Home Πετρούπολη Σύνδεση της Πετρούπολης με το σταθμό μετρό του Περιστερίου
Σύνδεση της Πετρούπολης με το σταθμό μετρό του Περιστερίου

Σύνδεση της Πετρούπολης με το σταθμό μετρό του Περιστερίου

0
0

Σύνδεση της Πετρούπολης με τον σταθμό μετρό Περιστερίου μέσω της λεωφορειακής γραμμής 700 θα γίνει πιλοτικά από τις αρχές Μαΐου.

 

Αυτό αποφασίστηκε από τη διοίκηση του ΟΑΣΑ, μετά από αίτημα του δημάρχου Πετρούπολης για σύνδεση με το σταθμό Ανθούπολης. Στη δεύτερη συνάντηση που είχε ο δημάρχος Πετρούπολης Βαγγέλης Σίμος με τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΑΣΑ κ. Αν. Ταστάνη και με τον συγκοινωνιολόγο κ. Γ. Ποριάζη, του ανακοινώθηκε ότι προτιμήθηκε η σύνδεση με το σταθμό του Περιστερίου. Με μετρήσεις της υπηρεσίας του ΟΑΣΑ, θα υπάρχει κέρδος περίπου δέκα λεπτών, σε αντιδιαστολή με την Ανθούπολη. Άλλοι λόγοι που οδήγησαν στην λήψη της συγκεκριμένης απόφασης ήταν η εξυπηρέτηση των αρκετών κατοίκων που μετακινούνται προς την Εφορία του Περιστερίου, καθώς και η ήδη βεβαρημένη κυκλοφορία της διαδρομής προς τον Σταθμό Μετρό της Ανθούπολης.
Η εφαρμογή της θα ξεκινήσει στις αρχές Μαΐου (θα υπάρξει αντίστοιχη ενημέρωση από ΟΑΣΑ) και πρόκειται να ισχύσει πιλοτικά για κάποιο χρονικό διάστημα, έως ότου τα αποτελέσματα των μετρήσεων δείξουν ότι πράγματι η συγκεκριμένη σύνδεση εξυπηρετεί περισσότερο.

 

Αναβάθμιση της συγκοινωνιακής κάλυψης

Στη συνάντηση δόθηκαν από τον πρόεδρο του ΟΑΣΑ διευκρινιστικές απαντήσεις στον δήμαρχο Πετρούπολης, σχετικά με την αναβάθμιση της συγκοινωνιακής κάλυψης της πόλης, αλλά και βελτίωση της ισχύουσας κατάστασης, όσον αφορά τις λεωφορειακές γραμμές που εξυπηρετούν τους κατοίκους της. Ο κ. Ταστάνης δεσμεύτηκε ότι παρά το γεγονός ότι υπάρχει σημαντική έλλειψη σε προσωπικό για την στελέχωση θέσεων οδηγών, αλλά και μειωμένος αριθμός οχημάτων, πρόκειται να εξετάσει διεξοδικά την αναζήτηση λύσεων, ώστε να επιτευχθεί τροποποίηση στις λεωφορειακές γραμμές της Πετρούπολης, όσον αφορά τις ώρες αναχώρησης και προσέλευσης των λεωφορείων και να αποφευχθούν οι καθυστερήσεις των δρομολογίων και κατ΄ επέκταση ο συνωστισμός και η δυσαρέσκεια των πολιτών.

 

Σύνδεση με τον Προαστιακό

Τέλος, για τις ανάγκες μετακίνησης των κατοίκων προς τον προαστιακό σιδηρόδρομο, ο κ. Ταστάνης δεσμεύτηκε ότι θα εξετάσει διεξοδικά το ζήτημα, καθώς την συγκεκριμένη χρονική στιγμή δεν υπάρχει η δυνατότητα σύνδεσης με τις υπάρχουσες λεωφορ