Home Δυτική αθήνα Ν. ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ – Θ. ΣΚΟΛΑΡΙΚΟΣ: ΤΟ ΠΑΡΚΟ ΤΡΙΤΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΕΔΙΟ ΚΕΡΔΟΦΟΡΙΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΟΜΙΛΩΝ
Ν. ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ – Θ. ΣΚΟΛΑΡΙΚΟΣ: ΤΟ ΠΑΡΚΟ ΤΡΙΤΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΕΔΙΟ ΚΕΡΔΟΦΟΡΙΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΟΜΙΛΩΝ

Ν. ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ – Θ. ΣΚΟΛΑΡΙΚΟΣ: ΤΟ ΠΑΡΚΟ ΤΡΙΤΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΕΔΙΟ ΚΕΡΔΟΦΟΡΙΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΟΜΙΛΩΝ

0
0

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ  ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΥ, ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΙΛΙΟΥ, ΚΑΙ ΤΟΥ ΘΟΔΩΡΗ ΣΚΟΛΑΡΙΚΟΥ, ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ-ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ, ΓΙΑ ΤΟΝ  ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΤΡΙΤΣΗ

 

Τη δική τους άποψη για τη «νέα εποχή» στο Πάρκο Τρίτση μετά την υπογραφή του νέου κανονισμού λειτουργίας δίνουν με κοινή τους δήλωση οι υποψήφιοι δήμαρχοι Ιλίου  Ν. Σταματέλος και Αγ. Αναργύρων Καματερού Θ. Σκολαρίκος.

Σύμφωνα λοιπόν με τα όσα αναφέρουν οι δύο υποψήφιοι δήμαρχοι της Λαϊκής Συσπείρωσης ο νέος κανονισμός αντιμετωπίζει το περιβάλλον ως πεδίο κερδοφορίας επιχειρηματικών ομίλων.

“Υπογράφηκε πρόσφατα από τους υπουργούς Σταθάκη και Φάμελο και δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ ο  κανονισμός λειτουργίας του Πάρκου Τρίτση. Ακολούθησαν μια σειρά διθυραμβικά δημοσιεύματα που μιλούσαν για μια «νέα εποχή» στο Πάρκο Τρίτση.

Για να δούμε όμως ποια είναι η πραγματικότητα! Όσο και εάν ψάξαμε στο κανονισμό δε βρήκαμε αναφορά  στην ανάγκη για κρατική χρηματοδότηση και στελέχωση του πάρκου με προσωπικό. Την ίδια στιγμή που  ο λαός της περιοχής  δε μπορεί να χαρεί το πάρκο, υπάρχουν  μια σειρά  εδάφια για ζητήματα όπως οι παραχωρήσεις χώρων, οι υποχρεώσεις των επισκεπτών, οι δραστηριότητες που δεν επιτρέπονται κτλ. Επιπλέον υπάρχει πρόβλεψη για χορηγίες και εμπορικές δράσεις εντός του πάρκου. Γιατί συμβαίνει αυτό; Μήπως γιατί η κατεύθυνση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και των κυβερνήσεων διαχρονικά είναι να αναζητούνται πόροι  για τις ανάγκες του πάρκου σε χορηγούς και λοιπούς «οικολογικά ευαίσθητους» επιχειρηματίες; Μήπως γιατί ο κανονισμός, όπως και ο νόμος 4414/2016, με τον οποίο συγκροτήθηκε ο υπάρχων φορέας διοίκησης, κάνει πως δε βλέπει το γεγονός ότι το πάρκο λειτουργεί με μόλις 3 υπαλλήλους;

Βεβαίως, το πρόβλημα δεν είναι ο κανονισμός, που είναι απαραίτητος για τη λειτουργία του πάρκου. Το θέμα είναι σε ποια κατεύθυνση έχει συνταχθεί και ποιές στοχεύσεις εξυπηρετεί. Και ο  κανονισμός διαπνέεται από την πολιτική που αντιμετωπίζει το περιβάλλον ως πεδίο κερδοφορίας επιχειρηματικών ομίλων.

Το Πάρκο Τρίτση είναι ανάσα ζωής για το λαό του Ιλίου, των Αγίων Αναργύρων-Καματερού και της Δυτικής Αθήνας γενικότερα. Η πραγματική νέα εποχή του θα έρθει μέσα από την πάλη του λαού της περιοχής για σταθερή, επαρκή και αποκλειστική χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό και την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα για τις ανάγκες λειτουργίας, φύλαξης και συντήρησης του”.