Home Άρθρα Κικιρικου KIKIΡΙΚΟΥ! ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΣΤΟΠ!
KIKIΡΙΚΟΥ! ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΣΤΟΠ!

KIKIΡΙΚΟΥ! ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΣΤΟΠ!

0
0

ΚΙΚΙΡΙΚΟΥ! Κοτοπουλάκια μου στρουμπουλά καλό φθινόπωρο! Η αλήθεια είναι ότι μου λείψατε… Βλέπετε φέτος οι καλοκαιρινές διακοπές όλων μας ήταν long life μετά την άρση των capital control από τον Κυριάκο μας, τον απελευθερωτή των κεφαλαίων μας! Όνειρο ζω μην με ξυπνάτε, που τραγουδούσε και ο Χατζηγιάννης! Βέβαια εμείς μπορεί να ζήσαμε ένα καλοκαίρι θαύμα για κάποιους το καλοκαίρι ήταν δράμα… Να για τη νέα δημοτική αρχή μιλάω που με το καλημέρα έπεσε στα βαθιά… Το θέμα είναι ότι όχι μόνο επέπλευσε, αλλά κολύμπησε κιόλας και βγήκε σώα!

ΚΙΚΙΡΙΚΟΥ! Με γρήγορα αντανακλαστικά και με ανοιχτά αυτιά αποδεικνύεται η νέα διοίκηση. Βρήκε λύση για τη στέγαση του 2ου Λυκείου με λίγο σπρώξιμο βέβαια (κυβερνητικό και όχι μόνο), έκανε συνέλευση και άκουσε τα προβλήματα στην παραμελημένη –  η αλήθεια είναι – Αγία Τριάδα, έβγαλε το πλυντήριο κάδων, έβγαλε τις αυτοκινούμενες σκούπες στις πλατείες. Γενικά τα πάει καλά στα πρώτα της βήματα.

Βέβαια αυτά είναι απλά δείγματα καλών προθέσεων. Γιατί οι ανάγκες της πόλης είναι μεγάλες, οι υποσχέσεις στο λαό της Πετρούπολης είναι πιο μεγάλες και οι προσδοκίες που έχουν οι πολίτες ακόμη μεγαλύτερες…

Ένα θα σας πω μόνο ότι αν γίνουν όλα αυτά που άκουσα στη λαϊκή συνέλευση στην Αγία Τριάδα η χώρα μας θα αποκτήσει και δεύτερη Νέα Ελβετία…

ΚΙΚΙΡΙΚΟΥ! Με μία νέα συνέντευξη Τύπου επέστρεψε ο Δημήτρης Ταλιούρας από τις διακοπές του! Το ραντεβού το είχε δώσε από τον Ιούνιο. Μαζί σας από Σεπτέμβριο, όπως έκαναν παλιά οι κινηματογράφοι… Με νέα επεισόδια στο σίριαλ «Εγώ πότε θα γίνω δήμαρχος», κατά το ρητορικό ερώτημα της Δήμητρας Παπαδοπούλου «Εγώ πότε θα γίνω μάνα». Τα λέει από δω, ο αγαπητός Δημήτρης, τα λέει από κει, αλλά φως δεν βλέπει. Μπορεί να έχει δίκιο σε πολλά από όσα λέει, το θέμα είναι ότι δεν του αποδίδουν τη δικαιοσύνη που ζητάει οι πολίτες της Πετρούπολης. Σε ένα πάντως που λέει έχει 100% δίκιο. Ότι τα προβλήματα της πόλης από το 2002 παραμένουν τα ίδια και άλυτα και αυτή είναι η πικρή δικαίωσή του.

ΚΙΚΙΡΙΚΟΥ!  Το θέμα είναι τι θα γίνει από δω και εμπρός. Το ξεκαθάρισε ο γιατρός! Η ΔΑΚ είναι εδώ ενωμένη, δυνατή. Και δεν χαρίζεται (για τον Λάππα ήταν αυτό), δεν κληρονομείται (στον υιο), δεν τεμαχίζεται (προς επίδοξους οκοπεδοφάγους). Όποιος θέλει ας έρθει να κάνει το αγροτικό του και βλέπουμε…

