Home Πετρούπολη EΙΠΑΝ ΟΧΙ ΣΤΟ DEBATE ΒΛΑΧΟΣ, ΤΑΛΙΟΥΡΑΣ ΣΚΑΛΙΣΤΗΡΑΣ!
EΙΠΑΝ ΟΧΙ ΣΤΟ DEBATE ΒΛΑΧΟΣ, ΤΑΛΙΟΥΡΑΣ ΣΚΑΛΙΣΤΗΡΑΣ!

EΙΠΑΝ ΟΧΙ ΣΤΟ DEBATE ΒΛΑΧΟΣ, ΤΑΛΙΟΥΡΑΣ ΣΚΑΛΙΣΤΗΡΑΣ!

0
0

ΣΤΑ «ΚΡΥΑ ΤΟΥ ΛΟΥΤΡΟΥ» ΕΜΕΙΝΕ Ο ΛΑΟΣ ΤΗΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ
ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΙ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΥΠΟΨΗΦΙΩΝ

 

Στο κενό έπεσε και η δεύτερη προσπάθεια διεξαγωγής debate μεταξύ των εννέα υποψηφίων δημάρχων της Πετρούπολης. Μετά την πρώτη πρόταση του Θοδωρή Λάππα όπου μόλις τρεις υποψήφιοι απάντησαν θετικά για τη διεξαγωγή δημόσιας συζήτησης, επανήλθε η πρόταση μέσω της ιστοσελίδας west-athens.gr.

Ένα 24ωρο πριν τη διεξαγωγή του όμως η άρνηση του Στέφανου Βλάχου, να συμμετάσχει μπλόκαρε την όλη διαδικασία. Τελικά από τους εννέα υποψηφίους εμφανίστηκαν οι έξι (Βαγγέλης Σίμος, Θοδωρής Λάππας, Νίκος Σακούτης, Μανώλης Μπουσούνης, Παναγιώτης Σαμοθρακίτης, Μάνος Συλλιγνάκης), ενώ τρεις οι Δημήτρης Ταλιούρας, Θανάσης Σκαλιστήρας και Στέφανος Βλάχος δεν έδωσαν το παρών.

Κατόπιν αυτού οι έξι υποψήφιοι δήμαρχοι που θέλησαν να μιλήσουν στους πολίτες της Πετρούπολης έκαναν μια δήλωση και αποχώρησαν!

Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΘΟΔΩΡΗ ΛΑΠΠΑ

Η παράταξή μας και εγώ προσωπικά έχουμε συνηθίσει την πόλη μας σε τέτοιες εξωστρεφείς ενέργειες όπως αυτή του διαλόγου, της συνεννόησης και της συνεργασίας. Εννέα χρόνια διοίκησης από την Λαϊκή Συσπείρωση είναι πολλά για την πόλη. Είμαστε έτοιμοι να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις πολιτικής αλλαγής, θα ηγηθώ αυτής της προσπάθειας και στον πρώτο γύρο και στο δεύτερο. Καλώ τους πολίτες της Πετρούπολης να ενισχύσουν αυτή την προσπάθεια ψηφίζοντας την παράταξη «Πετρούπολη Μαζί από τον πρώτο γύρο.

 

