Home Πετρούπολη ΕΝΤΑΞΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ ΣΕ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ
ΕΝΤΑΞΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ ΣΕ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

ΕΝΤΑΞΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ ΣΕ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

0
0

ΕΝΤΑΞΗ ΣΕ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΖΩΩΝ

 

Σε συνέχεια εντατικών προσπαθειών των υπηρεσιών του ο δήμος Πετρούπολης εντάχθηκε σε χρηματοδοτικά προγράμματα, με σκοπό την απορρόφηση κονδυλίων.

Πιο συγκεκριμένα:

– στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmous + KA3, με τίτλο “Η Δημοκρατία μέσω της καλλιτεχνικής παρέμβασης των νέων” (ποσό επιχορήγησης 10.100,00 ευρώ). Μέσω του συγκεκριμένου προγράμματος, το οποίο θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών και την Περιφέρεια Αττικής. Θα δοθεί η δυνατότητα στους νέους, μέσα από την υλοποίηση καλλιτεχνικών/εικαστικών δράσεων, να κάνουν πολιτικό διάλογο και να αρθρώσουν πολιτικό λόγο.

– στο πρόγραμμα που αφορά την υλοποίηση ενεργειών διαχείρισης αδέσποτων ζώων συντροφιάς, στο οποίο ενταχθήκαμε για τρίτη συνεχή χρονιά. Η επιχορήγηση η οποία δόθηκε από τα Υπουργεία Οικονομικών, Εσωτερικών και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ανήλθε τελικά στο ύψος των 4.049,89 ευρώ, παρά το γεγονός ότι η αρχική έγκριση από την Περιφέρεια ήταν 14.726,86 ευρώ. Με αυτό το ποσό ο Δήμος μας πρόκειται να καλύψει ένα μέρος από τις αυξημένες ανάγκες εμβολιασμού, στείρωσης, ταυτοποίησης (τσιπαρίσματος) και γενικότερης φροντίδας των αδέσποτων ζώων συντροφιάς.

 

Επιπρόσθετα, τις προηγούμενες ημέρες καταθέσαμε αίτηση για να ενταχθεί ο Δήμος μας στο πρόγραμμα Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης (ΟΧΕ), με διαχειριστική αρχή τον Αναπτυξιακό Σύνδεσμο Δυτικής Αθήνας (ΑΣΔΑ). Η πρόταση αφορά τα εξής έργα:

 

– την ανέγερση βρεφικού σταθμού (με προϋπολογισμό 1.473.483,03 ευρώ),

 

– την δημιουργία δρόμων ήπιας κυκλοφορίας και ποδηλατόδρομων (με προϋπολογισμό 880.000,00 ευρώ) στην οδό Αρχιπελάγους και γύρω από το Ο.Τ. 204, το οποίο περιλαμβάνει το σχολικό συγκρότημα μεταξύ των οδών Θεσσαλίας, Ρήγα Φεραίου, Στερεάς Ελλάδος και Αν. Ρωμυλίας.

 

– την αναβάθμιση υπηρεσιών και υποδομών πολιτισμού (με προϋπολογισμό 1.000.000,00 ευρώ).

 

Συνεχίζουμε τις προσπάθειές μας για την ένταξη του Δήμου μας σε χρηματοδοτούμενα προγράμματα για την απορρόφηση κονδυλίων, προκειμένου να υλοποιηθούν ουσιαστικά έργα και να διευρυνθούν οι παρεχόμενες υπηρεσίες μας, με στόχο την αναβάθμιση της ζωής των κατοίκων και τον εκσυγχρονισμό του Δήμου μας.