ΚΙΚΙΡΙΚΟΥ! Βέβαια η αλήθεια είναι ότι ένα «φλερτάκι» το βλέπουμε να αναπτύσσεται μετεκλογικά μεταξύ της ΔΑΚ και της Πετρούπολη Μαζί. Είδαμε τον Ταλιούρα να προτείνει τον Λάππα για αντιπρόεδρο στο Δημοτικό Συμβούλιο, τον Λάππα να πηγαίνει στη συνέντευξη Τύπου του Ταλιούρα και γενικά ο ένας να κλείνει τα μάτι στον άλλον.  Υπήρξε και προεκλογικά ένα ιδιότυπο φλερτ αλλά το έπαιξαν δύσκολες και οι δύο παρατάξεις και χάθηκε η μεγάλη ευκαιρία! Τώρα χρειάζεται υπομονή μιας τετραετίας!

ΚΙΚΙΡΙΚΟΥ! Από την άλλη ο Ταλιούρας στη συνέντευξη Τύπου έκανε ένα άνοιγμα και προς τη ΡΑΚ και προς τους Ενεργούς Πολίτες, και στο δημοτικό συμβούλιο είδαμε τον Μπουσούνη να συμφωνεί με την τοποθέτηση του Λάππα. Οσμίζομαι καμία μεγάλη σύμπραξη και να σχηματίζεται ισχυρό μπλοκ αντιπολίτευσης. Ίδωμεν ο προϋπολογισμός θα έρθει σύντομα… Και ακόμη πιο σύντομα θα έρθουν οι αυξήσεις στις εισφορές στο κολυμβητήριο που θέλει να φέρει η νέα διοίκηση. Για να δούμε θα περάσουν…

ΚΙΚΙΡΙΚΟΥ! Ποιητική και λογοτεχνική ήταν η απάντηση από το δήμαρχο στον Δημήτρη Ταλιούρα για τη συνέντευξη Τύπου.

Με Καβάφη και Ουίλιαμ Σέξπιρ απάντησε ο δήμαρχος Στέφανος Βλάχος στα όσα είπε ο Δημήτρης Ταλιούρας στην πρόσφατη συνέντευξη Τύπου
«Κι αν δεν μπορείς να κάμεις τη ζωή σου όπως την θέλεις τούτο προσπάθησε τουλάχιστον όσο μπορείς: μην την εξευτελίζεις… (Καβάφης)

Όταν φεύγουν τρέχοντας συνεργάτες σου «κάτι τρωτό υπάρχει στο Βασίλειο της Δανιμαρκίας. (Ουίλιαμ Σαίξπηρ).

Αμ τι άλλο πολυδιαβασμένος είναι ο  καλός μας ο δημαρχούκος. Πρέπει όμως να φροντίσει να παρουσιάζεται διαβασμένη και η διοίκηση του, γιατί στην πρώτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, πιάστηκε ουκ ολίγες φορές απροετοίμαστη, προκαλώντας τα πειράγματα και τα σχόλια των δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης.

ΚΙΚΙΡΙΚΟΥ! Διαβασμένος επίσης πρέπει να έρχεται και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, γιατί δεν ήταν και η καλύτερη εικόνα αυτή που είχαμε στην πρώτη συνεδρίαση. Πολίτες να κάθονται μπροστά από το προεδρείο και να μιλούν στο κινητό, μόνο καφέ δεν παρήγγειλαν και τσιγάρο δεν άναψαν.

Και τώρα που είπα τσιγάρο θυμήθηκα τη διαδικτυακή αντιπαράθεση που είχε ο αντιπρόεδρος με συμπολίτες μας από τους οποίους ζητούσε να κατονομάσουν τους δημοτικούς συμβούλους που βγήκαν εκτός αιθούσης για τσιγάρο, την ώρα που διεξαγόταν η συζήτηση για τη Χωματερή της Φυλής και στο βήμα ήταν φορείς της πόλης.

Και ήταν και επικριτικός ο κ. αντιπρόεδρος απέναντι τους ότι δεν πρέπει οι πολίτες να τσουβαλιάζουν…

Θα λέγαμε στον αγαπητό αντιπρόεδρο πως από το να επικρίνει πολίτες καλύτερα να επικρίνει τους συναδέλφους του, που έδειξαν ασέβεια προς τους φορείς και μικρό ενδιαφέρον στο μείζον πρόβλημα της πόλης που είναι η επέκταση της χωματερής.