Η ΔΗΛΩΣΗ ΜΑΝΩΛΗ ΜΠΟΥΣΟΥΝΗ

Είμαστε οι «Ενεργοί Πολίτες» είμαι ο επικεφαλής και υποψήφιος δήμαρχος Μανώλης Μπουσούνης. Απευθύνομαι σε όλους τους συμπολίτες, άνδρες και γυναίκες της πόλης και θελω να τους πω ότι σήμερα αυτή τη συμμετοχή την βλέπαμε ως μία διαδικασία που υπηρετεί το διάλογο και στα πλαίσια της απλής αναλογικής που πλέον πρέπει να διαπαιδαγωγήσει όλες τις συλλογικότητες να μάθουν να συζητάνε να συναποφασίζουν και να ελέγχουν η μία την άλλη για τα πεπραγμένα και τις προτάσεις της. Εμείς άλλωστε δημόσια έχουμε πει ότι τα δημοτικά συμβούλια από την πρώτη στιγμή μόλις γίνουμε δημοτική αρχή θα μεταδίδονται ζωντανά και θα μπορεί ο κάθε συμπολίτης μας να τα παρακολουθεί από το σπίτι του ή από όπου βρίσκεται για να ασκείται κοινωνικός έλεγχος. Θεωρούμε μια μεγάλη ατυχία και κακή πρακτική ότι σήμερα δε θα γίνει αυτή η συζήτηση. Εμείς με την συμμετοχή μας δηλώνουμε παρών στην καθημερινότητα των συμπολιτών μας. Ευχόμαστε έναν δίκαιο και τίμιο αγώνα προς όλες τις συλλογικότητες και εμείς να είμαστε νικητές με τη θετική ψήφο από τους συμπολίτες μας για την Πετρούπολη, των αναγκών μας που δεν μπορούν να περιμένουν άλλο.

 

 

Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΣΑΚΟΥΤΗ

Να ευχαριστήσω το west-athens.gr για αυτή την πρωτοβουλία που πήρε. Νομίζω πως τέτοιες πρωτοβουλίες που προάγουν το διάλογο δυστυχώς κάποιοι υποψήφιοι, συνυποψήφιοί μας επέλεξαν να μην είναι σήμερα εδώ, επιλέγουν το μονόλογο. Ωστόσο η επόμενη ημέρα για την Αυτοδιοίκηση θα είναι δύσκολη. Τα επόμενα τέσσερα χρόνια θα είναι πολύ δύσκολα, όπως δύσκολη ήταν και η εννιαετία η οποία έχει περάσει, όσον  αφορά και το δήμο μας, αλλά και συνολικά την Τοπική Αυτοδιοίκηση, για την οποία ευθύνονται οι μνημονιακές πολιτικές οι οποίες συνεχίζονται και δυσκολεύουν τόσο τη ζωή δημοτών όσο και τη λειτουργία των δήμων. Εμείς  στα πλαίσια του προεκλογικού αγώνα έχουμε καταθέσει τις προτάσεις σε αυτήν την κατεύθυνση. Σε μία κατεύθυνση ενός δήμου μίας Αυτοδιοίκησης που θα αγωνίζεται να ανατρέψει αυτές τις πολιτικές ώστε να έρθουν καλύτερες ημέρες για τους δημότες. Πάνω σε αυτό το πλαίσιο θα επιδιώξουμε και σε όποιες συνεργασίες την επόμενη ημέρα γιατί η επόμενη ημέρα είναι ενδιαφέρουσα, ωστόσο είναι δύσκολη και για το δήμο μας και για τις επιλογές που θα γίνουν και πρέπει οι πολίτες να επιλέξουν σε ποια κατεύθυνση θέλει να πάει ο δήμος, ποιοι θέλουν να διοικήσουν το δήμο, σωτήρες δεν υπάρχουν πια σήμερα, αλλά υπάρχουν συνέργειες, συνεργασίες σε μία ελεύθερη αντιμνημονιακή πολιτική.

 

Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΑΜΟΘΡΑΚΙΤΗ

Και εμείς η αλήθεια είναι ως Ανυπότακτη Πετρούπολη θα θέλαμε να διεξαχθεί το σημερινό debate. Πρώτον και κύρια για να φανερωθεί αυτό που φαίνεται και όλα τα  προηγούμενα χρόνια στο δημοτικό συμβούλιο ότι υπάρχουν και εκφράζονται δύο πολιτικές. Υπάρχει η πολιτική που εφαρμόζει όλο αυτό που ανέφερε νωρίτερα  ο κ. Σακούτης σχετικά με την μνημονιακή πολιτική, τις επιταγές των μνημονίων, το χτύπημα και το τσάκισμα του κόσμου της εργασίας, της νεολαίας και της προοπτικής των εργαζομένων και των νέων της πόλης μας και γενικότερα της Ελλάδας. Και υπάρχουν και αυτοί που εφαρμόζουν αυτήν την πολιτική είτε γιατί συνειδητά συντάσσονται με αυτήν την πολιτική και υπάρχουν και αυτοί που διακριτικά μπορεί να διαφωνούν και να λένε μεγάλα λόγια, αλλά στην πράξη καλούνται να τη διαχειριστούν, την υλοποιούν και την εφαρμόζουν στο δήμο μας και αυτό το είδαμε όλα τα προηγούμενα χρόνια και στο δημοτικό συμβούλιο της Πετρούπολης μ ετο πως ακόμη και παρατάξεις και η δημοτική αρχή που μπορεί να συγκρούονται με αυτές τις επιλογές και αυτές τις πολιτικές μια χαρά ψήφισαν και τους προϋπολογισμούς λιτότητας στους δήμους και τα προγράμματα διάλυσης των σχέσεων εργασίας στο δήμο μας και μια σειρά από όλα αυτά που ορίζουν οι πολιτικές των μνημονίων και του τσακίσματος του κόσμου της εργασίας. Από την άλλη πλευρά υπήρχε και εκφράστηκε μία άλλη πολιτική αυτή που θέλουμε και συνεχίζουμε να εκφράζουμε ως Ανυπότακτη Πετρούπολη που λέει ότι πρέπει να συγκρουστούμε τώρα, σήμερα με αυτές τις επιλογές γιατί αυτή είναι η μόνη ρεαλιστική πρόταση για να υπάρξει μία καλύτερη ημέρα για όλους τους εργαζόμενους και τους νέους στο δήμο μας. Αυτή είναι η μόνη ρεαλιστική προοπτική για να υπάρξει μία καλύτερη ζωή ή ζωή που μας αξίζει, η ζωή με αξιοπρέπεια και δικαιώματα. Και σας καλούμε αυτήν την πρόταση να την στηρίξετε και στις δημοτικές εκλογές αλλά κυρίως την επόμενη ημέρα μετά από αυτές για να παλέψουμε όλοι μαζί στο δρόμο και για να ανατρέψουμε ακριβώς αυτή την κατάσταση.

Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗ ΣΙΜΟΥ

Οι προεκλογικοί λόγοι δεν κοστίζουν, δεν φορολογούνται κιόλας, ίσως είναι από τα λίγα πράγματα που δεν φορολογούνται σήμερα για αυτό και με ευκολία μπορεί να πει κανείς το οτιδήποτε. Σε ένα δημόσιο διάλογο όμως όλοι κρινόμαστε και υπάρχει και η απάντηση. Κάποιοι επέλεξαν να μη γίνει αυτό σήμερα. Είναι δικαίωμα καθενός βέβαια αδιαμφισβήτητο, είμαστε ανοιχτοί σε οποιοδήποτε δημόσιο διάλογο, είμασταν άλλωστε θετικοί και από τη πρώτη στιγμή σε μία αντίστοιχή διαδικασία που είχε προτείνει και ο συνδυασμός Πετρούπολη μαζί του κ. Λάππα. Εμείς δεν περιμέναμε την απλή αναλογική περικειμένου να συζητήσουμε με όλους. Για όλα τα σοβαρά ζητήματα που έχουν αν κάνουν με το δήμο, τη χωματερή, τα ελεύθερα οικόπεδα, τι πρέπει να οικοδομηθεί που, το σχέδιο βιώσιμης αστικής κινητικότητας, τις καταπατήσεις στο Ποικίλο Όρος κάθε φορά καλούσαμε τους επικεφαλής των παρατάξεων και τους αυτόνομους δημοτικούς συμβούλους προκειμένου να συζητήσουμε να πάρουμε γνώμες και απόψεις. Συμμαχήσαμε με όλο τον λαό με τους φορείς με τα σωματεία της πόλης με τον καθένα δημότη και δώσαμε μάχες απέναντι σε αυτά τα οποία προείπα κάτι τι οποίο δεσμευόμαστε ότι θα κάνουμε και πρέπει να το κάνουμε όλοι μαζί τα επόμενο διάστημα καθότι τα μεγάλα προβλήματα που έχουν ψηφιστεί και από αυτή τη κυβέρνηση και από τις προηγούμενες είναι εδώ. Τα τοπικά ζητήματα που όμως συνδέονται με κεντρικότερα και ξαναλέω είναι η διαχείριση των απορριμμάτων, είναι οι καταπατήσεις και οι ιδιωτικοποιήσεις στο βουνό και όχι μόνο, είναι εδώ και πρέπει ο πετρουπολιώτικος λαός μαζί με μία δημοτική αρχή που έχει αποδείξει ότι αγωνίζεται στο πλευρό του να προσπαθήσουμε να τα μπλοκάρουμε να τα φρενάρουμε και γιατί όχι να έχουμε και κατακτήσεις. Συνεχίζουμε στο δρόμο που έχουμε ανοίξει ήδη από το 2011 της φιλολαϊκής πολιτικής της φοροελάφρυνσης για τον πετροπουλιώτικο λα, για τα νέα ζευγάρια και βέβαια με έργα υποδομής έργα ουσίας τα οποία για πάρα πολλά χρόνια λείπουν από την πόλη μας όπως το κτίσιμο παιδικών σταθμών, οι ασφαλτοστρώσεις ή δημιουργία αθλητικών εγκαταστάσεων, παιδικών χαρών και μία σειρά άλλα.

