Home Πετρούπολη Δ. ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ – Β. ΣΙΜΟΣ: ΚΑΛΕΣΜΑ ΝΙΚΗΣ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ
Δ. ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ – Β. ΣΙΜΟΣ: ΚΑΛΕΣΜΑ ΝΙΚΗΣ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ

Δ. ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ – Β. ΣΙΜΟΣ: ΚΑΛΕΣΜΑ ΝΙΚΗΣ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ

0
0

ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΚΑΙ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ ΖΗΤΗΣΕ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ ΣΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ

 

Σε συμπόρευση με το ΚΚΕ κάλεσε τους εργαζομένους και το λαό ο Δημήτρης Κουτσούμπας στην ομιλία του στη Στρογγυλή Πλατεία της Πετρούπολης την Πέμπτη 11 Απριλίου 2018.

Ο Γ.Γ. της ΚΕ του ΚΚΕ ζήτησε από τους πολίτες της Πετρούπολης να ενισχύσουν τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ στις ευρωεκλογές, στις περιφερειακές εκλογές και να συνεχίσουν την παράδοση τόσων χρόνων και να εξλέξουν ξανά κομμουνιστή δήμαρχο!

Στη συγκέντρωση με ομιλητή τον Δημήτρη Κουτσούμπα, χαιρετισμό απηύθυνε και ο δήμαρχος Βαγγέλης Σίμος, και εκ νέου υποψήφιος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Στον χαιρετισμό του ο Βαγγέλης Σίμος ανέφερε:

 

«Συνεχίζουμε στην αγωνιστική Πετρούπολη του Νίκου Παξιμαδά, γιατί η ελπίδα είναι εδώ, στους συνεχιστές του, στους συντρόφους του. Από την εποχή εκείνη, αλλά και μετά, με τον συναγωνιστή μας τον Γιώργο Γιώγο, η Δημοτική Αρχή μαζί με τον πετρουπολιώτικο λαό απέτρεψαν τα σχέδια της τότε κυβέρνησης και νομαρχίας να γίνει χωματερή το Θέατρο Πέτρας και δημιούργησαν έναν πολιτιστικό χώρο, έκαναν αντιπλημμυρικά έργα και αποχετευτικό σύστημα, διασφάλισαν το άλσος μας, σταμάτησαν καταπατητές και έφτιαξαν κοινόχρηστους χώρους, πάρκα, πλατείες, σχολεία και αθλητικές εγκαταστάσεις, όταν σε άλλους δήμους αυτά είναι ακόμα ζητούμενο.

Έτσι, λοιπόν, και σήμερα η “Λαϊκή Συσπείρωση” προσπάθησε και έβαλε εμπόδια, αντιπάλεψε μαζί με το λαό και έχει καθυστερήσει να εφαρμοστούν μια σειρά από αντιλαϊκά μέτρα και νομοσχέδια, που γονατίζουν ακόμα περισσότερο τον εργάτη, τον αυτοαπασχολούμενο, τους νέους και τις νέες.

Συνεχίζουμε ακόμα πιο δυνατοί την αγωνιστική πορεία μας στην Πετρούπολη. Διεκδικούμε φιλολαϊκά μέτρα και μέτρα ανακούφισης για το λαό. Αναβαθμίζουμε την ποιότητα ζωής μας! Γιατί εμείς δεν ήμασταν και δεν είμαστε τα καλά και υπάκουα παιδιά των κυβερνητικών επιλογών που τσακίζουν τα λαϊκά δικαιώματα. Μαζί μας δεν έχουν νταραβέρια τα επιχειρηματικά συμφέροντα.

Μπορούμε λοιπόν να κοιτάμε τον Πετρουπολιώτη και την Πετρουπολιώτισσα στα μάτια και να ζητάμε ξανά τη στήριξή τους στις επερχόμενες εκλογές. Γιατί δεν κοροϊδέψαμε, δεν δώσαμε υποσχέσεις που δεν μπορούν να γίνουν πράξη μέσα στα ασφυκτικά και αντιδραστικά πλαίσια της Τοπικής Διοίκησης, που χρησιμοποιείται για να υλοποιούνται κατευθύνσεις της ΕΕ, με τους δήμους να είναι μάνατζερ, για να ανοίγουν πόρτες στα επιχειρηματικά συμφέροντα, ξεπουλώντας ταυτόχρονα τις υπηρεσίες και τη γη τους.

