Home Πετρούπολη Στα σχέδια και τρίτος βρεφονηπιακός σταθμός στην Πετρούπολη
Στα σχέδια και τρίτος βρεφονηπιακός σταθμός στην Πετρούπολη

Στα σχέδια και τρίτος βρεφονηπιακός σταθμός στην Πετρούπολη

0
0

Αρχιτεκτονικό διαγωνισμό για την κατασκευή και τρίτου ιδιόκτητου βρεφονηπιακού σταθμού, στην συμβολή των οδών Σαλαμίνος και Περικλέους, θα προκηρύξει σύντομα ο δήμος Πετρούπολης, βάζοντας σε απόλυτη προτεραιότητα την στέγαση των προσχολικών δομών του σε σύγχρονους και ασφαλείς χώρους.

Ήδη λειτουργεί εδώ και τρία χρόνια ο πρώτος ιδιόκτητος βρεφονηπιακός σταθμός στην οδό Αναπαύσεως, ενώ συνεχίζονται οι εργασίες κατασκευής του δεύτερου ιδιόκτητου παιδικού σταθμού, στην συμβολή των οδών Κερασόβου και Θράκης.


Ενιαίο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα

Η δημοτική αρχή ιεραρχώντας και θεωρώντας την προσχολική αγωγή μία από τις σημαντικότερες προτεραιότητες της, εφαρμόζει από φέτος στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς Ενιαίο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα που για το έτος 2017-18 έχει θέμα “Περιβάλλον και Απορρίμματα”. Το πρόγραμμα για φέτος αποτελείται από τρεις θεματικούς άξονες: 1) Το νερό, β) Το δάσος και γ) Την ανακύκλωση και τα απορρίμματα. Ήδη έχει ολοκληρωθεί με μεγάλη επιτυχία ο πρώτος θεματικός άξονας με πλήθος εκπαιδευτικών δράσεων εντός των δομών όπως: δημιουργία λαχανόκηπων, κατασκευές, αφηγήσεις διαδραστικών παραμυθιών και θεατρικού παιχνιδιού σχετικά με την θεματολογία, ενώ στις 28/02 παρουσιάζονται οι κατασκευές και οι δράσεις που πραγματοποίησαν τα παιδιά σχετικά με το Νερό.

 

Δράσεις και εκτός των σταθμών

Το αμέσως επόμενο διάστημα στα πλαίσια των επόμενων θεματικών αξόνων του προγράμματος θα πραγματοποιηθούν ποικίλες δραστηριότητες εντός και εκτός των χώρων των παιδικών σταθμών, όπως επίσκεψη στο Παιδικό τμήμα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, ενώ αποκορύφωμα των δράσεων θα είναι η εκπαιδευτική εκδρομή που θα πραγματοποιηθεί τον Μάιο στο Άλσος του Αγίου Δημητρίου. Τα νήπια των παιδικών σταθμών, με την βοήθεια δασολόγων και εκπαιδευτικών, θα έχουν την δυνατότητα να γνωρίσουν το Άλσος, που αποτελεί πλούσια πηγή πληροφοριών και ερεθισμάτων, ενώ θα διασκεδάσουν με ένα πρωτότυπο κυνήγι χαμένου θησαυρού και ένα πικ-νικ μέσα στον σημαντικότερο πνεύμονα πρασίνου της πόλης μας.