 

Η ΔΗΛΩΣΗ ΜΑΝΟΥ ΣΥΛΛΙΓΝΑΚΗ

Και εμείς περιμέναμε σήμερα να γίνει ένας διάλογος γιατί είμαστε και η πιο νέα παράταξη μόλις έξι μηνών, περιμέναμε τους συνυποψήφιους όλους να είναι εδώ. Η επιθυμία μας ήταν αυτή καις το πρώτο debate που υπήρχε από μία άλλη παράταξη ως πρόταση. Θα θέλαμε να γνωριστούμε θα θέλαμε να πούμε τις απόψεις μας, δυστυχώς δεν μας δίνετε απόψε αυτή η ευκαιρία. Από την 5η Νοέμβρη που κάναμε την ιδρυτική μας είμαστε στους δρόμους προσπαθούμε να πούμε στους πολίτες ποιοι είμαστε. Είμαστε η μοναδική νέα αυτοδιοικητική παράταξη και θέλουμε να γνωριστούμε και να κερδίσουμε την ψήφο των πολιτών για να μπορούμε να δώσουμε μέσα στο δημοτικό συμβούλιο την επόμενη ημέρα τη φωνή των πολιτών.

 

ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ WEST-ATHENS.GR

Το west-athens.gr πήρε την πρωτοβουλία της διοργάνωσης και διεξαγωγής δημοσίου διαλόγου για τις 16 Μαΐου 2019 των υποψηφίων δημάρχων Πετρούπολης σε ζωντανή μετάδοση με σκοπό να εκφράσουν τις θέσεις τους για το Δήμο και το πολιτικό πρόγραμμα των συνδυασμών τους.

 

Ως εκ τούτου, στις 8 Μαΐου 2019, απευθύναμε κάλεσμα και στους 9 υποψήφιους δημάρχους Πετρούπολης, να λάβουν μέρος στο debate, το οποίο θα μεταδίδαμε ζωντανά, μέσω live streaming στους πολίτες της Πετρούπολης. Το κάλεσμα έγινε μέσω e-mail αλλά και με τηλεφωνική επικοινωνία, όπου και καταγράφηκε η θετική διάθεση και των 9 υποψήφιων δημάρχων να συμμετάσχουν.

 

Τη διαδικασία θα συντόνιζε ο κ. Ορέστης Βέλμαχος, δημοσιογράφος του thepressproject.gr

 

Μετά την καθολική αποδοχή των υποψηφίων στο κάλεσμα, η ομάδα του west-athens.gr απέστειλε εγγράφως σε όλους με σαφήνεια τους όρους της διαδικασίας διεξαγωγής του διαλόγου:

 

«Σε συνέχεια της θετικής διάθεσης σας στην πρόσκληση του west-athens.gr για την συμμετοχή σας σε δημόσιο διάλογο, ενόψει των δημοτικών εκλογών, σας αποστέλλουμε λεπτομέρειες επί της διαδικασίας.