Είχαμε πει το 2011, είχαμε πει το 2014 και λέμε και τώρα ότι θα ασκήσουμε στάση αντιπολίτευσης σε ό,τι μαυρίζει τη ζωή και την καθημερινότητα του λαού, από το τριπλό μπλοκ που είναι απέναντι στα εργατικά – λαϊκά συμφέροντα, δηλαδή την ΕΕ, την κυβέρνηση και την Περιφέρεια.

Γι’ αυτό παλέψαμε με τους εργαζόμενους του δήμου κόντρα στις ελαστικές σχέσεις εργασίας, για να υλοποιηθεί το πάγιο αίτημά μας για στελέχωση του δήμου με μόνιμο προσωπικό, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες των υπηρεσιών και άρα των δημοτών. Αγώνα που τον στηρίζουμε αποφασιστικά και σήμερα και θα συνεχίσουμε και το επόμενο διάστημα.

Δεν προχωρήσαμε σε ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, δεν μεταφέραμε τα ταμειακά μας διαθέσιμα στην Τράπεζα της Ελλάδας, προκειμένου να εξυπηρετήσει η σημερινή κυβέρνηση το χρέος και τους δανειστές, δεν αυξήσαμε τα δημοτικά τέλη, τα τροφεία και τις συνδρομές, αποδεχόμενοι να είναι ο δήμος φορομπηχτικός μηχανισμός, παρά τις κατευθύνσεις που μας δίνει το ΥΠΕΣ.

Δώσαμε και δίνουμε μάχη να φύγει από δίπλα μας η χωματερή και να μη γίνει νέα χωματερή στο Λατομείο Μουσαμά, αντίθετα απαιτούμε και διεκδικούμε να υπάρχει διαχείριση απορριμμάτων προς όφελος του λαού και όχι του μεγάλου κεφαλαίου.

Δώσαμε και δίνουμε αγώνα να μην καταπατηθεί το Ποικίλο Όρος από ιδιώτες και επιχειρηματικούς ομίλους, αντίθετα προβάλλαμε τη θέση ότι το περιβάλλον πρέπει να είναι δημόσιο αγαθό και να το χαίρεται δωρεάν ο λαός για αθλητισμό και αναψυχή.

Σταθήκαμε με τιμιότητα και αγωνιστικά στα ασφυκτικά θεσμικά και οικονομικά πλαίσια που λειτουργεί η Τοπική Διοίκηση, με περικοπές που φτάνουν στο 65 %, λόγω της μνημονιακής πολιτικής που εφάρμοσαν από το 2009 όλες οι κυβερνήσεις και η σημερινή.

Στον αντίποδα, εμείς καταργήσαμε τα τροφεία στους παιδικούς σταθμούς για όλα τα παιδιά, μειώσαμε ή και καταργήσαμε τα δημοτικά τέλη σε κοινωνικά ευπαθείς ομάδες, καταργήσαμε τη μηνιαία συνδρομή για τα παιδιά στις δράσεις Πολιτισμού και Αθλητισμού και τη μειώσαμε για τους ενήλικες. Συγκρουστήκαμε με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση όταν μας απαγόρευσε να απαλλάξουμε πλήρως τους ανέργους από τα δημοτικά τέλη και καταφέραμε να το υλοποιήσουμε.

Κάναμε έργα, όπως ανακατασκευή παιδικών χαρών και αθλητικών χώρων, ασφαλτοστρώσεις, χτίσαμε 2 παιδικούς σταθμούς και δρομολογήσαμε το χτίσιμο άλλων 2, όπως και ενός Πολιτιστικού Κέντρου. Χωροθετήσαμε το Δημαρχείο και διεκδικούμε να έρθει το Μετρό στην πόλη μας για να εξυπηρετείται ο κόσμος.

