Home Δυτική αθήνα Συνάντηση Παπακώστα με τους δημάρχους Δυτικής Αθήνας
Συνάντηση Παπακώστα με τους δημάρχους Δυτικής Αθήνας

Συνάντηση Παπακώστα με τους δημάρχους Δυτικής Αθήνας

0
0

Συνάντηση είχαν οι δήμαρχοι του ΑΣΔΑ με την νέα υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Κατερίνα Παπακώστα με θέμα συζήτησης τι άλλο από την ασφάλεια στην παραμελημένη από την ΕΛ.ΑΣ. ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Αθήνας.

Ήταν το δεύτερο ραντεβού με την ηγεσία του υπουργείου και τους επιτελάρχες της ΕΛ.ΑΣ. σε διάστημα λίγων μηνών (το πρώτο ήταν επί Τόσκα), ώστε να γίνει μία αποτίμηση των μέτρων που πάρθηκαν για την καταπολέμηση της μικροεγκληματικότητας και της ενίσχυσης της κοινωνικής αστυνόμευσης.

Παρόντες ήταν οι δήμαρχοι: Γιώργο Καπλάνη, δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας, Νικόλαος Σαράντης, δήμαρχος Αγίων Αναργύρων-Καματερού, Δημήτριος Μπίρμπας, δήμαρχος Αιγάλεω, Νικόλαος Ζενέτος, δήμαρχος Ιλίου, Ανδρέας Παχατουρίδης, δήμαρχος Περιστερίου, Ευάγγελος Σίμος, δήμαρχος Πετρούπολης και Μιχάλης Σελέκος, δήμαρχος Χαϊδαρίου.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν και o Διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Αττικής και ο Διευθυντής Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Δυτικής Αττικής, στο επίκεντρο της οποίας βρέθηκε ο επανασχεδιασμός για την Ασφάλεια της καθημερινότητας και την Ποιότητα Ζωής των πολιτών της Δυτικής Αττικής.

Όπως τόνισε η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη:

“Είμαστε εδώ για να χαράξουμε έναν οδικό χάρτη για την Ασφάλεια της καθημερινότητας των πολιτών, που στόχο έχει την πρόληψη. Λαμβάνουμε υπόψη μας τα κοινά προβλήματα της Δυτικής Αττικής και κυρίως τη μεταλλασσόμενη μικροεγκληματικότητα. Κοινός στόχος είναι η ενίσχυση της κοινωνικής αστυνόμευσης.

Το τρίπτυχο πάνω στο οποίο στηριζόμαστε είναι η Ασφάλεια για την ποιότητα ζωής και την Ανάπτυξη, η συνέργεια με την Αυτοδιοίκηση και η παροχή μιας στοχευμένης αστυνόμευσης που θα ανταποκρίνεται στο κοινωνικό δικαίωμα για ασφάλεια.

Προς αυτή την κατεύθυνση εργαζόμαστε, με στόχο την ενίσχυση των δυνάμεων τόσο σε ανθρώπινο δυναμικό, όσο και σε μέσα, ώστε να ανεβάσουμε τον πήχη της αποτελεσματικότητας”.

 

ΤΙ ΖΗΤΗΣΑΝ ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ

Την ικανοποίησή τους για τη συνεργασία τους τόσο με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, όσο και με τη διοίκηση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Αθήνας, εξέφρασαν οι δήμαρχοι της περιοχής.

Ο Δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας Γεώργιος Καπλάνης τόνισε ότι “πρέπει να ενισχυθεί το αίσθημα ασφάλειας. Ο αστυνομικός να δείχνει ενδιαφέρον και επιμέλεια στο καθήκον του”.

Ο Δήμαρχος Αιγάλεω, Δημήτριος Μπίρμπας αναφέρθηκε στο έντονο πρόβλημα της ανεξέλεγκτης στάθμευσης και στους βανδαλισμούς Δημοσίων χώρων.

Ο Δήμαρχος Αγίων Αναργύρων-Καματερού, Νικόλαος Σαράντης, αναφέρθηκε στην ανάγκη για εντονότερη αστυνόμευση, μετά και το κλείσιμο του Α.Τ. Καματερού.

