Home Πετρούπολη Τον ήρωα πιλότο Γιώργο Μπαλταδώρο θρηνεί η Πετρούπολη
Τον ήρωα πιλότο Γιώργο Μπαλταδώρο θρηνεί η Πετρούπολη

Τον ήρωα πιλότο Γιώργο Μπαλταδώρο θρηνεί η Πετρούπολη

0
0

Τον θάνατο ενός ήρωα το Γιώργο Μπαλταδώρο πιλότο του τραγικού Mirage 2000-5, που κατέπεσε νωρίς το μεσημέρι βορειοανατολικά της Σκύρου, θρηνεί η πόλη μας. Ο 34χρονος Γιώργος Μπαλταδώρος ήταν πατέρας δύο παιδιών και κάτοικος Πετρούπολης. Όσοι τον γνώριζαν μιλούν για έναν ευγενέστατο χαρούμενο άνθρωπο και οικογενειάρχη.

 

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες ο άτυχος χειριστής δεν πρόλαβε να δώσει σήμα πριν χαθεί το στίγμα του αεροσκάφους από τα ραντάρ, ενώ είναι ακόμη άγνωστα τα αίτια πτώσης του μαχητικού αεροπλάνου και οι πρώτες πληροφορίες μιλούν για μηχανική βλάβη ή vertigo του πιλότου.

Διαψεύστηκε από το υπουργείο Εθνικής Αμύνης η αρχική πληροφορία ότι το μαχητικό συμμετείχε σε επιχείρηση αναχαίτισης τουρκικών αεροσκαφών και επέστρεφε στη βάση του.

Ο 34χρονος πιλότος υπηρετούσε στην 114 Πτέρυγα Μάχης της Τανάγρας και είχε γεννηθεί στην Καρδίτσα.

Ο Καμμένος ανακοίνωσε το θάνατο του πιλότου

O υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, με ανάρτηση στο λογαριασμό του στο Twitter επιβεβαίωσε το θάνατο του Έλληνα πιλότου Γιώργου Μπαλταδώρου.

 

Συγκεκριμένα ο ΥΕΘΑ γράφει στην ανάρτηση του:

 

«Ένας Έλληνας πιλότος στο πάνθεον των Ηρώων. Έπεσε υπέρ πίστεως και Πατρίδος μαχόμενος για την προάσπιση της Εθνικής κυριαρχίας και της εδαφικής μας ακεραιτότητας. Η Πατρίδα θρηνούσα υποκλίνεται. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του και σε όλα τα στελέχη της ΠΑ».

Πριν λίγες ημέρες είχε γυριστεί για την ΕΡΤ1 αφιέρωμα για τους 114 Πτέρυγα Μάχης στο οποίο συμμετείχε ο άτυχος πιλότος