Home Δυτική αθήνα ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΥΠΟΣΧΕΣΗ ΓΙΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΔΥΤ. ΑΘΗΝΑΣ
ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΥΠΟΣΧΕΣΗ ΓΙΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΔΥΤ. ΑΘΗΝΑΣ

ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΥΠΟΣΧΕΣΗ ΓΙΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΔΥΤ. ΑΘΗΝΑΣ

0
0

Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Β΄ ΑΘΗΝΑΣ ΤΗΣ ΔΗΣΥ Γ. ΚΑΡΡΑΣ ΑΝΑΓΚΑΣΕ ΤΗΝ ΟΛΓΑ ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ
ΝΑ ΔΕΣΜΕΥΘΕΙ ΓΙΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

 

Για την κάλυψη 55 οργανικών θέσεων αστυνομικών και 30 θέσεων ειδικών φρουρών στη Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Αττικής δεσμεύθηκε η υπουργός Προστασία του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη, μετά την ερώτηση του βουλευτή Β’ Αθήνας Γεώργιου Καρρά.

 

«Τα Αστυνομικά Τμήματα και τα Τμήματα Ασφαλείας στη Δυτική Αθήνα είναι υποστελεχωμένα, τόσο η πρόληψη όσο και η καταστολή του εγκλήματος είναι ανεπαρκείς και οι κάτοικοι φοβούνται να κυκλοφορήσουν στις γειτονιές τους. Μικρές «μαφίες» εκμεταλλεύονται τις ελλείψεις λόγω της υποαστυνόμευσης, πουλώντας “προστασία”», είπε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Καρράς. Aνέφερε πολλά περιστατικά εγκληματικότητας κυρίως σε περιοχές της Δυτικής Αττικής λέγοντας πως “στην Αγία Βαρβάρα το βράδυ δεν περπατάς άνετα, προ ημερών έγινε επίθεση σε οδηγό λεωφορείου του Δήμου Ιλίου, κλείνουν τη νύχτα τα αστυνομικά τμήματα γιατί δεν υπάρχει επαρκής φύλαξη, ενώ κάποιοι ζουν εφιαλτικές νύχτες από κλοπές και διαρρήξεις στο Χαϊδάρι”. Τέλος ζήτησε συγκεκριμένες δεσμεύσεις από την Υπουργό για ενίσχυση της αστυνόμευσης των περιοχών της Δυτικής Αθήνας.

Με βάση τα στοιχεία που επικαλέστηκε ο βουλευτής, που αποδεικνύουν τις ελλείψεις, η υπουργός αναγκάστηκε να παραδεχθεί τις ανάγκες σε προσωπικό και υλικά μέσα και να δεσμευθεί ότι μέχρι τον Ιούνιο θα καλυφθούν πενήντα πέντε οργανικές θέσεις αστυνομικών και τριάντα θέσεις ειδικών φρουρών, θα ενισχυθεί η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Αττικής με νεοπροαχθέντες αρχιφύλακες και ότι υπογράφει αμέσως απόφαση για την κάλυψη της θέσης του Αστυνομικού Διευθυντή της περιοχής.

Ο Γιώργος Καρράς δήλωσε ότι θα συνεχίσει να παρακολουθεί εάν η Υπουργός τηρήσει τις δεσμεύσεις που ανέλαβε ενώπιον της Βουλής.