Άλλωστε μπορεί και ο ίδιος να τους κατονομάσει, και αν μιλάει για τσουβάλιασμα ο ίδιος και όσοι δεν αντιδρούν το δέχονται… Και δεν είπαμε να μην πάνε για τσιγάρο, ή προς νερού τους, αλλά όταν μιλά ο πολίτης πρέπει να κάνουν υπομονή και να σφίγγουν τα ποδαράκια…

ΚΙΚΙΡΙΚΟΥ! Για να επιστρέψουμε τώρα προς τον πρόεδρο. Καλό είναι να κάνει και μία σύσταση στην αντιδήμαρχο Αθλητισμού και Πολιτισμού ότι δεν είναι ωραία εικόνα να κόβει βόλτες εκνευρισμένη πάνω-κάτω μέσα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, επειδή η συνεδρίαση είχε μεγάλη διάρκεια (αυτό τουλάχιστον φάνηκε). Καλό επίσης είναι να την πληροφορήσουν ότι οι περισσότερες συνεδριάσεις θα διαρκούν τρεις ώρες και περισσότερο. Αν δυσανασχετεί από την πρώτη συνεδρίαση, μπορεί να αποσυρθεί ήσυχα – ήσυχα ότι ώρα επιθυμεί, ή ακόμη και να παραιτηθεί αν της πέφτει βαρύ το πρόγραμμα.

ΚΙΚΙΡΙΚΟΥ! Πάντως διαψεύδονται οι Κασσάνδρες, που έλεγαν ότι δεν θα υπάρχει ομοφωνία σε κανένα θέμα στο οκτωπαραταξιακό Δημοτικό Συμβούλιο. Στο πλέον σοβαρό και κρίσιμο για την πόλη μας θέμα της επέκτασης της Χωματερής όλοι τάχθηκαν υπέρ ενός ενιαίου και αδιαιρέτου μετώπου με φυσικό αρχηγό το δήμαρχο!

 ΚΙΚΙΡΙΚΟΥ! Εντάξει τώρα για να τη δικαιολογήσουμε και λίγο τη διοίκηση, η αλήθεια είναι ότι δέχθηκε καταιγισμό ερωτήσεων από τους συμβούλους της αντιπολίτευσης. Μέτρησα περί τις 30… Άλλες σοβαρές και άλλες ήσσονος σημασίας.

Και αυτό προκάλεσε τον εκνευρισμό πολλών από τη διοίκηση, αλλά αυτό θα είναι το παιχνίδι και οφείλουν να το δεχθούν.

ΚΙΚΙΡΙΚΟΥ! Μία από τις ερωτήσεις που έκανε τζιζ όμως ήταν αυτή που έκανε ο γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου προς την αντιδήμαρχο Διοίκησης για κάποιες θέσεις εργασίας που είχε προκηρύξει η προηγούμενη διοίκηση και χρειαζόταν να επικυρωθεί η απόφαση. Εκεί λοιπόν ο κ. Χρυσικός ρώτησε αν αυτές οι θέσεις είναι για εργαζόμενους που θα προσληφθούν, ή για εργαζόμενους που θα ανανεωθεί η σύμβασή τους. Η απάντηση που δόθηκε από πλευράς διοίκησης δεν ήταν ξεκάθαρη, προκαλώντας την ελεγχόμενη  «έκρηξη» του κ. Χρυσικού που είπε ότι ίδιος έχει θέμα με  την πολυετή ανανέωση συμβάσεων και ότι πρέπει να συζητηθεί ότι αν συγκεκριμένοι εργαζόμενοι είναι αναγκαίοι για τον δήμο. Κάπου εκεί υπήρξε και η παρέμβαση από τον Νίκο Σακούτη που είπε ότι υπάρχουν υπάλληλοι που τους ανανεώνεται επί 15ετίας η σύμβαση και ότι αυτό αποτελεί απόφαση της ΚΕΔΕ.

ΚΙΚΙΡΙΚΟΥ! Η ουσιαστική απάντηση επ’ αυτού πάντως ήρθε εκτός αιθούσης στα πηγαδάκια που σχηματίστηκαν μετά το πέρας της συνεδρίασης. «Κλάψτους αυτούς», μονολόγησε και κούνησε το κεφάλι καληνυχτίζοντας…

ΚΙΚΙΡΙΚΟΥ! Άντε καληνύχτα από τον αγαπημένο σας πετεινό, και επειδή το ξύδι μας τελείωσε, εμείς ότι κι αν ήπιαμε νερό κι αλάτι…