Home Πετρούπολη Α.Τ. Πετρούπολης: Βγάλτε τα πέρα μόνοι σας…
Α.Τ. Πετρούπολης: Βγάλτε τα πέρα μόνοι σας…

Α.Τ. Πετρούπολης: Βγάλτε τα πέρα μόνοι σας…

0
0

“Τα περισσότερα παιδιά κάνουν πολεμικές τέχνες και τα βγάζουν πέρα μόνοι τους με τις συμμορίες ρομά”.  Την απίστευτη αυτή απάντηση έδωσε ο αξιωματικός υπηρεσίας του Α.Τ. Πετρούπολης, σε γονείς που κατήγγειλαν επιθέσεις από ομάδες ρομά σε μαθητες σχολείων.

Το γεγονός αυτό κατήγγειλε ο δημοτικός συμβούλος Θεοφάνης Κοτσαμπάς στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικου συμβουλίου Πετρούπολης.  Ζήτησε από τον δήμαρχο της πόλης να παρέμβει στην αστυνομική διεύθυνση Περιστερίου ώστε να αυξηθούν οι περιπολίες στην Πετρούπολη.

Σύμφωνα λοιπον με τον κ. Κοτσαμπά έχουν παρατηρηθεί  κρούσματα επιθέσεων σε μαθητές από ομάδα ρομά που αποτελείται από 10-20 άτομα, η οποία στήνει καρτέρι σε πλατείες (Ηρώ και Στρογγυλή).  Επιδεικνύοντας  επιθετική συμπεριφορά  αλλά ακόμη και υπό την απειλή μαχαιριού αφαιρούν χρήματα και κινητά από μαθητές. Οι γονείς παιδιών που έπεσαν θύματα τέτοιων επιθέσεων προσέφυγαν στο Αστυνομικό Τμήμα Πετρούπολης. Κατήγγειλαν τα περιστατικά για να πάρουν την αποστομωτική απάντηση από τους υπευθύνους ότι δεν υπάρχει διαθέσιμο προσωπικό για να περιπολεί. Και προσπάθησαν να καθησυχάσουν τους γονείς λέγοντας ότι δεν χρειάζεται να ανησυχούν γιατί τα περισσότερα παιδιά γνωρίζουν μποξ και καράτε και τα βγάζουν πέρα μόνοι τους…

 

Η απάντηση του δημάρχου

Ο δήμαρχος Πετρούπολης Βαγγέλης Σίμος επισήμανε ότι και στο παρελθόν είχαν σημειωθεί ανάλογα περιστατικά και για κάποιο διάστημα είχαν αυξηθεί οι περιπολίες. Στη συγκεκριμένη περιόδο όμως το Α.Τ. Πετρούπολης είναι ιδιαίτερα αποδυναμωμένο. ‘ΟΠως τόνισε υπάρχουν μέρες που βρίσκεται στο τμήμα μόνο ο φρουρός!
Τόνισε όμως πως τις προσεχείς ημέρες θα βρεθεί με το νέο διοικητή του τμήματος. Όπως είπε χαρακτηριστικά  κατά την κοινή παρουσία τους στην οδό Πίνδου όπου βρέθηκε το νεκρό βρέφος, ο δήμαρχος του εκάνε μια πρώτη αναφορά των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η πόλη (παραβατικότητα, κυκλοφοριακό). Ο διοικητής του Α.Τ. του είπε πως θα κάνει ότι περνά απ΄το χέρι του για να βοηθήσει και ανανέωσαν το ραντεβού τους για να συζητήσουν πιο διεξοδικά τα τρόπο αντιμετώπισης των προβλημάτων!