Ο Δήμαρχος Πετρούπολης Ευάγγελος Σίμος, εστίασε την προσοχή του στις μικροκλοπές, στη διακίνηση ναρκωτικών και στις επιθέσεις που δέχονται οι συμπολίτες του, αλλά και στο θέμα της ανεξέλεγκτης στάθμευσης

Ο Δήμαρχος Ιλίου, Νικόλαος Ζενέτος ζήτησε να υπάρχει η κατώτερη παρούσα δύναμη, δηλαδή να μην απασχολείται το υφιστάμενο προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ. σε δραστηριότητες που δεν αφορούν στην περιοχή ευθύνης του Αστυνομικού Τμήματος.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Περιστερίου Ανδρέας Παχατουρίδης ζήτησε τη ενίσχυση της φύλαξης στις περιοχές όπου βρίσκονται οι τρεις σταθμοί του Μετρό.

Ο Δήμαρχος Χαϊδαρίου, Μιχάλης Σελέκος έκανε μνεία στο Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων στον Σκαραμαγκά, το οποίο απορροφά μέρος της αστυνομικής δύναμης που είναι διαθέσιμη για την περιοχή.

ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΤΗΣ ΤΡΟΧΑΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ

Μετά από αρκετό διάστημα εμφανίστηκε κλιμάκιο της Τροχαίας στη κεντρική λεωφόρο Πετρούπολης για να συνετίσει τους άτακτους οδηγούς. Από αρκετά αυτοκίνητα που εμπόδιζαν την κυκλοφορία, ή ήταν σταθμευμένα σε διαβάσεις πεζών αφαιρέθηκαν οι πινακίδες. Μάλιστα από την ηγεσία της Τροχαίας Περιστερίου δόθηκε η διαβεβαίωση ότι οι επισκέψεις του κλιμακίου θα επαναλαμβάνεται συχνότερα μέσα στον μήνα.
Διαβεβαίωση υπήρξε και από την ηγεσία του υπουργείου ότι από τους αστυνομικούς που θα αποφοιτήσουν από την Σχολή, άμεσα θα μεταφερθούν 6-7 αστυνομικοί προς ενίσχυση των περιπολιών από το Α.Τ. Πετρούπολης.

 

650 ΚΛΟΠΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΡΡΗΞΕΙΣ ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΗ ΔΥΤ. ΑΘΗΝΑ

Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα από την Αστυνομία όσον αφορά την Αττική, στο κέντρο της Αθήνας σημειώνονται κάθε μήνα περίπου 1.600 κλοπές και διαρρήξεις, στη Βορειοανατολική Αττική (Ν. Ιωνία, Ν. Ηράκλειο, Μαρούσι, Χαλάνδρι, Κηφισιά, Πεύκη) περίπου 820, στη Νοτιοανατολική Αττική (Αργυρούπολη, Γλυφάδα, Ηλιούπολη, Βούλα, Βουλιαγμένη κ.λπ.) περίπου 380, στη Δυτική Αττική (Ίλιον, Περιστέρι, Αχαρνές, Αιγάλεω) 650 και στον Πειραιά 320 παρόμοια περιστατικά. Στο κέντρο της Αθήνας οι περισσότερες κλοπές και οι διαρρήξεις καταγράφονται στην Ακρόπολη, στα Πετράλωνα και στο Σύνταγμα, πολλές όμως σχετίζονται με κρούσματα κλοπών στους σταθμούς των μετρό και του ΗΣΑΠ. Στο κέντρο της πόλης χτυπούν περίπου 10-15 ομάδες Ελλήνων κι αλλοδαπών (από χώρες του Μαγκρέμπ, Ιράκ, Πακιστάν κ.ά.), πολλοί από τους οποίους είναι τοξικοεξαρτημένοι και οι οποίοι επιτίθενται σε ανυποψίαστους περιπατητές, τουρίστες κ.λπ.

 

ΤΟ “ΑΒΑΤΟ” ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Η Αστυνομία έχει θέσει στο στόχαστρο μέλη 20 συμμοριών Ρομά, Ρωσοποντίων, Αλβανών και άλλων που έχουν «βάση» στη Δυτική Αθήνα, προχωρούν σε ληστρικές εφορμήσεις σε όλη την Αττική κι ύστερα επιστρέφουν στα «άβατα» στις Αχαρνές, στο Ζεφύρι κι αλλού.
Τέλος, η Αστυνομία παρακολουθεί διαρκώς τη λίστα 150-200 αλβανών ποινικών μελών διαφόρων συμμοριών που προχωρούν σε ληστρικές επιθέσεις κι επιστρέφουν στην γειτονική χώρα.