Στην Πετρούπολη οι εργαζόμενοι, οι νέοι, οι απόμαχοι της δουλειάς γνωρίζουν μέσα από την πείρα τους πόσο θετικό είναι να βρίσκονται στη διοίκηση του δήμου οι κομμουνιστές και άλλοι αγωνιστές που συμπορεύονται μαζί μας, κόντρα στις κατευθύνσεις να είναι ο δήμος ανώνυμη εταιρεία και ο δήμαρχος μάνατζερ. Εμείς δεν λέμε ότι δεν είναι δική μας αρμοδιότητα μια σειρά προβλήματα που δημιουργούν κεντρικές επιλογές και ο δρόμος ανάπτυξης που υπηρετεί τα κέρδη των λίγων. Γι’ αυτό σταθερά στηρίξαμε τα δικαιώματα και την πάλη του λαού. Γι’ αυτό διευρύναμε το μέτωπο ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά, γι’ αυτό ταυτόχρονα ξεδιπλώσαμε ένα πολύμορφο πολιτιστικό ρεύμα κόντρα στην υποκουλτούρα και τη μιζέρια. Στηρίζουμε τις πρωτοβουλίες που ενισχύουν την κοινή πάλη και την αλληλεγγύη των λαών ενάντια στα βρώμικα ματωμένα σχέδια του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Δεν πρέπει ο λαός να πιστέψει στα κάλπικα διλήμματα και τα ψέματα που έχουν ξεκινήσει και αραδιάζουν όλοι οι άλλοι υποψήφιοι, ανεξάρτητα αν καμώνονται πως είναι ανεξάρτητοι! Η αλήθεια είναι πως είναι μέλη και στελέχη των κομμάτων που έχουν κυβερνήσει και έχουν σοβαρές ευθύνες για την κατάντια του ελληνικού λαού εξαιτίας των πολιτικών που εφαρμόζουν και γιατί πίνουν νερό στο όνομα της ΕΕ. Στόχος τους είναι να μειωθεί κι άλλο η κρατική χρηματοδότηση, να ενισχυθεί η ανταποδοτικότητα, οι ιδιωτικοποιήσεις.

Έχουν αρχίσει εδώ και καιρό να τάζουν και να υπόσχονται, καθώς επίσης και να ρίχνουν λάσπη στη σημερινή Δημοτική Αρχή, προσπαθώντας να μειώσουν το ήθος μας και το κύρος μας μέσα στο λαό. Δεν τους περνάει βέβαια, γιατί ο λαός μας ξέρει και γνωρίζει, στην Πετρούπολη υπάρχει η σφραγίδα των κομμουνιστών.

Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ διατυμπανίζει ότι θα λύσει τα προβλήματα του Πετρουπολιώτη και της Πετρουπολιώτισσας και μάλλον θεωρεί ότι είμαστε “λωτοφάγοι” και δεν θυμόμαστε ότι όχι μόνο δεν τήρησαν καμία από τις προεκλογικές τους δεσμεύσεις (κλείσιμο χωματερής, αντιπλημμυρικά έργα, αναπλάσεις, έργα για υποδομές κλπ.), αλλά αντίθετα η σημερινή περιφερειακή αρχή προέκρινε το Λατομείο Μουσαμά για νέα χωματερή! Πώς είναι δυνατόν αυτοί οι άνθρωποι να επιλύσουν τα προβλήματα που τα έχει δημιουργήσει το ίδιο τους το κόμμα, με την πολιτική που εφαρμόζει;

