Home Πετρούπολη Διακοπή των ασφαλτοστρώσεων στους κεντρικούς δρόμους.
Διακοπή των ασφαλτοστρώσεων στους κεντρικούς δρόμους.

Διακοπή των ασφαλτοστρώσεων στους κεντρικούς δρόμους.

0
0

Σε προσωρινή διακοπή των εργασιών προχώρησαν τα συνεργεία ασφαλτόστρωσης στους κεντρικούς οδικούς άξονες της Πετρούπολης.

Ο λόγος είναι ότι οι εργασίες στους κεντρικούς δρόμους της πόλης μας, διέρχονται λεωφορειακές γραμμές. Επειδή όμως ο ΟΑΣΑ αδυνατεί να προχωρήσει σε αλλαγή των δρομολογίων οι εργασίες πρέπει να γίνονται κατά τη διάρκεια της νύχτας.
Αυτό όμως δεν είναι δυνατόν να επιτευχθεί την παρούσα περίοδο.  Οι εργασίες ασφαλτικών στρώσεων γίνεται μόνο όταν η επιφάνεια είναι στεγνή με ελάχιστη θερμοκρασία 15 βαθμοί Κελσίου.
Στο επόμενο  χρονικό διάστημα, πρόκειται να συνεχιστούν οι εργασίες που ξεκίνησαν στους μη κεντρικούς δρόμους, στα πλαίσια εργολαβίας του Αναπτυξιακού Συνδέσμου Αττικής (ΑΣΔΑ), όπως στις οδούς Σκουφά, Τσακάλωφ, Πλούτωνος, Θεοκλήτου, Περικλέους, Αγ. Γλυκερίας, Αθ. Διάκου, Θεσσαλίας, Θράκης, Βούτσαλη, Προκοπίου, Βουλγαροκτόνου, Ορεστιάδος, Κρυστάλλη, Κρωπίας, Πανοράματος, Κλεισούρας, 25ης Μαρτίου (από Μ. Μπότσαρη έως την στρογγυλή πλατεία).
Οι προαναφερθείσες εργασίες στους παράπλευρους δρόμους θα συνεχιστούν ως τον Μάρτιο.  Την ίδια περίοδο αναμένεται να ξεκινήσει και η ασφαλτόστρωση σε κεντρικούς δρόμους και λεωφορειόδρομους της πόλης μας. Αφορά τμήματα της 25ης Μαρτίου, της Ανατολικής Ρωμυλίας, της Περικλέους, της Σκουφά και της Μελ. Μερκούρη.

 

Άλλα τεχνικά έργα!

Επιπρόσθετα, σε στάδιο αναμονής για υπογραφή σύμβασης βρίσκονται και άλλες δύο μελέτες που αφορούν σημαντικά τεχνικά έργα στην Πετρούπολη: Η πρώτη έχει τίτλο “ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΩΝ ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΕΛΑΙΩΝ” και αφορά τη διαμόρφωση πεζοδρομίων και τον ορισμό νέου άξονα της οδού Ελαιών, στο τμήμα από την οδό Πρωταγόρα έως την οδό Ζαλόγγου. Ειδικότερα, οι εργασίες αφορούν τοπικές επεμβάσεις για την επισκευή της φθοράς του οδοστρώματος, τη διαμόρφωση των πεζοδρομίων, την εμφύτευση δέντρων κατά μήκος αυτών, την πλακόστρωση όδευσης τυφλών, την τοποθέτηση ραμπών εξυπηρέτησης ΑΜΕΑ, αλλά και την υπόγεια κατασκευή της απαιτούμενης υποδομής για μελλοντική τοποθέτηση φωτιστικών σωμάτων (σωλήνωση, βάσεις φωτιστικών και φρεάτια έλξης καλωδίων).
Η δεύτερη αφορά την “ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΔΡΟΜΩΝ ΑΠΟ ΜΠΕΤΟΝ ΣΕ ΟΔΟΥΣ ΜΕ ΕΝΤΟΝΗ ΚΑΤΩΦΕΡΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ”. Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται να γίνουν εργασίες κατασκευής και ανακατασκευής μπετοδρόμων στην περιοχή της Αγ. Τριάδας, σε οδούς πλακοστρωμένους ή ασφαλτοστρωμένους με έντονη κλίση κατωφέρειας (άνω του 15%), όπου έχουν επανειλημμένως αναφερθεί περιστατικά τροχαίων ατυχημάτων λόγω ολισθηρότητας των οδών.