Home Πετρούπολη N. ΣΑΚΟΥΤΗΣ: «ΚΥΡΙΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΑΓΚΑΣΤΟΥΜΕ ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΟΥΜΕ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ!»
N. ΣΑΚΟΥΤΗΣ: «ΚΥΡΙΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΑΓΚΑΣΤΟΥΜΕ ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΟΥΜΕ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ!»

N. ΣΑΚΟΥΤΗΣ: «ΚΥΡΙΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΑΓΚΑΣΤΟΥΜΕ ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΟΥΜΕ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ!»

0
0

Ο ΝΙΚΟΣ ΣΑΚΟΥΤΗΣ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΤΗΣ ΚΕΔΕ ΣΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΚΑΙ ΕΘΙΞΕ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΚΑΙ ΑΤΤΙΚΗΣ

 

Την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη είχε ο δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της ΡΑΚ, Νίκος Σακούτης στα πλαίσια της συνάντησης της αντιπροσωπείας της ΚΕΔΕ με τον Πρωθυπουργό.

 

Ο κ. Σακούτης έθιξε σημαντικά προβλήματα που απασχολούν την Πετρούπολη αλλά και τη Δυτική Αθήνα, όπως η διαχείριση των απορριμμάτων. Όπως αναφέρει ο Νίκος Σακούτης σε ανάρτησή του στο facebook: «Στη σημερινή συνάντηση της αντιπροσωπείας της ΚΕΔΕ, αποτελούμενη από το προεδρείο και τους επικεφαλής των παρατάξεων ,με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη τους αρμόδιους υπουργούς και τους συνεργάτες τους, μου δόθηκε η δυνατότητα ως εκπρόσωπος του «ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΑΙΡΕΤΩΝ» να θίξω τα σημαντικά ζητήματα των οικονομικών των ΟΤΑ, την ανάγκη άμεσης πρόσληψης μόνιμου προσωπικού για την κάλυψη των μεγάλων κενών των υπηρεσιών των δήμων και κυρίως το μεγάλο πρόβλημα, ιδιαίτερα για την Αττική, της διαχείρισης των απορριμμάτων. Τόνισα ότι η σχεδιαζόμενη προώθηση «λύσεων» που αναγγέλθηκαν, ανάμεσα στα άλλα, και δύο νέων εργοστασίων στη ΦΥΛΗ (το ένα καύσης) και δύο στο ΣΧΙΣΤΟ (το ένα καύσης) θα προκαλέσουν ακόμη μεγαλύτερη επιβάρυνση των υποβαθμισμένων περιοχών και ιδιαίτερα της Δυτικής Αθήνας και Δυτικής Αττικής. Η δημιουργία των δύο νέων εργοστασίων στη ΦΥΛΗ, η διαιώνιση της λειτουργίας της ΟΕΔΑ ΦΥΛΗΣ με τον ένα και μοναδικό ΧΥΤΑ για πολλά χρόνια ακόμη – αντί της οριστικής παύσης λειτουργίας της εγκατάστασης – θα καταστήσει τη ζωή στην ευρύτερη περιοχή αβίωτη. Αναμένουμε τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, μιας και στη σημερινή συνάντηση δεν πήραμε απαντήσεις».

 

Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΔΙΑΥΛΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – ΚΕΔΕ

Οι πρωτοβουλίες της κυβέρνησης και η ανάγκη για βαθύτερη συνεργασία της κεντρικής διοίκησης και της τοπικής αυτοδιοίκησης βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του Πρωθυπουργού με την ΚΕΔΕ.

Ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε πως θα πρέπει να υπάρχουν εμπιστοσύνη, καλή πιστη και ανοιχτοί δίαυλοι ανάμεσα σε κυβέρνηση και ΚΕΔΕ ώστε να επιλύονται τα προβλήματα των δήμων άμεσα.

Επίσης τόνισε ότι υπάρχει η βούληση να αναθεωρηθούν πτυχές του Νόμου 4412 για τις Δημόσιες Συμβάσεις Έργων, Προμηθειών και Υπηρεσιών -σε βάθος τριμήνου- ώστε να επιταχυνθεί το έργο των Δήμων, χωρίς να αμφισβητηθούν οι πρόνοιες για τη διαφάνεια.

Τέλος δήλωσε πως θα εξεταστούν οι προτάσεις για τα χρηματοδοτικά εργαλεία που θα αφορούν στο νέο ΕΣΠΑ 2021-2027, η εμπλοκή των Δήμων στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, αλλά και η πρόθεση της Κυβέρνησης για μεταφορά της είσπραξης του ΕΝΦΙΑ από την Κεντρική Διοίκηση στην Πρωτοβάθμια Τοπική Αυτοδιοίκηση.

 

Τ. ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟΣ: ΟΙ ΔΗΜΟΙ ΠΥΛΩΝΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος μιλώντας στη σύσκεψη επισήμανε πως κυβέρνηση και Αυτοδιοίκηση με τους διακριτούς ρόλους τους έχουν τον ίδιο στόχο: να καταστήσουν τους Δήμους πυλώνες ανάπτυξης και κοινωνικής συνοχής. Το 2020, τόνισε,  με τη στήριξη του Πρωθυπουργού, θα είναι μια μεταρρυθμιστική χρονιά με νέα νομοθετήματα που θα μεταφέρουν πόρους, αρμοδιότητες και προσωπικό στην Αυτοδιοίκηση και θα ενοποιούν και αξιοποιούν όλο το θεσμικό πλαίσιο. Τέλος υπογράμμισε ότι θα υλοποιηθεί από το Υπουργείο Εσωτερικών, με τη συνεργασία της ΚΕΔΕ, ένα μεγάλο αναπτυξιακό πρόγραμμα έργων.