Home Πετρούπολη Επείγουσα ανάγκη για φιλοξενία ή υιοθεσία 50 αδέσποτων από το Καταφύγιο Ζώων
Επείγουσα ανάγκη για φιλοξενία ή υιοθεσία 50 αδέσποτων από το Καταφύγιο Ζώων

Επείγουσα ανάγκη για φιλοξενία ή υιοθεσία 50 αδέσποτων από το Καταφύγιο Ζώων

0
0

Προσωρινή ή μόνιμη στέγη 50 σκυλιά που φιλοξενούνταν στο καταφύγιο ζώων της Πετρούπολης στην Αγία Τριάδα! Μετά από καταγγελίες που έγιναν υπήρξε παρέμαβση του δασαρχείου και εντολή εισαγγελέα βάση της οποίας ο δήμος υποχρεώνεται να το γκρεμίσει άμεσα.

Ο Δήμος Πετρούπολης ζήτησε παράταση τεσσάρων μηνών ώστε να γίνουν προσπάθειες ώστε να υιοθετηθούν όσα περισσότερα ζώα είναι δυνατόν.

Η εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος Ειρήνη Λάμπου μίλησε στον ΜΑΧΗΤΗ για το θέμα και τόνισε πως η δημοτική αρχή πιέζει τις αρμόδιες υπηρεσίες ώστε να δοθεί παράταση, καθώς δεν υπάρχει άλλος χώρος στην Πετρούπολη για να φιλοξενηθούν ζώα, και δεν υπαρχει διαθέσιμος χώρος για να δημιουργηθεί άλλος χώρος φιλοξενίας , ακθώς εκτός αστικού ιστού οι χώροι είναι δασικοί.
Η κ. Λάμπου επισήμανε επίσης ότι η δημοτική αρχή είναι κατά εγκαταστάσεων που φιλοξενούνται μαζικά τα ζώα, στριμωγμένα μέσα σε κλουβιά και είναι υπέρ των υιοθεσιών. Ήδη όπως μας είπε έχουν προχωρήσει 13 υιοθεσίες και γίνεται προσπάθειες ώστε να υπάρξουν κι άλλες. Επειδή όμως όπως τόνισε δεν είναι εύκολη υπόθεση να βρεθούν κηδεμόνες για 50 ζώα σε μία εβδομάδα, κάνει παράκληση σε όσους συμπολίτες μας μπορούν να φιλοξενήσουν προσωρινά κάποιο ζώο, ώστε να μην καταλήξουν σε κάποιο φιλοζωικό σωματείο που αναγκαστικά θα πρέπει να πειοριστούν σε κλουβιά.

Οι ασυνείδητοι πολίτες

Τέλος η κ. Λάμπου για τις ευθύνες που κατολογίζει στο δήμο μερίδα δημοτών της Πετρούπολης, απαντά ότι αδικούν το δήμο, καθώς μαζί με το φιλοζωικό σωματείο Πετρούπολης , φρόντιζαν, τάιζαν, στείρωναν τα ζώα και γίνονταν κάθε δυνατή προσπάθεια για να τηρούνται οι συνθήκες υγιεινής. Τόνισε όμως ότι επειδή η Πετρούπολη περικλείεται από το Ποικίλο Όρος, πολλοί ασυνήδειτοι ήταν αυτοί που έρχονταν από άλλες περιοχές και παρατούσαν τα ζώα με αποτέλεσμα το τελευταίο διάστημα να αυξηθεί κατά πολύ ο πληθυσμός των αδέσποτων.