Παρουσιάζουν ως φιλολαϊκή την πολιτική της κυβέρνησης και της Περιφέρειας, τη στιγμή που ψήφισαν και εφαρμόζουν τον “Κλεισθένη” για τους δήμους, μία δηλαδή πλέον αντιδραστική μεταρρύθμιση, που φορτώνει νέα βάρη στις πλάτες του λαού, προκειμένου να βγει ενισχυμένο το μεγάλο κεφάλαιο και οι επιχειρηματικοί όμιλοι, μέσω των ΣΔΙΤ. Έχοντας η σημερινή κυβέρνηση και Περιφερειακή Αρχή στο ιστορικό τους 100 και πλέον νεκρούς από τις καταστροφικές πλημμύρες και φωτιές, δρομολογούν “ζεστό χρήμα” για το κεφάλαιο, όπως π.χ. να μετατραπεί ο φαληρικός όρμος σε “Αττική Ριβιέρα”, για να έχουν κάπου οι εφοπλιστές να παρκάρουν τα γιοτ τους, τη στιγμή που δίνουν ψίχουλα για αντιπλημμυρικά έργα και αντιπυρική προστασία. Έχουν το θράσος να παρουσιάζονται ως συνεχιστές των δημοκρατικών παραδόσεων της Πετρούπολης. Θα ήταν για γέλια αν δεν ήταν επικίνδυνοι. Οι αριστεροί, οι προοδευτικοί άνθρωποι να τους γυρίσουν την πλάτη. Δεν μπορούν να χαραμίσουν την ψήφο τους σε αυτούς που λειτουργούν ως ντίλερ των ΝΑΤΟικών φονιάδων, που μετατρέπουν την Ελλάδα σε μια απέραντη αμερικανοΝΑΤΟική βάση.

Αντίστοιχα καλούμε τον πετρουπολιώτικο λαό να μην πιστέψει και να κλείσει τα αυτιά του απέναντι στις Σειρήνες του εκπροσώπου της ΝΔ, που συστρατεύτηκε με τους θαυμαστές/χειροκροτητές της εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής. Το κόμμα που τον στηρίζει έχει κυβερνήσει και έχει και αυτό ευθύνη για την κατάντια του ελληνικού λαού και της νεολαίας. Ο πρόεδρός τους, ο κ. Μητσοτάκης, σαν υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης δεν πέρασε μια σειρά από αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις για τους δήμους; Δεν προώθησε απολύσεις; Δεν προώθησε περικοπές; Έχουν και αυτοί δώσει δείγματα γραφής, αφού όταν κυβέρνησαν ήταν υπέρ της ανταποδοτικότητας, υπέρ των απολύσεων, υπέρ των συμπράξεων ιδιωτικού και δημόσιου τομέα και απέδειξαν ότι θα ξεπουλήσουν τα πάντα! Θέλουν χαράτσια και νέες αρμοδιότητες στους δήμους, όπως τον ΕΝΦΙΑ να τον εισπράττουν οι δήμοι.

Επιπρόσθετα, να κλείσει τα αυτιά του απέναντι σε όλους τους υπόλοιπους δήθεν ανεξάρτητους, αδέσμευτους, άχρωμους, ακομμάτιστους, αυτούς που προέρχονται όλοι από την ίδια διοίκηση 2002-2010, που τίποτα προοδευτικό δεν πρόσφερε στην πόλη, αλλά εφάρμοσε την ανταποδοτικότητα, τις ελαστικές σχέσεις εργασίας και δεν παρέδωσε καμία απολύτως υποδομή στη νεολαία και στο λαό της πόλης μας. Και σήμερα ζητάνε αύξηση της τοπικής φορολογίας, ΣΔΙΤ και άλλα, τα οποία έχουν δηλώσει ευθαρσώς και στο ΔΣ.

Ζητούμε λοιπόν από το λαό τη συμπόρευσή του και τον καλούμε το επόμενο διάστημα να δώσει μαζί μας αυτήν τη μάχη, πόρτα – πόρτα, σπίτι – σπίτι, μαγαζί το μαγαζί, ώστε η “Λαϊκή Συσπείρωση” να αναδειχθεί και πάλι διοίκηση του δήμου. Όπως κάνουμε σε όλη την Ελλάδα και ιδιαίτερα στους άλλους τέσσερις δήμους που το ΚΚΕ βρίσκεται στη Δημοτική Αρχή, την Πάτρα, την Καισαριανή, το Χαϊδάρι και τον Κόκκινο Βράχο, την Ικαρία.

