Home Πετρούπολη Βαγγ. Σίμος: Συνάντηση με Παν. Σκουρλέτη
Βαγγ. Σίμος: Συνάντηση με Παν. Σκουρλέτη

Βαγγ. Σίμος: Συνάντηση με Παν. Σκουρλέτη

0
0

Τη χρηματοδότηση του δήμου μέσω των προγραμμάτων Φιλόδημος ή ΑΚΣΙΑ συζήτησε ο δήμαρχος Πετρούπολης Βαγγ. Σίμος από τον Παν. Σκουρλέτη σε μεταξύ τους συνάντηση στο υπουργείο Εσωτερικών.

Σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν, ο Δήμος έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για τα προγράμματα «ΦιλόΔημος» ή το ΑΚΣΙΑ για την εξόφληση οφειλών των δήμων από δικαστικές αποφάσεις.
Μάλιστα με ισάριθμες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου έχει εδκηλώσει ενδιαφέρον και για τις τρεις προσκλήσεις που έχουν ενεργοποιηθεί στο πλαίσιο του ΦιλόΔημος ΙΙ, συνολικού ύψους 180 εκατ. ευρώ, για Παιδικές Χαρές, συντήρηση Σχολικών Κτιρίων και Αύλειων Χώρων, προμήθεια μηχανημάτων έργου.

 

Νομοθεσία Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων

Στη συνάντηση συζητήθηκαν, επίσης τα ζητήματα της οργανωμένης προσαρμογής των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης στη νέα Ευρωπαϊκή νομοθεσία για την προστασία των Προσωπικών Δεδομένων.

Ο Υπουργός Εσωτερικών θεώρησε χρήσιμο να δρομολογηθεί η υποστήριξη των ΟΤΑ με έναν οργανωμένο και ενιαίο τρόπο στο ζήτημα της διαχείρισης των Προσωπικών Δεδομένων και δεσμεύτηκε ότι θα εξετάσει τις διαθέσιμες επιλογές για την υλοποίηση αυτού του έργου. Αντίστοιχα, θα υπάρξει επικοινωνία του Δήμου με τους αρμόδιους συμβούλους για τα άλλα ζητήματα.

Να σημειωθεί ότι τον δήμαρχο Πετρούπολης συνόδευσε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου, Βασίλης Κατσιαδράμης.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