Home Πετρούπολη Β. Σίμος: Ζήτησε περισσότερα δρομολόγια προς μετρό και προαστιακό από τον ΟΑΣΑ!
Β. Σίμος: Ζήτησε περισσότερα δρομολόγια προς μετρό και προαστιακό από τον ΟΑΣΑ!

Β. Σίμος: Ζήτησε περισσότερα δρομολόγια προς μετρό και προαστιακό από τον ΟΑΣΑ!

0
0

Την σύνδεση της γραμμής 700 με το μετρό της Ανθούπολης και τη σύνδεση με σταθμό του προαστιακού  ζήτησε από τον ΟΑΣΑ ο δήμαρχος Πετρούπολης.

Την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2018 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του δημάρχου Πετρούπολης με τον πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου του ΟΑΣΑ κ. Αν. Ταστάνη, καθώς και με τον συγκοινωνιολόγο κ. Γ. Ποριάζη. Ο κ. Σίμος έθεσε το πολύ σημαντικό ζήτημα της αύξησης της συχνότητας των δρομολογίων. Τόνισε ότι είναι επιτακτική η ανάγκη να γίνουν τροποποιήσεις σε όλες τις λεωφορειακές γραμμές της Πετρούπολης, όσον αφορά τις ώρες αναχώρησης και προσέλευσης των λεωφορείων. Στόχος είναι να μην γίνονται καθυστερήσεις των δρομολογίων και να μην δημιουργείται συνωστισμός των πολιτών που χρησιμοποιούν τις συγκοινωνίες.

Αλλαγή της γραμμής 700

Ο δήμαρχος Πετρούπολης επανέλαβε το αίτημα για αλλαγή του δρομολογίου της κυκλικής λεωφορειακής γραμμής 700, έτσι ώστε να υπάρχει ανταπόκριση με τον σταθμό μετρό της Ανθούπολης. Μέχρι σήμερα η γραμμή 700 συνδέεται με το σταθμό του Αγίου Αντωνίου. Όπως υποστήριξε ο κ. Σίμος η εξυπηρέτηση των πολιτών θα είναι καλύτερη, καθώς ο σταθμός της Ανθούπολης είναι ο πιο κοντινός στην Πετρούπολη. Αυτόματα λοιπόν θα αυξηθεί η συχνότητα των δρομολογίων , λόγω μείωσης της συνολικής διάρκειας της διαδρομής, πάντα σε σχέση με τον σταθμό του Αγίου Αντωνίου. Ταυτόχρονα, όμως, θα πρέπει να ληφθεί υπόψη και το γεγονός ότι αρκετοί κάτοικοι μετακινούνται προς την Εφορία του Περιστερίου. Όπως επισήμανε ο δήμαρχος στον κ. Ταστάνη, έχει παρέλθει αρκετό διάστημα από την τελευταία έγγραφη όχληση του δήμου.  Ακόμη, όμως, είναι σε αναμονή της απόφασης του ΟΑΣΑ . Να σημειωθεί ότι υπήρχε αντιπρόταση του Δήμου Περιστερίου για σύνδεση της συγκεκριμένης γραμμής με τον Σταθμό του Περιστερίου.

Σύνδεση με τον προαστιακό

Επιπλέον, ο δήμαρχος Πετρούπολης ζήτησε τη σύνδεση κάποιας λεωφορειακής γραμμής με τον προαστιακό σιδηρόδρομο ώστε να ικανοποιηθούν στο μέγιστο οι ανάγκες μετακίνησης των πολιτών. Αξίζει να σημειωθεί ότι η πρόταση αυτή τέθηκε στο δήμαρχο από αρκετούς πολίτες σε κατά καιρούς συναντήσεις με τον ίδιο, αλλά και σε μια σειρά ηλεκτρονικών μηνυμάτων προς αυτόν. Επίσης την πρόταση είχε καταθέσει στο δημοτικό συμβούλιο ο Χρήστος Κυριάκος δημοτικό σύμβουλο του Πετρούπολη Μαζί. Στο τέλος της συνάντησης, ο δήμαρχος ανανέωσε το ραντεβού του με τον Πρόεδρο του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών για τις 15 Μαρτίου 2018, ημερομηνία κατά την οποία θα μεταβεί πάλι στην έδρα του ΟΑΣΑ, προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία των αιτημάτων του.