“Λαϊκή Συσπείρωση” ξανά στη διοίκηση σημαίνει περισσότερη δύναμη στο πλάι του λαού. Περισσότερη δουλειά γι’ αυτόν το σκοπό.

Κάνουμε πλατύ άνοιγμα και ζητούμε τη στήριξη όλων, ακόμα και αυτών που δεν συμφωνούν σε όλα μαζί μας, ώστε να συνεχίσουμε την ασυμβίβαστη πορεία μας και για τα επόμενα χρόνια.

Ζητούμε από το λαό, ανεξάρτητα από τις επιμέρους επιφυλάξεις του ή ακόμη και διαφωνίες, να κάνει το βήμα και να στηρίξει το ΚΚΕ, να δώσει τη δική του απάντηση και στις τρεις κάλπες, αλλά και γενικότερα, σε όλους τους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές, στα σχολεία, στις σχολές, ώστε να ξημερώσουν για όλους μας καλύτερες μέρες στο μπόι των ονείρων και των ανθρώπων!

Στο δρόμο της σύγκρουσης και της ανατροπής, εκεί βρίσκεται η ομορφιά της ζωής!».

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ: «ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΧΑΡΙΖΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ, ΑΠΟ ΟΣΑ ΕΧΑΣΕ Ο ΛΑΟΣ»

Σε συμπόρευση στις καθημερινές μάχες για το μεροκάμματο, την εργασία, τη μόρφωση, την υγεία, τον πολιτισμό και τον αθλητισμό κάλεσε στην ομιλία του ο Γ.Γ. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.
Μεταξύ άλλων ο κ. Κουτσούμπας ανέφερε:

«Απευθύνουμε κάλεσμα συμπόρευσης στους εργάτες, στους ανέργους, στους ανθρώπους του μόχθου, που ζουν εδώ στις εργατικές – λαϊκές γειτονιές της Δυτικής Αθήνας.

Το κάλεσμά μας είναι κάλεσμα συμπόρευσης στις καθημερινές μάχες. Για το μεροκάματο, στους τόπους δουλειάς. Για τη μόρφωση των παιδιών μας. Για την Υγεία, την Πρόνοια που έχουν ανάγκη οι οικογένειές μας. Για τον Πολιτισμό, τον Αθλητισμό. Για να ζούμε σε ένα ανθρώπινο περιβάλλον.

Γιατί εμείς δεν πρόκειται να τους χαρίσουμε όλα όσα έχασε ο λαός μας στα χρόνια της κρίσης.

Γιατί εμείς θα συνεχίζουμε να διεκδικούμε όλα όσα μπορούμε να έχουμε για να ικανοποιούνται οι σύγχρονες λαϊκές ανάγκες.

Όλοι τους, ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ και τα υπόλοιπα κόμματα του κεφαλαίου θέλουν την επόμενη των εκλογών να έχουν λυμένα τα χέρια και στους δήμους και στις Περιφέρειες και στο επίπεδο της κυβέρνησης, ώστε να συνεχίσουν ανενόχλητοι να στηρίζουν τα κέρδη του κεφαλαίου, τσακίζοντας τους εργαζόμενους και τα δικαιώματά τους.

Στην Πετρούπολη, τόσα χρόνια στη διοίκηση του δήμου τους εμποδίζουμε να περνάνε ατόφια την αντιλαϊκή πολιτική της κεντρικής διοίκησης, της κυβέρνησης, να τσακίζουν κι άλλο τη ζωή του λαού. Διεκδικούμε και το παραμικρό που μπορεί να ανακουφίσει το λαό από την ασφυξία των αντιλαϊκών μέτρων. Γιατί στο επίκεντρο της προσοχής μας ήταν, είναι και παραμένουν οι ανάγκες του λαού, των παιδιών του και όχι τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα που κάνουν χρυσές δουλειές, με τους δημάρχους σε ρόλο μεσάζοντα.

