργανώσουμε την πάλη μας κόντρα στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και της δημοτικής αρχής Σαράντη που τη στηρίζει.
Έχουμε ευθύνη να απαιτήσουμε αυτά που μας ανήκουν, όλα αυτά που μπορούμε να έχουμε με βάση τις δυνατότητες που υπάρχουν στον 21ο αιώνα. Να δυναμώσει ο αγώνας και η διεκδίκηση για:

  • Δημόσιους και δωρεάν παιδικούς σταθμούς για τις ηλικίες πριν τα τέσσερα χρόνια για όλα τα παιδιά.
  • Θεσμοθέτηση της Δίχρονης Υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής για όλα τα παιδιά, δημόσια και δωρεάν.
  •  Μόνιμους διορισμούς όλου του απαραίτητου προσωπικού και μονιμοποίηση των συμβασιούχων
  • 15 παιδιά το ανώτερο σε κάθε τμήμα, ώστε να μπορούν οι νηπιαγωγοί να επιτελούν ουσιαστικά το παιδαγωγικό τους έργο.
  • Σύγχρονες ασφαλείς και λειτουργικές αίθουσες διδασκαλίας και βοηθητικούς χώρους, δωρεάν σίτιση και ολοήμερο για όλα τα παιδιά.