Home Πετρούπολη Β. Σίμος: Ακυρώστε την αξιολόγηση των εργαζομένων
Β. Σίμος: Ακυρώστε την αξιολόγηση των εργαζομένων

Β. Σίμος: Ακυρώστε την αξιολόγηση των εργαζομένων

0
0

Να ακυρώσουν τις εκθέσεις “αξιολόγησης” ζητά με επιστολή προς όλους τους προϊσταμένους των Διευθύνσεων και των Τμημάτων του δήμου, ο δήμαρχος Πετρούπολης Βαγγέλης Σίμος, ώστε να μην υποκύψουν στους εκβιασμούς, όπως έγινε και με την «αξιολόγηση» που είχε επιχειρήσει να εφαρμόσει η προηγούμενη κυβέρνηση.

Ταυτόχρονα, ο δήμος ανακοίνωσε ότι το θέμα της «αξιολόγησης» θα συζητηθεί στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο, την Πέμπτη 12 Οκτώβρη στις 7 το απόγευμα στο Πολιτιστικό Κέντρο του δήμου Πετρούπολης, στο οποίο ο δήμαρχος καλεί όλους τους εργαζόμενους να παραβρεθούν.

Στην επιστολή ο Βαγγέλης Σίμος επισημαίνει ανάμεσα σε άλλα:
«Δεν είναι η πρώτη φορά που η σημερινή κυβέρνηση, όπως ακριβώς και οι προηγούμενες, εκβιάζει τους εργαζόμενους να κάνουν κάτι που θα οδηγήσει σε αυριανές απολύσεις και που θα εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων για κατάκτηση προνομιακών για αυτούς δομών, όπως για παράδειγμα ο τομέας των απορριμμάτων, των κοινωνικών υπηρεσιών, του αθλητισμού κ.ά.
Σε ένα αστικό κράτος, όπου τα ηνία κρατούν οι εφοπλιστές, οι τραπεζίτες και οι βιομήχανοι, γνωρίζουμε πολύ καλά ποιος είναι ο στόχος της “αξιολόγησης”. Πώς αλήθεια μπορεί να γίνει αντικειμενική αξιολόγηση, όταν οι υπηρεσίες είναι υποστελεχωμένες εξαιτίας του “παγώματος” των προσλήψεων μόνιμου προσωπικού από τις κυβερνήσεις των τελευταίων ετών, όταν συνεχίζονται αδιάκοπα οι περικοπές πόρων προς τους δήμους, κάτι το οποίο καθιστά αδύνατη την κάλυψη των λειτουργικών τους αναγκών, αλλά και την αγορά σύγχρονου εξοπλισμού, ο οποίος θα μπορούσε να βελτιώσει την ποιότητα των υπηρεσιών προς τους πολίτες;
Σε καμία περίπτωση δεν συμβιβαζόμαστε και δεν επιβραβεύουμε την τεμπελιά και την αδιαφορία, και σίγουρα ποτέ δεν διαμορφώσαμε θέση που να λέει ότι είμαστε ενάντια σε κάθε έλεγχο στα εργασιακά καθήκοντα κάθε υπαλλήλου.
(…) Είναι γνωστό, ότι αρκετοί δήμοι έχουν προχωρήσει σε ιδιωτικοποιήσεις των υπηρεσιών τους και ότι και στο δήμο μας έρχονται συχνά προτάσεις για αγορές των δομών του από επιχειρήσεις και από ιδιωτικούς φορείς, συχνά αρκετά “δελεαστικές”. Και ας θυμηθούμε ποια είναι τα αποτελέσματα στον στενό ή στον ευρύ δημόσιο τομέα, όπου έχουν επιτευχθεί τέτοιου είδους ιδιωτικοποιήσεις. Δεν μετακινήθηκε το κόστος στο λαό; Μήπως οι υπηρεσίες που παρέχονται είναι ποιοτικά υψηλότερες; Αν η σημερινή κυβέρνηση, αλλά και οι προηγούμενες, θέλουν να παρέχουμε υπηρεσίες σύγχρονες, που να καλύπτουν το σύνολο των λαϊκών αναγκών, τότε ας ικανοποιήσουν τα αιτήματα για στελέχωση των δήμων με μόνιμο προσωπικό και να αυξήσουν τα κονδύλια, προκειμένου να καλύπτονται οι ανάγκες του δήμου.
Σας καλώ λοιπόν, έχοντας πλήρη συνείδηση της αγωνίας σας για τις εργασιακές συνθήκες, να μην υποκύψετε σε εκβιασμούς, να σηκώσετε κεφάλι και να ακυρώσετε τις εκθέσεις “αξιολόγησης”, όπως έγινε και με την “αξιολόγηση” που είχε επιχειρήσει να εφαρμόσει η προηγούμενη κυβέρνηση. Οσο συνεχίζουμε να υποκύπτουμε σε εκβιασμούς και διλήμματα και να υποτασσόμαστε σε αντιλαϊκές πολιτικές, τόσο περισσότερο επιτρέπουμε να περάσουν ανώδυνα τα μέτρα συρρίκνωσης των παρεχόμενων από το κράτος υπηρεσιών.
Αυτό που έχει αποδείξει η Ιστορία είναι ότι το οργανωμένο λαϊκό κίνημα μπορεί να καταφέρει να ακυρώσει ή να μην επιτρέψει να ψηφιστεί οποιοσδήποτε αντεργατικός νόμος.
Σας καλώ λοιπόν, για άλλη μια φορά, να μην υποκύψετε στην προωθούμενη “αξιολόγηση”, η οποία δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την επαγγελματική στήριξη των δημοτικών υπαλλήλων και φυσικά ούτε με την παροχή ποιοτικών δημόσιων υπηρεσιών».