 

Το debate θα διεξαχθεί  την  Πέμπτη 16 Μαΐου και ώρα 7.30 μ.μ. στο χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Πετρούπολης και θα προβληθεί μέσω live streaming από την ιστοσελίδα west-athens.gr.

 

Οι ερωτήσεις που θα τεθούν σε κάθε υποψήφιο θα είναι 4 επί των θεμάτων: Περιβάλλον, Κοινωνική Πολιτική- Παιδεία- Υγεία, Διοίκηση- Οικονομική Πολιτική και Διαχείριση Δήμου- Κατάσταση Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Ποιότητα Ζωής- Ελεύθεροι Χώροι.

 

Η διάρκεια της κάθε απάντησης των υποψηφίων επί των ερωτήσεων ορίζεται αυστηρά στο 1,5 λεπτό. Με την ολοκλήρωση του κύκλου ερωτήσεων, ο κάθε υποψήφιος θα έχει στη διάθεση του 1 λεπτό να μεταφέρει το δικό του μήνυμα στους δημότες της Πετρούπολης.

 

Τέλος, παρότι η διαδικασία θα είναι κλειστή,  έχετε την δυνατότητα να προσκαλέσετε έως 5 άτομα του περιβάλλοντος σας.»

 

Ενώ βρισκόμασταν σε διαδικασίες προετοιμασίας του DEBATE, την Τετάρτη 15 Μαΐου ο κ. Βλάχος έκανε την παρακάτω ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook:

 

«Κλήθηκα να συμμετάσχω σε συζήτηση (debate) μεταξύ των υποψηφίων στις δημοτικές εκλογές, Δήλωσα κατ αρχήν ΝΑΙ. Μετά όμως την εύλογη άρνηση συμμετοχής του νυν Δημάρχου (ασαφείς όροι συζήτησης) αλλά και άλλων υποψηφίων, δεν έχει νόημα η συμμετοχή μου.»

 

Ενώ ακολούθως μας κάλεσε τηλεφωνικά για να μας αναφερει ότι τελικά δεν θα δώσει το παρών στο DEBATE.

 

Τις επόμενες ώρες επικοινωνήσαμε εκ νέου με τους υπόλοιπους 8 υποψήφιους. Καταγράφτηκε μια δυσκολία στην επικοινωνία με τον κ. Ταλιούρα και τον κ. Σκαλιστήρα Μετά από συνεχή τηλεφωνήματά μας, την Πέμπτη 16 Μαΐου, λίγες ώρες πριν το DEBATE, επιτέλους επικοινωνήσαμε  με τον κ. Σκαλιστήρα ο οποίος μας δήλωσε ότι δεν θα παραστεί τελικά στο DEBATE αλλά και με τον κ. Ταλιούρα ο οποίος δήλωσε προβληματισμένος μεν, αλλά ότι τελικά θα έρθει στο DEBATE.

 

Καταγράφτηκε επίσης μια προσπάθεια από τον κ. Βλάχο – ενώ δεν είχε εκφράσει καμία διαφωνία με τους όρους διεξαγωγής του debate, κατόπιν εορτής, να διασπείρει φήμες περί μη ίσων όρων, περί μη τήρησης του fair play, περί διαδικασίας παρωδίας κλπ.

 

Επειδή σκοπός μας είναι η καλύτερη δυνατή ενημέρωση των πολιτών του δήμου και εκτιμούμε πως η λογική «ήθελα να πάω, αλλά αφού δεν θα πας εσύ δεν θα πάω – κι εγώ ήθελα πάρα πολύ να πάω, αλλά αφού δεν θα πας εσύ ούτε κι εγώ θα πάω» δεν συμβάλει σε αυτή την κατεύθυνση, ζητάμε απαντήσεις στα παρακάτω ερωτήματα:

 

Ποιοι είναι οι ασαφείς όροι συζήτησης κ. Βλάχο (δήλωσή σας στο facebook στις 15 Μαΐου) όταν από τις 10 Μαΐου έχετε ενημερωθεί αναλυτικά για αυτούς τους όρους (4 θεματικές, απαντήσεις από 1,5 λεπτό ο κάθε υποψήφιος, 5 προσκλήσεις ο κάθε υποψήφιος) έχοντας συμφωνήσει με τους όρους αυτούς;

Ποια είναι η μη τήρηση του fair play κ. Βλάχο (δήλωσή σας στο facebookστις 15 Μαΐου); Τέτοια τεχνάσματα είναι αστεία για να πάιξετε με την αξιοπιστία του west-athens.gr.