Στο Δήμο της Πετρούπολης, της Πάτρας, της Καισαριανής, του Χαϊδαρίου, της Ικαρίας, οι κομμουνιστές δήμαρχοι, οι δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι με τη “Λαϊκή Συσπείρωση” έδρασαν με τα αιτήματα του εργατικού – λαϊκού κινήματος. Εναντιώθηκαν σε όλες τις πλευρές της αντιλαϊκής πολιτικής των κυβερνήσεων με πλήθος αγωνιστικών κινητοποιήσεων, πρόβαλαν τα λαϊκά προβλήματα, απέσπασαν κατακτήσεις, έδωσαν ανάσα και κουράγιο στο λαό. Και μπορούμε να πούμε ότι: ΝΑΙ σ’ αυτές τις δύσκολες, ασφυκτικές για το λαό συνθήκες, κάναμε ό,τι περνούσε από το χέρι μας. Αξιοποιήσαμε κάθε χαραμάδα που θα μπορούσε έστω και λίγο να ελαφρύνει την ασφυκτική ζωή της λαϊκής οικογένειας. Και σ’ αυτόν το δρόμο συνεχίζουμε και στην Πετρούπολη.

Γιατί εμείς μπορεί να είμαστε δημοτική διοίκηση, είμαστε όμως ταυτόχρονα αντιπολίτευση στην κυβέρνηση. Αντιπολίτευση στην κεντρική κρατική διοίκηση, στην Περιφέρεια. Για αυτό και προωθούμε με συνέπεια τα λαϊκά συμφέροντα. Είμαστε αντιπολίτευση σήμερα απέναντι σε μια κυβέρνηση της δήθεν αριστεράς του ΣΥΡΙΖΑ, όπως τα προηγούμενα χρόνια ήμασταν αντιπολίτευση απέναντι σε κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Μπορούμε σήμερα με σιγουριά να πούμε πως ουσιαστικές διαφορές ανάμεσά τους δεν υπάρχουν. Γιατί και οι δύο αντιμετωπίζουν τους δήμους ως εργαλεία για την κερδοφορία και την ανταγωνιστικότητα των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων.

Και αντιμετωπίσουμε τις ίδιες δυσκολίες. Τα ίδια προβλήματα, από την αντιλαϊκή πολιτική της υποχρηματοδότησης, της εμπορευματοποίησης.

Μέσα στο ίδιο ασφυκτικό πλαίσιο έπρεπε να προστατεύσουμε τα δικαιώματα των εργαζομένων στο δήμο, αλλά και συνολικά των εργαζομένων, των ανέργων, των αυτοαπασχολούμενων επαγγελματιών και επιστημόνων, των νέων παιδιών που ζουν σ’ αυτή την πόλη.

Κι ας αφήσουν τις κουτοπονηριές τα σαΐνια του ΣΥΡΙΖΑ ότι δήθεν τις δυσκολίες που έχουμε εμείς στη διοίκηση του δήμου τις ίδιες έχουν κι αυτοί στην κυβέρνηση. Και πως και οι δύο κάνουμε ό,τι μπορούμε.

Σ΄ αυτήν εδώ την πόλη, την Πετρούπολη, με τις πλούσιες αγωνιστικές παραδόσεις, ο εργατικός – λαϊκός κόσμος που ζει εδώ ξέρει όμως τι σημαίνει πρόοδος, γιατί έχει ζήσει τι σημαίνει αγωνίζομαι για να φτιάξω σχολεία, παιδικές χαρές, πλατείες, πάρκα. Ξέρει τι σημαίνει διεκδικώ, δεν κάνω πίσω από τις πραγματικές ανάγκες του λαού. Ξέρει τι σημαίνει παλεύω για να πηγαίνουν όλα τα παιδιά στον παιδικό σταθμό, να μπορούν να αθληθούν, να ασχολούνται με τις Τέχνες και τον Πολιτισμό. Έχει ζήσει τι σημαίνει αγώνας για τη βελτίωση της ζωής της εργατικής τάξης, αγώνας για να ανοίξει το δρόμο προς κάτι καλύτερο”.