Home Δυτική αθήνα ΔΕΛΤΙΟ ΑΠΟ ΤΑ… ΔΥΤΙΚΑ
ΔΕΛΤΙΟ ΑΠΟ ΤΑ… ΔΥΤΙΚΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΑΠΟ ΤΑ… ΔΥΤΙΚΑ

0
0

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ: ΟΧΙ ΣΤΗ ΦΥΛΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΧΙΣΤΟ ΒΡΟΝΤΟ ΦΩΝΑΞΕ Η ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ, ΑΤΤΙΚΗ ΚΑΙ Ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Να μπει ένα τέλος στο περιβαλλοντικό έγκλημα της Φυλής απαίτησαν δεκάδες φορείς και συλλογικότητες της Δυτικής Αθήνας, Αττικής και Πειραιά σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν χθες έξω από τα γραφεία της Περιφέρειας Αττικής.  Είπαν όχι στις δύο νέες μονάδες επεξεργασίας σύμμεικτων και οργανικών που δημιουργεί η κυβέρνηση και η Περιφέρεια Αττικής σε Σχιστό και Φυλή, δυναμικότητας 270.000 και 450.000 χιλ. τόνων αντίστοιχα με τη μέθοδο σύμπραξης δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, για 30 χρόνια περίπου. Απαίτησαν ένα δημόσιο, αποκεντρωμένο μοντέλο διαχείρισης απορριμμάτων με έμφαση στην πρόληψη, την ανακύκλωση και την ανάκτηση υλικών.
Αντιπροσωπεία των συγκεντρωμένων ζήτησε να συναντήσουν τον περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη, ο οποίος δεν τους δέχθηκε και τους παρέπεμψε σε αντιπεριφερειάρχη, τον οποίο η αντιπροσωπεία με τη σειρά της αρνήθηκε να συναντήσει.

 

 

   

 

ΙΛΙΟΝ: ΔΕΝ ΠΕΘΑΝΕ ΑΠΟ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΟΥ ΕΜΒΟΛΙΟΥ Η 65ΧΡΟΝΗ

Σε χρόνια στεφανιαία νόσο κι όχι σε θρομβώσεις ή άλλες παρενέργειες του εμβολίου της Astra Zeneca οφείλεται ο θάνατος της 65χρονης, σύμφωνα με την ιστολογική έρευνα.

Ο θάνατος της 65χρονης δεν προήλθε από παρενέργειες του εμβολίου της Astra Zeneca, αλλά  από χρόνια στεφανιαία νόσο.

Αυτό προκύπτει από την ιστολογική εξέταση που πραγματοποίησαν οι ιατροδικαστές Νίκος Καρακούκης και Νίκος Καλογριάς.

 

ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ: ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ

Ένα νέο πρόγραμμα ανακύκλωσης ξεκινά στον Δήμο μας , με την τοποθέτηση των πρώτων Κόκκινων Κάδων Ενδυμάτων και Υποδημάτων.

Στους κόκκινους κάδους οι πολίτες μπορούν να αφήνουν μεταχειρισμένα ρούχα και παπούτσια που δεν χρειάζονται πλέον, όπως καθαρά ρούχα, παπούτσια σε ζευγάρια, λευκά είδη (μαξιλάρια, σεντόνια κλπ) καθώς και αξεσουάρ (ζώνες, τσάντες κλπ).

Τα ρούχα που είναι σε καλή κατάσταση και μπορούν να χρησιμοποιηθούν, θα δωρίζονται στις Κοινωνικές Δομές του Δήμου, με σκοπό να προωθηθούν σε κοινωνικά ευπαθείς ομάδες. Τα είδη που δεν μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν, ανακυκλώνονται για δημιουργία ρούχων καθαρισμού, στουπιών, μονωτικού υλικού κ.α.

Το ρεύμα ανακύκλωσης ενδυμάτων και υποδημάτων είναι σχετικά νέο, όμως με τη συμμετοχή όλων μας μπορεί να βοηθήσει άμεσα, ενισχύοντας την κοινωνική αλληλεγγύη, βελτιώνοντας την αειφορία και προστατεύοντας το περιβάλλον, μειώνοντας σημαντικά τον όγκο των απορριμμάτων που θάβονται.

Το πρόγραμμα προβλέπει τη λειτουργία συνολικά 20 κόκκινων κάδων σε σημεία της πόλης.  Οι πρώτοι 5 ήδη λειτουργούν από τις 08/05, ενώ αναμένουμε μέχρι το τέλος του ‘21 την τοποθέτηση των υπολοίπων.

Μπορείτε να δείτε τα σημεία στον παρακάτω χάρτη.

https://bit.ly/3eA1RJu

 

ΑΙΓΑΛΕΩ: RAPID TESTS ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΑΜΤΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Ο Δήμος Αιγάλεω και το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών σε συνεργασία με τον Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας προχώρησε την Τετάρτη 12 Μαΐου στη διενέργεια δωρεάν rapid tests για τους  κατοίκους της πόλης, στο χώρο της πλατείας Εσταυρωμένου.

Η συμμετοχή των πολιτών ήταν μεγάλη και η διαδικασία ολοκληρώθηκε τηρώντας τους κανόνες ασφαλείας για την αποφυγή διάδοσης του κορωνοϊού.

Ο Δήμαρχος Γιάννης Γκίκας ευχαρίστησε τους εμπλεκόμενους φορείς για τη συμβολή τους στην επιτυχή ολοκλήρωση της δειγματοληψίας.

 

ΧΑΪΔΑΡΙ: ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΗΚΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

Ήρθε η ώρα του εμβολιασμού για τον δήμαρχο Χαϊδαρίου Βαγγέλη Ντηνιακό, ο οποίος την υποδέχθηκε με μία ωραία ατάκα: “Η Ελευθερία περνάει από το χέρι μας”.