Γιατί κ. Σκαλιστήρα σας ψάχναμε και σε συνεχείς τηλεφωνικές μας κλήσεις η απάντηση ήταν «δεν μπορώ τώρα, καλέστε με αργότερα»;

Γιατί κ. Ταλιούρα σας ψάχναμε (πιο εύκολα θα βρίσκαμε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας) και τελικά όταν σας βρήκαμε την Πέμπτη το μεσημέρι (λίγες ώρες πριν τη διεξαγωγή του debate) μας απαντήσατε ότι θα έρθετε, ενώ δεν ήρθατε και δεν μπήκατε καν στον κόπο ακόμα και σήμερα (Παρασκευή 16 Μαΐου) να μας εξηγήσετε γιατί δεν ήρθατε;

Γιατί κ. Ταλιούρα ενώ ισχυρίζεστε ότι ήσασταν ο 1οςπου είχατε καλέσει όλους τους υποψήφιους δημάρχους σε δημόσιο διάλογο, τελικά ήσασταν απών, ενώ είχατε δηλώσει ό,τι θα είστε εκεί στις 7.20μμ;

Γιατί κ. Βλάχο, κ Σκαλιστήρα και κ. Ταλιούρα ενώ συμφωνήσατε με τους όρους διεξαγωγής του debate, δεν θέσατε καμιά διαφωνία επί αυτών των όρων ούτε γραπτώς ούτε τηλεφωνικώς, δηλώσατε ότι θα έρθετε αλλά τελικά την τελευταία στιγμή αποφασίσατε τελικά να μην έρθετε;

Γιατί αγαπητοί κύριοι, παίξατε την κολοκυθιά μεταξύ σας, «ήθελα να έρθω αλλά αφού δεν θα έρθουν οι άλλοι, τελικά δεν θα έρθω».

Γιατί δεν ήσασταν από την αρχή καθαροί στο ότι δεν θα έρθετε;

Η ουσία είναι μία. 6 υποψήφιοι δήμαρχοι βρέθηκαν στο Πολιτιστικό Κέντρο για τη διεξαγωγή του δημοσίου διαλόγου. 3 υποψήφιοι δήμαρχοι ήταν απόντες. Θα απαντήσουν για ποιούς λόγους δεν παραβρέθηκαν σε ένα δημόσιο διάλογο μπροστά στους πολίτες της Πετρούπολης; Φοβήθηκαν; Κι αν ναι, τι ακριβως φοβήθηκαν;

 

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους 6 υποψήφιους δημάρχους, τον κ. Λάππα, τον κ. Μπουσούνη, τον κ. Σακούτη, τον κ. Σαμοθρακίτη, τον κ. Σίμο και τον κ. Συλλιγνάκη που έδωσαν το παρόν στο Πολιτιστικό Κέντρο της Πετρούπολης για  τη διεξαγωγή του δημοσίου διαλόγου και να τους ζητήσουμε συγνώμη για την ταλαιπωρία που υπέστησαν.

 

Επίσης, θα θέλαμε να ζητήσουμε συγνώμη από το κοινό μας/ πολίτες της Πετρούπολης οι οποίοι ανέμεναν να διεξαχθεί ένας πολύτιμος διάλογος για την Πετρούπολη.

 

Το ύφος χιλίων καρδιναλίων, η διασπορά ανυπόστατων φημών και το υπέρ-εγώ ορισμένων ανθρώπων που θέλουν να διοικήσουν το Δήμο, μόνο σεβασμό δεν επιδεικνύει απέναντι στους πολίτες των οποίων διεκδικούν την ψήφο.

 

Περιμένουμε απαντήσεις. Όχι εμείς. Οι πολίτες της Πετρούπολης. Απαντήσεις καθαρές και σαφείς.